Verizon a ales Samsung pentru lansarea comercială a 5G

1538

Samsung a fost ales de Verizon pentru a ajuta la primele servicii comerciale 5G ale companiei Verizon în Sacramento, California. Samsung Electronics America, a anunțat că a fost selectat pentru a furniza firmei Verizon soluții de rețea comerciale cu acces fix 5G fără fir (FWA- Fixed Wireless Access). Cele două companii vor începe lansarea serviciilor comerciale 5G în Sacramento, California, în a doua jumătate a anului 2018.

Despre conectivitatea 5G se discută de ani de zile și, acum prin colaborarea cu Samsung, începem să o aducem la realitate pentru clienții noștri„, a declarat Ed Chan, șeful Technology Architect and Network Planning de la Verizon.

Conform News.samsung, anul trecut Samsung Electronics și Verizon Comunications Inc. au început testele pentru clienți 5G în șapte orașe din S.U.A.. La începutul anului 2017 au testat și au verificat cu succes performanța 5G utilizând frecvența milimetrică (mmWave) pentru a furniza servicii pre-comerciale FWA. Aceste studii au fost efectuate în California, Georgia, New Jersey, Massachusetts, Michigan, Texas și Washington D.C., pentru a vedea capacitățile acestei tehnologii. Testele s-au dovedit a fi reușite, iar Samsung a fost considerat un partener de încredere pentru a contribui la implementarea 5G.

După efectuarea studiilor pe piețele cheie din S.U.A., Samsung și Verizon au colectat rezultatele care vor ajuta la calibrarea unui viitor 5G. Factorii de mediu, inclusiv ploaia și zăpada, nu au întrerupt acest tip de servicii. În a doua jumătate a anului 2018 ar trebui să vedem acest serviciu disponibil.

Verizon Communications Inc. a fost fondată în 7 octombrie 1983, are cu sediul în New York City. Are 160.100 de angajați și aproape 126 miliarde dolari venituri în anul 2016. Verizon operează rețeaua wireless cea mai fiabilă din America, este o rețea națională de ultimă generație.

Samsung va furniza firmei americane router-uri comerciale 5G, unități de acces radio 5G, compuse dintr-o stație de bază compactă radio și elemente RAN virtualizate, precum și servicii de planificare a frecvențelor radio 5G. Pentru a furniza aceste servicii, Samsung a dezvoltat primele modemuri 5G. Verizon și Samsung vor continua să dezvolte noi tipuri de utilizare și aplicații ale tehnologiei Samsung 5G.

Ne putem aștepta ca Samsung să continue să joace un rol major în avansarea acestui standard de comunicații de generație viitoare pe toate piețele din lume.