V-ați sacrifica rezoluția ecranului Quad HD pentru o mai bună viață a bateriei?

2331

Este un fapt trist dar adevărat, dar toate telefoanele de referință au o durată de viață a bateriei mult mai mică decât omoloagele lor de clasă mijlocie cu o dimensiune similară a bateriei. Rezoluția luminoasă afișată, Quad HD, pare să fie principalul vinovat.

„Căsătoria” unei baterii cu o capacitate decentă cu un ecran de 1080p pare a fi câștigătoare în anduranță, în aceste zile, din moment ce telefoanele cu afișaj Quad HD sunt toate grupate în 6-9 ore interval de timp de ecran.

Acest lucru este valabil și pentru Samsung Galaxy S7 și S7 Edge de anul trecut, dar este valabil practic pentru orice telefon Quad HD, a cărui baterie se găsește în gama de valori de la 3.000 mAh până la 3.500 mAh, iar aceste telefoane sunt cele mai multe pe piață.

Samsung, de exemplu, fiind atât producător cât și asamblor de ecrane, produce de asemenea chipset-urile și memoria noii serii A, a reușit să le optimizeze mai bine în ceea ce privește consumul de energie decât alte mărci care nu fac totul în casă.

Astfel încât Samsung Galaxy A5 și Galaxy A7 modelele din anul 2017, au fost cronometrate cu 11-13 ore durată de ecran în testul capacității bateriilor. Un timp excelent.

 PhoneArena este unul din cele mai mari site-uri web dedicate telefoanelor, cu peste 20 de milioane de vizite în fiecare lună. PhoneArena are o bază de date care conține specificații despre mai mult de 6.000 de telefoane și tablete, de la peste 120 de producători. Peste 30 de știri pe zi și peste 1.000 postate lunar. 

PhoneArena a fost fondat în 2001, sediul se află în New York, Statele Unite ale Americii.

PhoneArena a făcut un nou test și a întrebat cititorii săi dacă sunt dispuși ca să sacrifice din capacitatea bateriei aproximativ 30% doar pentru a avea un ecran Quad HD, sau o rezoluție de afișare mai mare cu 500 ppi, pixeli ca densitate.

Peste 76% dintre cei care au răspuns la această întrebare nu au fost de acord să sacrifice din capacitatea bateriei.

Bateria telefoanelor este unul dintre punctele slabe de care se plâng toți utilizatorii, toți vrem o baterie care să aibă o durată de utilizare cât mai mare.

Dacă ne gândim la dimensiunile bateriei toți vrem – și în special producătorii de telefoane – o baterie cât mai mică ca gabarit , dar cât mai puternică energetic.

Deh independența energetică!

SURSĂPhoneArena