Vânzările televizoarelor Samsung vor crește veniturile companiei

1146

Conform mai multor surse din domeniul vânzările de electrocasnice, vânzările de televizoare Samsung vor avea un nou impuls pe piața mondială, iar ca o consecință observatorii financiari prevăd o creștere a veniturilor companiei Samsung Electronics Co.

Cererea pentru produsele Samsung de televizoare high-end rămâne foarte mare, chiar dacă prețurile acestor produse sunt destul de ridicate, ceea ce va permite companiei sud-coreene să-și sporească substanțial veniturile din activitatea de vânzare a televizoarelor.

Potrivit unei știri publicate de yonhapnews.co.kr, o agenție de știri din Coreea de Sud, vânzările televizoarelor QLED de la Samsung, care sunt în topul cererii de produse TV de înaltă calitate, sunt estimate să reprezinte aproximativ 10% din totalul livrărilor de televizoare a firmei sud-coreene.

Potrivit și oficialilor Samsung, câștigurile obținute din vânzarea televizoarelor vor fi în creștere și în perioada următoare, lucru estimat de companie încă din aprilie anul acesta când a fost lansată la vânzare cea mai recentă gamă de televizoare QLED.

De asemenea, informațiile apărute în presă susțin că mai mult de jumătate din vânzările de QLED TV sunt reprezentate de modele de dimensiuni mari, cu o dimensiune a ecranului de 65 inch sau mai mare. Acest lucru arată că mulți clienți nu se uită la bani atunci când trebuie să cheltuiască mai mult pentru confortul personal și cumpără un televizor nou, performant și de calitate.

Potrivit datelor publicate de firma de cercetare de piață GfK SE peste 37% dintre televizoarele Samsung vândute în primele opt luni ale anului 2018 au avut prețuri de vânzare de cel puțin 2.500 USD.

GfK SE, înființată în 1934 ca Gesellschaft für Konsumforschung (Societatea pentru Cercetarea Consumatorilor) este cel mai mare institut de cercetare de piață din Germania și a patra cea mai mare organizație de cercetare de piață din lume, după Nielsen, Kantar Group și Ipsos. Are sediul în Nuremberg, Germany și operează în peste 100 de țări.

Samsung Electronics a înregistrat un profit operațional de peste 620 milioane USD prin divizia de electronice de consum, inclusiv în domeniul TV, pentru perioada ianuarie-iunie 2017.

Televizoarele QLED utilizează așa-numita tehnologie quantum-dot, nanocristale semiconductoare, care Samsung o utilizează pentru a îmbunătăți luminozitatea afișajului, contrastul și eficiența energetică.

Samsung va reîmprospăta gama TV la CES (Consumer Electronics Show) anul viitor. Samsung Electronics  lansează întotdeauna modelele sale de televizoare de vârf la convenția anuală din Las Vegas. Va fi interesant să vedem dacă societatea va aduce un nou tip de televizor pe piață și va realiza un nou salt în industria de televizoare în anul 2018.

SURSĂSamMobile