WhatsApp va restricționa în curând conturile care trimit spam

139
WhatsApp
Sursă Foto: MySmartPrice

WhatsApp se îmbunătățește pe zi ce trece, acum testează o nouă funcție, care va restricționa conturile să trimită mesaje spam. Aplicația de mesagerie deținută de Meta a înregistrat o creștere a spam-ului și a mesajelor în vrac de la numerele de afaceri și de marketing, ceea ce poate fi enervant. Această viitoarea caracteristică poate ajuta la limitarea răspândirii spam-ului.

Aplicația de mesagerie WhatsApp va începe în curând să restricționeze conturile utilizatorilor pentru spam și mesaje în masă. Potrivit colegilor noștri de la site-ul MySmartPrice, conturile restricționate vor putea în continuare să răspundă la mesajele din chaturile existente.

Potrivit WABetaInfo, funcția de restricționare a conturilor WhatsApp spam a fost găsită în cea mai recentă actualizare beta WhatsApp pentru Android 2.24.10.5. Aplicația va informa utilizatorii când contul lor este restricționat cu un banner de avertizare. Când sunt restricționați, utilizatorii nu vor putea trimite mesaje noi sau nu vor putea începe conversații noi. Cu toate acestea, utilizatorii pot primi în continuare mesaje în chat-urile sau grupurile existente și pot răspunde la aceste mesaje.

Aceasta arată intenția celei mai mari platforme de mesagerie din lume de a permite utilizatorilor să-și corecteze comportamentul. Caracteristica pare mai bună decât interzicerea contului, ceea ce poate provoca bătăi de cap utilizatorilor. În curând WhatsApp va introduce și o funcție pentru a putea viziona videoclipuri în timpul apelurilor.

WABetaInfo este un site independent cu știri și actualizările în timp real despre aplicația de mesagerie WhatsApp. WABetaInfo a fost fondat pe 15 ianuarie 2016. Este considerat principalul portal de știri din lume despre WhatsApp.

Potrivit WABetaInfo, WhatsApp va folosi instrumente automate pentru a detecta mesajele în masă sau comportamentul spam. Instrumentul va detecta dacă mesajele folosesc script automat sau dacă mesajele trimise sunt de înaltă frecvență. Cu toate acestea, conținutul chat-urilor și mesajelor va continua să rămână criptat end-to-end. Acest lucru înseamnă că WhatsApp nu va avea acces la ele, pentru liniștea utilizatorilor.

Funcția se află în faza de dezvoltare și este disponibilă numai pentru testerii beta de pe Android. Ne putem aștepta ca acesta să fie lansată pentru toți utilizatorii printr-o actualizare viitoare în zilele următoare. Vă vom ține la curent când va fi ceva oficial, pentru că este o caracteristică foarte utilă.