WhatsApp va permite să trimiteți mesaje către alte aplicații de mesagerie

158
WhatsApp
Sursa foto: via androidpolice.com

WhatsApp este într-o ofensivă permanentă pentru a-și consolida și mai mult statutul de cea mai folosită aplicație de mesagerie de pe piață. După ce a lansat mai multe actualizări pentru confidențialitatea utilizatorilor, acum compania americană vă va permite să trimiteți mesaje și către alte aplicații de mesagerie.

În 2022, UE a declarat că interoperabilitatea pentru platformele de mesagerie era o cerință cheie pentru serviciile de mesagerie. Cu alte cuvinte, persoanele care folosesc Signal, Telegram sau Snapchat vor putea trimite mesaje utilizatorilor WhatsApp și Messenger fără a fi nevoie să-și creeze un cont WhatsApp sau Messenger. Săptămâna trecută, Uniunea Europeană a numit cele șase mari companii tehnologice care ar trebui considerate gatekeepers (gardieni) într-un fel sau altul în conformitate cu Digital Markets Act. Este vorba despre Alphabet, Amazon, Apple, ByteDance, Meta și Microsoft. Inclusiv Samsung este pe post de gargian, dar în alte categorii.

La scurt timp după intrarea în vigoare a noului Digital Markets Act în Uniunea Europeană, popularul serviciu de mesagerie instant WhatsApp primește noi funcții care permit comunicarea pe mai multe platforme. O nouă versiune beta conține deja informații relevante despre acest lucru, potrivit site-ului german WinFuture.

Mesaje către alte aplicații de mesagerie prin WhatsApp

Aparent, WhatsApp vrea să înceapă să asigure conformitatea cu noul Digital Markets Act în UE foarte curând. Deoarece această lege impune furnizorilor mari de servicii online, printre altele, ca utilizatorii diferitelor soluții de mesagerie să poată comunica între ei peste granițele platformei. WhatsApp se pare că este acum în curs de adaptare la cerințele Uniunii Europene.

În versiunea WhatsApp beta 2.23.19.8 lansată ieri, WABetaInfo a descoperit o nouă secțiune intitulată „Chat-uri terță parte”. Aparent, toate conversațiile pe care un utilizator WhatsApp le-a avut cu contacte din alte sisteme de mesagerie instant, gen Signal sau Telegram, urmează să fie colectate acolo. Rămâne de văzut cum va proceda WahtsApp în continuare.

Signal Private Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru iOS și Android. Poate fi folosită pentru a trimite și primi mesaje SMS, MMS și date criptate. A fost lansată în 29 iunie 2024. Signal are peste 40 de milioane de utilizatori.

Noua zonă WhatsApp nu este gata de utilizare, astfel încât nici funcționalitatea, nici accesul utilizatorilor nu sunt oferite. Titlul noii zone de interfață face mai mult decât clar despre ce este vorba. Desigur, nu se știe în ce măsură va fi posibilă comunicarea criptată între WhatsApp și alte aplicații de mesagerie. Uniunea Europeană a stabilit un termen limită acest lucru pentru martie 2014.

Compania americană Meta, care, printre altele, se află în spatele Facebook, Instagram și, de asemenea, WhatsApp, a fost inclusă recent în lista sa de așa-numiți „gatekeepers”. Acești gardieni, conform UE, au o putere de piață foarte mare și, prin urmare, ar putea împiedica concurența. În calitate de gardian, Meta trebuie să asigure acum interoperabilitatea WhatsApp cu alte platforme până în martie 2024.