Samsung a lansat filmul Untact, filmat în 8K cu Galaxy S20 și Note 20

692
Sursa Foto: lcnews.co.kr

Filmul 8K „Untact” este un scurtmetraj a cărui regie și scenariu a fost realizat de regizorul Kim Ji-woon. Actorii Kim Go-eun și Kim Joo-heon sunt în rolurile principale. Untact a fost filmat în 8K folosind smartphone-urile Galaxy S20 și Galaxy Note 20. Filmul este redat deja pe televizoarele Samsung QLED 8K din cinematografele din Coreea de Sud.

Filmul va fi redat în cinematografe până pe 25 octombrie. Doar un grup restrâns de spectatori pot viziona filmul simultan. Cinematografele 8K folosesc un sistem de rezervare pentru a reduce contactul uman și pentru a reduce șansele de infecții cu noul virus. Pentru o vizionare sigură și confortabilă în cinematografe sunt oferite măști și produse de dezinfectare pentru mâini spectatorilor. Filmul va fi lansat mai târziu cu rezoluție 1080p și apoi cu rezoluție 8K pe canalul YouTube de la Samsung.

Untact filmat în 8K cu Galaxy S20 și Note 20

Regizorul Kim Jee-Woon a lucrat anterior la filme precum The Good, The Bad, The Weird (2008) și thrillerul The Last Stand. Untact este despre Sujin (Kim Go-eun), care conduce un atelier de artă ceramică și povestea de dragoste cu tânăra Sung-hyun (Kim Joo-heon). Samsung Electronics a lansat acest film printr-o varietate de canale online și offline. Astfel mai mulți consumatori pot vedea filmarea în 8K.

Acest film este un proiect conceput pentru a permite mai multor consumatori să experimenteze ecosistemul 8K condus de Samsung. Majoritatea scenelor au fost filmate cu Galaxy S20 și Galaxy Note 20. Astfel scenele din film, de la sunet la video apar într-o calitate de excepție pe televizoarele QLED 8K. Filmul poate fi vizionat momentan în două săli de cinema (Yeonnam-dong și Seongsung-dong) din Seul.

Primul cinematograf din lume dedicat exclusiv prezentării filmelor a fost Nickelodeon. A fost deschis la 19 iunie 1905 la Pittsburgh, SUA și a avut 96 de locuri. Numele a fost dat de la costul intrării la film (un nickel) și cuvântul grec pentru teatru (odeon).

Cu ocazia lansării filmului Samsung a prezentat și televizoarele QLED 8K, The Frame și proiectorul laser Premiere 4K Ultra Short Throw. Vizitatorii pot experimenta și ultimele smartphone-uri emblematice ale gigantului tehnologic sud-coreean, inclusiv Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip 5G.

Regizorul Kim Ji-woon a spus: „Este un nou mod de a încerca noi tehnologii, dar și o povară. Dar, aștept cu nerăbdare o nouă experiență 8K Samsung Electronics”. Actorul Kim Go-eun a spus, conform Icnews: „Vedeți frumusețea scenelor unice pe care le arată calitatea 8K”.

Tae-Sik Yoon, vicepreședinte senior de marketing la Samsung Electronics Korea, a declarat: „Sperăm că spectatorii pot experimenta mai plăcut tehnologia și ecosistemul 8K condus de Samsung, prin vizionarea filmului Untact filmat și redat în 8K”.