Acasă Stiri Următorul procesor Samsung așteptat să fie absolut fenomenal

Următorul procesor Samsung așteptat să fie absolut fenomenal

Am scris de mai multe ori în acest an că Samsung a început să lucreze la viitorul cip-set Exynos 9820. Este procesorul de vârf al companiei Samsung, care va fi lansat anul viitor odată cu modelul aniversar Samsung Galaxy S10. Compania high-tech sud-coreeană a lansat procesorul Exynos 9810 în luna ianuarie a acestui an, așa că dacă istoricul este un indiciu în acest sens, Exynos 9820 este următorul cip-set emblematic.

Toată lumea se așteaptă deja ca noul procesor să vină cu un nivel mult mai ridicat în ceea ce privește performanța, dar dacă se crede vocea străzii – a se citi zvonurile din anturajul companiei Samsung – Exynos 9820 va fi un procesor extraordinar în comparație cu ultimul procesor ARM (Advanced RISC Machine) al companiei sud-coreene.

Cunoscutul leakster Ice Universe de pe Twitter, care a avut dreptate cu mai multe postări din trecut, susține că Mongoose M4 va avea o performanță mult mai mare decât cea a Cortex-A76, care este ultimul CPU (Central Processing Unit), al ARM-ului. CPU, ca termen este folosit în industria calculatoarelor de la începutul anilor 1960. Forma, designul și implementarea CPU-rilor s-au schimbat de-a lungul istoriei lor, dar funcția de bază a rămas la fel. În dispozitivele mobile sunt folosite pe scară largă procesoare bazate pe arhitectura ARM.

Pentru cei care nu știu, nucleele cu performanță concentrate în procesoarele personalizate ale companiei Samsung sunt numite Mongoose, iar următorul cip-set pilot este de așteptat să conțină nucleul Mongoose M4. Conform tuturor informațiilor din domeniu, performanța acestui nucleu va fi semnificativ mai bună decât cea a modelului Cortex-A76. Acesta este cu până la 40% mai eficient în privinţa consumului de energie şi cu 35% mai rapid decît Cortex-A75 aflat în Snapdragon 845. Acest lucru aduce, de asemenea, posibilitatea ca viteza lui Mongoose M4 să fie mult mai mare decât cea a lui Cortex-A76. Asta ar putea însemna, cel puțin teoretic, că Mongoose M4 ar putea să atingă viteze de peste 3,30 GHz. Dar, aceasta este o pură speculație în acest moment.

CPU – Unitatea centrală de procesare, este hardware-ul într-un sistem informatic care execută instrucțiunile unui program de calculator realizând operațiuni aritmetice și logice, precum și operațiunile de intrare / ieșire ale sistemului. Majoritatea procesoarelor UPC moderne sunt microprocesoare, ceea ce înseamnă că acestea se află pe un singur circuit integrat.

De asemenea, s-a spus că factorul de eficiență al Mongoose M4 va fi mai mare comparativ cu CPU-ul ARM-ului și că miezul performanței acestuia va fi capabil să ducă scorul pe procesorul etalon de referință Geekbench, la Exynos 9820 în multi-core la peste 13.000 puncte.

Acestea fiind spuse, ar fi mai bine să luăm această informație, cel puțin momentan, cu oarecare rezerve, deoarece este încă neclar ce tehnologie va folosi compania  Samsung Electronics pentru fabricarea procesorului Exynos 9820. Unele informații au sugerat ca va fi un cip fabricat cu tehnologia de 7nm, în ciuda afirmațiilor că producția companiei Samsung cu tehnologia de fabricație de 7nm, pentru procesoare, este posibil să nu înceapă înainte de anul 2019.

SourceSamMobile

Stiri

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul...

Galaxy S22 cu o cameră selfie in-display și una principală de 200MP

Samsung a lansat anul acesta în ianuarie o noul serie emblematică de excepție: Samsung Galaxy S21. A fost și este întoarsă pe...

Samsung Galaxy M42 vine în Europa în mai multe culori

Au trecut câteva luni de când am scris că Samsung dezvoltă un smartphone Galaxy M42. De atunci nu s-a mai știut prea...

Samsung aduce o altă caracteristică emblematică la Galaxy A52

Luna trecută am scris că Galaxy A52 va veni cu un ecran Super AMOLED cu rata de 90Hz / 120Hz. De asemenea,...

Samsung lucrează la următorul procesor Exynos mid-range

Samsung lucrează la un nou sistem pe chip (procesor) cu numărul de model S5E5515. Nu este clar încă sub ce nume va...

Galaxy Tab S7 Lite testată pe Geekbench cu Snapdragon 750G

Tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite este posibil să apară mai devreme decât ne așteptam în acest an. Dacă sunteți în căutarea...

Galaxy Xcover 5, confirmat cu dual-SIM aproape de lansare

Următorul telefon robust Samsung pentru 2021 este cu un pas mai aproape de a ajunge pe rafturi. Noul smartphone Samsung Galaxy Xcover...