Unde se fabrică telefoanele Samsung? 5 țări produc aceste telefoane

În prezent, Samsung Electronics are mai multe unități de producție de telefoane mobile în diferite țări, Vietnam, India, Brazilia, Indonezia și Coreea de Sud.

30916

Trebuie să recunoaștem că atunci când cumpărăm un produs de orice fel, unul din primele lucruri ce le facem este să ne uităm unde este fabricat. Mai ales dacă este vorba de un telefon Samsung. Locul de unde provine acel produs, ne poate oferi primele indicii despre calitatea căutată de noi. Samsung este cel mai mare furnizor de smartphone-uri de pe planetă. Datele companiilor de studiu de piață au arătat că Samsung a livrat aproape 300 de milioane de smartphone-uri doar anul trecut.

Compania are fabrici în mai multe țări de pe glob. Cu toate acestea Samsung nu face nicio diferență în ce țări sunt fabricate telefoanele sale și menține un standard unic de calitate peste tot. În prezent, Samsung Electronics are mai multe unități de producție de telefoane mobile în diferite țări, Vietnam, India, Brazilia, Indonezia și Coreea de Sud. În China gigantul high-tech nu mai produce telefoane.

Unde sunt fabricate telefoanele Samsung Galaxy?

Vietnam. Este locul în care au fost fabricate cele mai multe din telefoanele Samsung. Până la deschiderea fabricii din Noida, India, peste 50% din telefoanele Samsung au fost fabricate aici. În provincia Nguyen din Vietnam, compania coreeană are două fabrici care produc smartphone-uri, tablete și dispozitive purtabile. Compania are în construcție încă o unitate, pentru a crește și mai mult producția în Vietnam. Cele două fabrici din Vietnam au o capacitate de producție anuală de 240 de milioane de unități. Cu noua unitate de producție, o investiție de 3 miliarde USD, Samsung va ajunge la o capacitate de 270 milioane de unități pe an. Fabricile existente produc peste 120 de milioane de unități pe an. Cea mai mare parte a ofertei globale Samsung, inclusiv pentru piețe precum America de Nord și Europa, provine din Vietnam.

Coreea de Sud. Aici compania sud-coreeană are trei unități de producție, inclusiv pentru componente. De asemenea, acolo sunt fabricate majoritatea componentelor pe care le furnizează de la companiile sale surori. La 200 km sud de Seul, la Gumi, există o fabrică cu o capacitatea anuală de producție estimată la 40 milioane de bucăți. Cu toate acestea, producția de smartphone-uri din Coreea reprezintă mai puțin de 10% din livrările globale. Unitățile fabricate aici sunt destinate în principal pieței locale a companiei.

Brazilia. Este o altă țară unde Samsung fabrică de smartphone-uri. Brazilia are două unități capabile de o producție de 12 milioane de telefoane. Tot aici compania produce tablete și notebook-uri. Peste 6.000 de lucrători sunt angajați la fabricile Samsung de unde gigantul tech livrează smartphone-uri pe piața locală și în toată America Latină.

În 2014 bandiții au atacat Samsung Electronics Co Ltd, fabrica din apropiere de Sao Paulo, au luat muncitorii ostateci, și au furat câteva camioane de smartphone-uri, tablete și computere de tip notebook, în valoare de peste 36 milioane $.

India și Indonezia au capacități de producție

India. Nu numai că are cea mai mare fabrică de telefonie mobilă Samsung, dar aici este și cea mai mare unitate de producție de telefoane mobile din lume, bazată pe capacitatea de producție. Gigantul tech anunțase în 2017 că va investi 620 de milioane de dolari pentru a dubla producția de smartphone-uri în India. A inaugurat fabrica din Noida, Uttar Pradesh, India în 2018. Capacitatea de producție a acestei fabrici este acum de peste 120 de milioane de unități pe an.

O mare parte a ofertei este destinată pieței indiene. Este una dintre cele mai profitabile piețe de smartphone-uri pentru Samsung. Având în vedere impozitele la import din India, Samsung are nevoie de producție locală pentru a concura eficient cu rivalii săi în ceea ce privește prețul. Telefoanele din telefoanele din seria Galaxy M și Galaxy A sunt fabricate aici aici. Cu toate acestea, compania coreeană poate exporta, de asemenea, smartphone-uri fabricate în India pe piețele din Europa, Africa și Asia de Vest. Proximitatea față de Europa primează la importanța acestei locații.

Indonezia. La Cikarang, un oraș industrial la est de Jakarta, Samsung are o fabrică ce produce telefoane. Fabrica a fost deschisă în 2015 și are o capacitate de producție de aproximativ 800.000 de unități pe an. Este suficient pentru ca Samsung să răspundă cererii locale.

Cerințe foarte strice de calitate în toate fabricile Samsung

În China Samsung a închis recent ultima sa fabrică de smartphone-uri. Anterior Samsung avea două fabrici în China, dar întrucât cota de piață Samsung a scăzut sub 1% în țară, a trebuit să reducă producția. Cele două fabrici din China, au avut o capacitate maximă de 150 de milioane de telefoane. Astfel că nu mai are sens pentru ca gigantul tech să fabrice telefoane în China. Acesta este motivul pentru care acum a încetat să mai facă asta.

Toate telefoanele Samsung fabricate în Coreea de Sud sau în celelalte unități de producție sunt „originale”. Nu contează dacă fabrica se află în Coreea de Sud sau Brazilia. Un smartphone fabricat în Vietnam este la fel de bun ca unul fabricat în Indonezia, India sau Brazilia. Acest lucru se datorează faptului că aceste fabrici nu fac decât să asambleze dispozitivele. Toate obțin aceleași componente și urmează aceleași procese de fabricație și calitate.

Samsung Electronics, este cel mai mare producător de telefoane mobile din lume. Gigantul tech ține foarte mult la imaginea sa. Indiferent de locul de fabricație toate produsele companiei, din toate gamele de telefoane, sunt atent supravegheate și controlate. Calitatea, fiabilitatea și performanțele sunt prioritare și satisfac cele mai înalte cerințe.