Toate au un început – WhatsApp face primii pași în Inteligența Artificială

280
WhatsApp Artificial Intelligence
Sursa foto: via techradar.com

După lansarea chatbot-ului ChatGPT de către Open AI în decembrie a început o adevărată întrecere în lansarea de funcții bazate pe inteligența artificială între marele companii tehnologice globale, dar nu numai. Microsoft, Google, dar și Samsung, sunt tot mai interesate de acest domeniu. Dar, acum și WhatsApp face primii pași în lumea inteligenței artificiale. Cea mai recentă versiune WhatsApp beta pentru Android a introdus un instrument de generare de stickere alimentat de inteligență artificială.

Potrivit TechRadar, WABetaInfo a dezvăluit că în această versiune WhatsApp beta un buton Creare va apărea în chat-uri ori de câte ori unii testeri de aplicații deschid fila autocolante din caseta de text. Atingerea Creare lansează un motor AI mini-generativ cu o bară de descriere în partea de sus care vă cere să introduceți o solicitare. La introducerea solicitării, instrumentul va crea un set de autocolante conform specificațiilor dvs. pe care utilizatorii le pot împărtăși într-o conversație.

De exemplu, WABetaInfo i-a spus lui WhatsApp să facă un autocolant cu o pisică care râde stând deasupra unui skateboard și, desigur, a făcut exact așa cum i s-a spus. Vedeți pe I❤️Samsung cum să ascundeți fotografia de profil WhatsApp de anumite persoane!

Inteligența Artificială tot mai aproape de WhatsApp

Nu se știe care LLM (large language model) alimentează generatorul de stickere WhatsApp. WABetaInfo susține că folosește o „tehnologie sigură oferită de Meta”. Pe de altă parte, sunt informații care afirmă că „dată fiind simplitatea sa”, ar putea fi „folosi Dall-E sau ceva similar”. LLM sau “model de limbaj” mare este un model de limbaj caracterizat prin dimensiunea sa mare. Dimensiunea sa este activată de acceleratoarele AI capabile să proceseze cantități mari de date text de pe Internet.

DALL-E este un program AI care creează imagini din texte cu descrieri pe baza unui model GPT-3 Transformer cu 12 miliarde de parametri. A fost prezentat de OpenAI în ianuarie 2021. DALL-E este un portmanteau din WALL-E și Salvador Dalí.

Puteți încerca instrumentul AI dacă intrați în programul Google Play Beta și instalați versiunea WhatApp beta 2.23.17.14. Rețineți că generatorul de stickere este disponibil doar pentru un grup foarte mic de persoane. Deci sunt șanse mari să nu intrați în acest program beta. Cu toate acestea, WABetaInfo susține că actualizarea va fi „dezvoltată pentru mai mulți utilizatori în următoarele săptămâni”. Momentan nu se știe nimic despre o astfel de versiune iOS.

Credem că acesta este doar începutul implementării AI de compania Meta pe platformele sale. Compania lucrează deja și la generatoare de stickere pentru Instagram și Messenger. Deci ce va aduce viitorul? E greu de spus. Ar fi, totuși, grozav să vedem Meta adăugând în sfârșit instrumentul Make-A-Scene la WhatsApp.

Este, în esență, propria interpretare a companiei asupra unui generator de imagini, „dar cu un accent mai mare pe crearea de piese artistice”. Am putut vedea acest lucru fiind adăugat la WhatsApp ca un joc distractiv pentru prieteni sau familie. Oricum, acest program WhatsApp beta ar putea fi debutul unui șir de noi funcții bazate pe AI în aplicațiile Meta.