Unde se fabrică telefoanele Samsung? 50% din dispozitive sunt produse într-un singur loc

În prezent, Samsung Electronics are mai multe unități de producție de telefoane mobile în diferite țări, Vietnam, China, India, Brazilia, Indonezia și Corea de Sud.

17123

Trebuie să recunoaștem că atunci când cumpărăm un produs de orice fel, unul din primele lucruri ce le facem este să ne uităm unde este fabricat. Mai ales dacă este vorba de un telefon Samsung. Locul de unde provine acel produs, ne poate oferi primele indicii despre calitatea căutată de noi.

Marile concerne au locuri de producție în foarte multe țări din lume, iar o marcă renumită indiferent unde este produsă, este supusă unor drastice criterii de control și calitate. Este în joc numele consacrat al brandului respectiv. Gigantul tech nu face excepție și produsele sale sunt fabricate în multe locuri din lume.

În prezent, Samsung Electronics are mai multe unități de producție de telefoane mobile în diferite țări. În Vietnam, China, India, Brazilia, Indonezia și Coreea de Sud.

» Cele două fabrici din Vietnam au o capacitate combinată de producție anuală de 240 de milioane de unități. Compania sud-coreeană intenționează să se extindă cu o investiție de 3 miliarde $, și este de așteptat să ajungă la o capacitate de 270 milioane de unități.

*Vedeți mai jos complexul industrial Samsung Electronics din Bac Ninh, Vietnam.

50% din telefoane mobile produse de Samsung, provin din Vietnam

» Cele două fabrici din China, au o capacitate maximă de 150 de milioane de telefoane. Cu toate acestea, Samsung caută să reducă producția cu aproximativ 40 de milioane, având în vedere costurile ridicate ale forței de muncă în China.

India, Brazilia, Indonezia au capacități de producție

» În India, facilitățile gigantului tech au o capacitate de 50 de milioane de unități. Sunt situate în Complexul Industrial Noida la periferia New Delhi. Primul telefon Tizen Samsung, Z1, a avut premiera mondială aici. Proximitatea față de Europa primează la importanța acestei locații.

» Brazilia are două unități capabile de o producție de 12 milioane de telefoane. (În 2014 bandiții au atacat Samsung Electronics Co Ltd, fabrica din apropiere de Sao Paulo, au luat muncitorii ostateci, și au furat câteva camioane de smartphone-uri, tablete și computere de tip notebook, în valoare de peste 36 milioane $).

» În Indonezia, la Cikarang, un oraș industrial la est de Jakarta, o producție de 1,5 milioane de telefoane pe lună.

» La 200 km. sud de Seul, la Gumi, în Coreea de Sud, capacitatea anuală de producție este estimată la 40 milioane de unități mobile.

Doar 8% din telefoanele mobile Samsung se fabrică în Coreea de Sud

Samsung Electronics, este cel mai mare producător de telefoane mobile din lume. Gigantul tech ține foarte mult la imaginea sa. Indiferent de locul de fabricație toate produsele Samsung, din toate gamele de telefoane, sunt atent supravegheate și controlate. Calitatea, fiabilitatea și performanțele sunt prioritare și satisfac cele mai înalte cerințe.