Viteze de descărcare 5G mai mari pe seria Galaxy S23 decât pe Galaxy S22

288
Viteze de descarcare 5G mai mari pe seria Galaxy S23
Sursa foto: digitaltrends.com

Compania americană Ookla se ocupă, printre altele, cu testarea vitezei de descărcare la smartphone-uri. Acum Ookla a testat ce viteze de descărcare au modelele din seria Galaxy S23. Rezultatele cercetării Ookla pot fi un imbold pentru a cumpăra un nou Galaxy S23, Galaxy S23+ sau un Galaxy S23 Ultra.

Într-un nou studiu de testare a vitezei de descărcare, Ookla a comparat specificațiile de performanță 5G ale modelelor Galaxy S23 cu Galaxy S22 de anul trecut în mai multe țări – cu câteva rezultate surprinzătoare la nivel general. În SUA, Ookla a descoperit că modelele Galaxy S23 și-au depășit în general echivalentele Galaxy S22 cu o marjă sănătoasă când a fost vorba de viteze medii de descărcare. Galaxy S23 a înregistrat un câștig de performanță cu 21% față de Galaxy S22. În același timp Galaxy S23 Ultra a arătat viteze de descărcare cu 16% mai mari în comparație cu Galaxy S22 Ultra.

Mai exact, viteza medie de descărcare pentru Galaxy S23 Ultra a fost măsurată la 187,83 Mbps. La Samsung Galaxy S22 Ultra viteza a fost de 161,87 Mbps, potrivit DigitalTrends. De asemenea, studiul a menționat Galaxy S23 Ultra drept cel mai rapid dintre toate cele șase modele. În mod surprinzător, Galaxy S22+ l-a devansat pe Galaxy S22 Ultra, obținând 167,04 Mbps față de 161,87 Mbps.

Seria Galaxy S23 mai bună ca Galaxy S22 la vitezele de descărcare 5G

În timp ce o creștere cu 20% a performanței 5G poate să nu fie suficientă pentru a înclina balanța dacă sunteți deja mulțumit de Galaxy S22, Ookla adaugă că „nu ar trebui să ezitați să faceți upgrade” dacă sunteți în căutarea altor funcții oferite de modele mai noi.

Totuși, nu peste tot este lapte și miere referitor la cele două serii emblematice Samsung. Într-o întorsătură neobișnuită, Ookla a descoperit că vitezele Galaxy S23+ și Galaxy S22+ „au fost statistic prea apropiate”. Acestea au fost de 166,85 Mbps și, respectiv, 167,04 Mbps.

Ookla este o companie fondată în 2006 și are sediul în Montana, SUA. Ookla oferă serviciul Speedtest gratuit pentru cei ce vor să măsoare vitezele de internet. Spededtest a fost fondat de Ookla și are sediul în Seattle, Washington.

Deoarece seria Galaxy S23 are procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy – o versiune personalizată și mai puternică a standardului Snapdragon 8 Gen 2, nu există niciun motiv pentru care Galaxy S23+ funcționează mult diferit față de ceilalți omologi din seria S23.

Dar ar putea exista diferențe în designul antenei interne care ar putea explica performanța mai scăzută. Valorile de performanță precum acestea sunt obținute de la oameni care își testează în mod voluntar conexiunile la rețea folosind aplicația Speedtest de la Ookla. Aceasta înseamnă că datele sunt la fel de precise ca numărul de teste care sunt efectuate pe un anumit dispozitiv. Un factor este și locul în care sunt efectuate acele teste.

Peste 10 de teste sunt efectuate zilnic cu Speedtest de la Ookla

Ookla a spus că peste 10 milioane de teste sunt efectuate de utilizatori în fiecare zi folosind aplicația Speedtest. Acest lucru oferă date mai mult decât suficiente pentru a produce o analiză relevantă statistic. Cu toate acestea, natura complexă și varietatea implementărilor 5G lasă loc pentru ca aceste cifre să devină puțin denaturate.

Acest lucru devine mai evident atunci când o confrunți cu rezultatele din alte țări în analiza Ookla. De exemplu, în Germania, Galaxy S23+ a obținut o viteză de 174,74 Mbps. Este cu 23% mai rapid decât Galaxy S23 Ultra și are un avantaj de 36% față de Galaxy S22.

Merită remarcat faptul că modelele Galaxy S23 vândute în Germania diferă de versiunea din SUA. Este vorba în principal de frecvențele 5G de bandă joasă, care este puțin probabil să ofere oricum astfel de viteze. Ookla a descoperit, de asemenea, „viteze 5G foarte rapide” în rândul utilizatorilor brazilieni de Galaxy S23. În Brazilia aceste viteze de descărcare au atins un vârf de 494,18 Mbps cu Galaxy S23+. Germania și Brazilia au aceleași modele Galaxy S23 „globale”, cărora le lipsește suportul mmWave. Asta înseamnă că cele două țări au o acoperire 5G impresionant de rapidă în bandă medie. Coreea de Sud a oferit cea mai rapidă performanță 5G pentru seria Galaxy S23 în ansamblu. Samsung Galaxy S23 Ultra a atins un vârf de 584,08 Mbps.

Deși Ookla oferă câteva valori interesante, acestea sunt viteze medii de descărcare. Statistic, modelele Galaxy S23 oferă performanțe 5G mai rapide decât predecesorii lor, dar este de așteptat, deoarece includ procesoare 5G mai avansate și moderne. Cu toate acestea, în lumea reală, performanța telefonului va fi determinată mai mult de operatorul mobil și de ce fel de acoperire 5G este disponibilă acolo unde locuiți și lucrați.