Vânzările slabe de semiconductori au afectat veniturile Samsung în Q1

680

Nu este ceva normal pentru marile companii să facă declarații despre rezultatele trimestriale înainte de a avea date exacte privind câștigurilor. De obicei toate companiile, când au aceste date, le folosesc ca referință pentru predicțiile pentru viitor. Samsung a venit cu o surpriză și a pus în gardă acționarii, spunând că, cel mai probabil, veniturile pe primul trimestru din 2019 va fi sub așteptări din cauza vânzărilor slabe de semiconductori.

Rezultatele primului trimestru vor fi sub estimări din cauza scăderii prețurilor pentru cipurile de memorie și a cererii lente pentru panourile de afișare. Samsung a anunțat acționarii săi, în cursul întâlnirii anuale de săptămâna trecută, că o creștere economică globală mai lentă și o cerere slabă pentru cipurile de memorie ar avea un impact negativ asupra veniturilor în 2019.

Este de așteptat ca impactul declinului prețurilor componentelor majore ale cipurilor de memorie să fie mai mare decât era de așteptat„. A declarat un reprezentant al producătorul sud-coreean. Aceasta este prima dată când gigantul tech face un astfel de anunț.

Samsung a avertizat investitorii cu privire la un declin al veniturilor

Samsung a avertizat de un declin al câștigurilor pentru Q4 2018, de asemenea. Se așteaptă ca cererea pentru produsele de memorie să rămână slabă și în primul trimestru al acestui an. De asemenea, a prezis o scădere a profitabilității panourilor OLED, conform SamMobile. Veniturile slabe aduse de ecranele OLED au fost cauzate de vânzările dezamăgitoare ale Apple iPhone XS și XR Max.

Gigantul high-tech este cel mai important furnizor mondial de smartphone-uri, dar nu acestea aduc majoritatea profitului. 79% din profitul companiei Samsung din 2018 a venit din activitatea de componente, care include cipuri de memorie DRAM și panouri de afișare.

Samsung are o influență puternică asupra dezvoltării economice, politicii, mass-mediei și culturii din Coreea de Sud. Samsung Electronics produce aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea de Sud. În ultimul deceniu Samsung a reprezentat aproximativ 15% din produsul intern brut (PIB) al Coreei de Sud.

Companiile de studiu de piață au estimat deja de câteva trimestre că cererea de cip-uri va scădea. Samsung și alți producători din domeniu au afirmat că tendința actuală a cererii indică un punct scăzut al industriei de memorie. Odată cu trecerea primului trimestru, cererea și prețurile pentru aceste produse se vor îmbunătăți în a doua jumătate a anului 2019.

Cel mai mare declin al veniturilor după trimestrul trei 2015

Samsung este de așteptat să înregistreze un declin de 12% în primul trimestru al anului. Acesta ar fi cel mai mare declin după Q3 2015. Acest anunț-avertisment poate fi luat ca un semnal de la Samsung pentru piață, astfel încât investitorii să nu fie total surprinși când compania va anunța rezultatele oficiale din Q1 2019.

Analiștii așteaptă un profit operațional de 5,6 miliarde de euro pentru primul trimestru al anului. Cifra este în scădere cu 50% față de începutul anului 2018. Galaxy S10, care a fost primit foarte bine de piață și în special pe piața chineză, ar trebui să permită lui Samsung să crească veniturile. Dar, noua serie Galaxy S10 a fost lansată pe piață la începutul lunii martie, prea târziu pentru a afecta rezultatul din trimestrul unu al companiei Samsung.