Acasă Stiri Utilizatorii de Galaxy Note 7 contestă hotărârea instanței în favoarea Samsung

Utilizatorii de Galaxy Note 7 contestă hotărârea instanței în favoarea Samsung

Potrivit ziarului The Korea Herald, prin pagina economică The Investor, un grup de utilizatori ai smarphone-ului Galaxy Note 7, vor contesta și vor continua să lupte împotriva gigantului high-tech sud-coreean, potrivit unei firme de avocatură care reprezintă utilizatorii.

Acești utilizatori de telefoane mobile sunt cei care au pierdut procesul împotriva firmei Samsung Electronics, intentat pentru daunele provocate de smartphone-ul Galaxy Note 7 ca urmare a autoaprinderii cauzate de problemele bateriei.

După o serie de probleme cu Galaxy Note 7, Samsung a lansat programe de înlocuire și mai apoi de retragere pentru Note 7.

Nemulțumiți de astfel de măsuri, unii posesori, probabil fani înrăiți ai gamei Note, au intentat un proces de acțiune împotriva companiei la sfârșitul anului trecut, căutând să primească compensații de la firma Samsung Electronics în valoare totală de peste 935 milioane de won, adică 815.000 dolari USD.

Won (KRW) este unitatea monetară oficială a Coreei de Sud. Un won este împărțit în 100 de jeoni. Won-ul a fost pentru prima data folosit între anii 1902 și 1910. Tot won se numește și moneda nord-coreeană dar are alt cod internațional (KPW). Salariul mediu în Corea de Sud este echivalentul a aproximativ 70.000 de dolari pe an.

Acești utilizatori de Galaxy Note 7 susțin că firma Samsung Electronics le-a cauzat neplăceri, deoarece au trebuit să meargă de mai multe ori la centrele de service post-vânzare pe cheltuiala și în timpul lor.

Vrem să atacăm decizia instanței„, a declarat un oficial de la Harvest Law Office, societatea de avocați care conduce procesul, pentru ziarul The Korea Herald, după ce instanța a decis în favoarea gigantului tehnic sud-coreean Samsung.

„Avocații firmei noastre vor discuta despre aceste litigii cu firma Samsung în zilele următoare”, a declarat același reprezentant al societăți de avocatură.

Un recurs poate fi depus în termen de două săptămâni de la prima decizie a instanței.

Cei mai mulți observatori din domeniul telefoniei mobile au lăudat modul în care Samsung a gestionat problema lui Galaxy Note 7 începând de la atenționările lansate către utilizatori până la retragerea telefonului de pe piață.

Aproximativ 4,3 milioane de unități din originalul Samsung Galaxy Note 7 au fost retrase, iar aproximativ 400.000 dintre acestea au fost renovate și vândute pe piața locală sub denumirea de Samsung Galaxy Note 7 FE.

Samsung a lansat programul de schimb pentru telefonul Galaxy Note 7 până în luna aprilie a acestui an, în cadrul căruia utilizatorii ar fi putut înlocui telefoanele Note 7 cu orice alt telefon Samsung la alegerea lor.

Au fost acordate rambursări celor care nu au vrut înlocuirea telefoanelor. Au fost posesori de Note 7 care nu au dorit să renunțe la acest telefon cu riscul de a folosi smartphone-ul doar pe post de press papir.

Stiri

Galaxy Watch 4 și Watch Active 4 cu Wear OS, dar fără citirea glicemiei

Următorul mare eveniment Unpacked de la Samsung va fi mai cuprinzător decât știam până acum. Pe lângă Galaxy Z Fold 3 și...

Samsung Galaxy A22s 5G cu procesor MediaTek aproape de lansare

Samsung se pregătește să lanseze smartphone-ul Galaxy A22s 5G. Se așteaptă ca noul telefon 5G să fie lansat în viitorul foarte apropiat....

PlayOn by Samsung: prima competiție de Wild Rift a avut 1.000 de jucători

Samsung anunță încheierea primei competiții de jocuri mobile destinată jucătorilor de Wild Rift din România. Asemenea unui adevărat maraton de gaming, peste...

Samsung își mărește investiția în semiconductori la 151 miliarde USD

Samsung se numără printre cele mai importante companii de cipuri semiconductoare din lume. În urmă cu ceva timp, mai precis în 2019,...

Aceste caracteristici Samsung (mai vechi) vor fi în curând în Android 12

Este clar că telefoanele Samsung primesc funcții din bucătăria Google cu fiecare upgrade de Android. Nu este de mirare că se întâmplă...

Seria Samsung Galaxy A victimă a deficitului global de cipuri

Smartphone-urile din gama medie Samsung simt efectele lipsei globale de cipuri. Se pare că Samsung Galaxy A52 5G și Galaxy A72 se...

Smartphone-urile Samsung Galaxy primesc Activate Fan Mode

Samsung a depus o serie de mărci comerciale pentru viitorul său smartphone pliabil în ultimele două săptămâni. După brevetarea unor nume precum...