Acasă Stiri O nouă versiune a tabletei Galaxy Tab A 8.0 certificată de FCC

O nouă versiune a tabletei Galaxy Tab A 8.0 certificată de FCC

Samsung dezvoltă, aparent, o nouă tabletă din seria Galaxy Tab A. Aceasta ar putea fi lansată în SUA prin AT & T dar și pe alte piețe globale. Site-ul indian 91Mobiles a identificat o nou dispozitiv Samsung cu numărul de model SM-T387W pe site-ul agenției americane FCC. Potrivit site-ului AndroidHeadlines, numărul modelului sugerează că tableta va fi urmașa directă a tabletei Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017).

Tableta Tab A 8.0 (2017) a avut numerele SM-T380 pentru versiunea cu Wi-Fi și SM-T385 pentru varianta cu 4G LTE. Specificațiile hardware detaliate pentru numărul de model SM-T387W nu au fost incluse în documentele FCC. Totuși Federal Communications Commission prezintă o schiță a părții din spate a tabletei. În acest desen vedem o cameră amplasată sus la mijloc, o mufă de 3,5 mm pentru căști în partea superioară și grila de difuzoare în partea de jos.

Spre deosebire de modelul Galaxy Tab din 2017, la modelul SM-T387W lipsește bliț-ul LED din apropierea camerei principale. Posibil ca Samsung să fi luat câteva măsuri de reducere a costurilor pentru viitoare sa tabletă din gama mijlocie.

Conectivitatea viitoarei tablete dezvăluie că aceasta ar putea ajunge și în Europa

Samsung este unul dintre cei mai populari producători de tablete Android. În ultimii ani, portofoliul Samsung s-a concentrat în principal pe două serii și anume Tab S, tablete high-end și tablete Galaxy Tab A, considerate de gamă mijlocie. În acest an Samsung a lansat un singur dispozitiv în ultima serie, Galaxy Tab A 10.5, introdus în august în două variante, Wi-Fi și LTE.

Termenul tabletă conform DEX (Dicționarul Explicativ al Limbii Române) nu există în limba română pentru a denumi un dispozitiv electronic cu ecran și tastatură. Găsim termenul tabletă ca însemnând:preparat farmaceutic, pastilă, tabletă de ciocolată, caiet de note, articol publicistic etc.

Gigantul tech lansează de obicei două noi comprimate, ca parte a aceleiași serii, dar până acum seria Galaxy Tab A are doar modelul de 10,5 inch. Dar, Samsung pare să continue trendul din ultimii ani și să lanseze o variantă cu un ecran mai mic, adică SM-T387W reperat la FCC. Schița de la FCC indică faptul că dispozitivul va avea un format de imagine 16: 10. Probabil, diagonala afișajului ar trebui să fie de aproximativ 8 inch. Nu știm momentan dacă rezoluția modelului precedent de 1280 x 800 va rămâne pe noul model.

Documentele FCC dezvăluie, de asemenea, tipul de conectivitate pe noua tabletă. Benzile WCDMA 2, 4 și 5, precum și benzile LTE 2, 4, 5, 7, 12, 30 și 66. Benzile LTE indică faptul că disponibilitatea ar trebui să se extindă în mai multe regiuni, inclusiv America de Nord, Europa și Asia.

Vânzările globale de tablete sunt în scădere

Potrivit unui recent studiu de piață al DigiTimes Research, vânzările globale de tabletele Android sunt în scădere și acest lucru va continua anul viitor. Samsung este unul dintre cei mai mari producători de tablete Android și este de înțeles că ar dori să-și mențină poziția de top. Pe de altă parte, Samsung a abordat și tehnologia smartphone-urilor pliabile. Aceste dispozitive au fost proiectate într-un mod care le permite să fie utilizate atât ca telefoane, cât și ca tablete.

Este puțin probabil ca Samsung să treacă la tablete numai cu prețuri accesibile în urma tehnologiei pliabile. Cel puțin atâta timp cât va exista un decalaj imens de preț între telefoanele pliabile și tabletele Android. Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017) a fost lansată anul trecut și are un preț de aproximativ 200€. Tableta cu numărul de model SM-T387W, presupus a fi Galaxy Tab A 8.0, ar trebui să fie tot pe aproape.

Stiri

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul...

Wildlife Watch – un program Samsung pentru combaterea braconajului

Samsung a anunțat lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajul. Ținta este combaterea...

Samsung a stabilit un nou record de viteză de descărcare în 5G

Samsung Electronics Co. a declarat joi că a atins cea mai rapidă viteză de descărcare din industrie cu o tehnologie avansată de...

Samsung Galaxy A22 5G în lucru, mai multe detalii despre el

Era clar încă de la lansare că Samsung Galaxy A32 5G nu va rămâne cel mai ieftin telefon Samsung 5G mult timp....

Samsung va lansa trei noi procesoare Exynos în 2021

Samsung se numără printre acei producători de smartphone-uri, foarte rari, care își produc și propriile procesoare. Gigantul tech sud-coreean dezvoltă permanent noi...

Următorul Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS în loc de Tizen

Mai multe dovezi din ultimul timp indică faptul că Samsung dezvoltă un dispozitiv purtabil cu Wear OS numit în cod intern „Merlot”....

Samsung îmbrățișează noile standarde de eficiență energetică ale UE

În martie 2021 se vor introduce noile etichete energetice ale Uniunii Europene pentru aparatele de uz casnic. Acest lucru a fost stabilit...