Under Panel Camera, o marcă comercială pentru camera Samsung sub-ecran

408
Under Panel Camera O marcă comerciala pentru camera Samsung indisplay
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Samsung se pregătește să utilizeze probabil în anul acesta o cameră sub-afișaj în smartphone-urile sale. Samsung a înregistrat marca comercială „UPC” sau „Under Panel Camera – Camera sub panou” în Coreea de Sud. Marca comercială a apărut la KIPO (Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală). Conform Android Headlines, probabil în cel mai scurt timp „Under Panel Camera” va fi înregistrat și la WIPO și EUIPO.

Acest brevet a apărut pe 15 ianuarie. Se află încadrat la categoria „Panou de afișare pentru smartphone / ecran TV”. Acest lucru ar putea indica faptul că această cameră este destinată și altor categorii de produse nu numai smartphone-urilor. Recent am scris că Samsung va lansa și laptopuri cu o cameră sub ecran, probabilă această „Under Panel Camera”.

Galaxy Z Fold 3 posibil cu „Under Panel Camera”

O altă indicație este faptul că am văzut destul de multe zvonuri care sugerează că Galaxy Z Fold 3 va include o cameră sub-afișaj. Samsung ar fi lucrat la tehnologie de ceva timp. Acum cu acest brevet pentru „Under Panel Camera”, suntem aproape de un smartphone Galaxy cu o cameră selfie sub ecran. Am mai scris și altădată, compania are această cameră dar până acum nu a fost la înălțimea pretențiilor Samsung. Calitatea fotografiilor nu a satisfăcut și Samsung a decis să nu o pună pe niciun dispozitiv până când dă rezultate bune.

Anul trecut chinezii de la ZTE a anunțat primul smartphone din lume cu o cameră sub-display, ZTE Axon 20. Nu am văzut acest telefon, dar pe baza fotografiilor publicate de unii recenzori fotografiile ar putea fi mai bune. Imaginile nu sunt rele, dar nu sunt la nivelul celor făcute de camerele selfie Samsung. Totuși, tehnologia este destul de impresionantă și va fi interesant să vedem ce va oferi tehnologia camerei de afișaj sub-afișată de a doua sau a treia generație.

ZTE este o companie producătoare de echipamente de telecomunicații din Shenzhen, China, fondată în 1985. Este o firmă „de stat cu funcționare privată”. Are aproximativ 70.000 de angajați în întreaga lume. Alături de Huawei și ZTE este supusă sancțiunilor SUA.

2020 va fi anul tehnologiei camerelor sub-ecran

Xiaomi a declarat recent că nu va lansa un telefon cu o cameră in-display până când tehnologia nu va ajunge la maturitate. Se pare că după ce ZTE a deschis porțile pentru tehnologia camerelor sub-ecran vom vede mai multe astfel de telefoane. În baza brevetului Samsung pentru „Under Panel Camera” se pare că 2020 va fi anul tehnologiei camerelor sub-ecran.

Dacă v-ați săturat de găurile și crestăturile din ecran veți fi bucuroși să vedeți această tehnologie pe piață. Rămâne de văzut dacă Samsung Galaxy Z Fold 3 va fi primul model cu această nouă tehnologie. Posibil să ajungă prima dată pe un model Galaxy A, dar sigur va fi pe Galaxy S22 anul viitor.