Vânzările de smartphone-uri au avut o scădere record în februarie

647
Sursa Foto: via phonearena.com

Datorită coronavirusului, luna februarie a fost cea mai proastă lună din istoria industriei de smartphone-uri privind vânzările. Strategy Analytics spune că aceasta a fost cea mai mare scădere din istoria pieței smartphone-urilor la nivel mondial. Numărul de smartphone-uri livrate la nivel mondial luna trecută a scăzut la 61,8 milioane de bucăți de la 99,2 milioane de telefoane, față de aceeași lună a anului trecut. Este un procent de 38% nemaiîntâlnit niciodată.

În același timp, cele 61.8 milioane de telefoane livrate în februarie au reprezentat o scădere de 39% față de totalul lunii ianuarie 2020. COVID-19 a obligat producătorii din China să închidă liniile de asamblare și magazinele de vânzare cu amănuntul pe cea mai mare piață de smartphone-uri din lume.

Scăderi record la vânzările de smartphone-uri, toate companiile afectate

Luna februarie a anului 2020 a înregistrat cea mai mare cădere din istoria pieței smartphone-ului mondial„. A spus Neil Mawston, director executiv la Strategy Analytics. El a adăugat că „Oferta și cererea de smartphone-uri s-a scufundat în China, a căzut drastic în Asia și a încetinit în restul lumii. Este o perioadă pe care industria smartphone-urilor va dori să o uite”.

În luna februarie, Samsung a rămas pe primul loc ca livrări și vânzări globale de smartphone-uri. În cursul acestei luni, producătorul sud-coreean a lansat noua serie Galaxy S20 și smartphone-ul pliabil Galaxy Z Flip. În urma companiei Samsung, atât ca livrări, cât și în vânzări, au fost Apple, Xiaomi, Huawei, OPPO și Vivo.

Strategy Analytics fondată în 1968, este o companie independentă de cercetare și consultanță din SUA. Compania are sediul în central în Boston, Massachusetts, USA. Are birouri în Marea Britanie, Japonia, Coreea de Sud, Franța, Germania, Taiwan, India și China.

Posibil ca vânzările să continue la acest nivel în primăvară și vară

Compania de cercetare Strategy Analytics se așteaptă ca datele pentru această lună să arate aproape la fel. Yiwen Wu, analist senior la Strategy Analytics, spune: „În ciuda unor semne de revenire în China, ne așteptăm ca livrările globale de telefoane să rămână slabe pe tot parcursul lunii martie 2020. Coronavirusul s-a răspândit în Europa, America de Nord și în alte părți. Sute de milioane consumatorii sunt consemnați în case și nu pot sau nu doresc să cumpere telefoane. Industria telefoniei mobile va trebui să muncească mai mult ca niciodată pentru a ridica vânzările în perioada următoare. În acest moment vânzătorii online acordă reduceri generoase la smartphone-uri, tablete sau smartwatch-uri„.

Deja unele linii de producție din China au început să fie deschise, iar Apple a redeschis toate cele 42 de magazine Apple de aici. În același timp, conform PhoneArena, compania Apple și-a închis aproape toate magazinele din restul lumii. Evident, va trece ceva timp până când lucrurile vor reveni la o oarecare normalitate. În consecință, ne putem aștepta în continuare la vânzări slabe de smartphone-uri, tablete și smartwatch-uri, nu numai pentru luna aceasta, dar, probabil, în toată primăvara și vara.