Ce este Wi-Fi Direct pe telefoanele Samsung Galaxy și cum îl folosești?

406
Ce este Wi-Fi Direct
Sursă foto: AndroidCentral

Wi-Fi Direct este o conexiune Wi-Fi peer-to-peer între dispozitive care permite transferul de date mai rapid decât Bluetooth, cu o latență mai mică decât Wi-Fi printr-un router. Îl puteți folosi pe telefoanele Samsung Galaxy și Android cu funcția Cast Screen pe anumite dispozitive și cu funcția de partajare a fișierelor Nearby Share.

Wi-Fi Direct funcționează foarte mult ca o conexiune Wi-Fi standard, potrivit AndroidCentral. Face excepție faptul că, în loc să se conecteze la un router, permite dispozitivelor să se conecteze direct între ele. Acest lucru vă va permite să vă conectați fără a fi nevoie să vă aflați în raza de acțiune a unui punct de acces Wi-Fi. În plus, această conexiune directă permite o rată de transfer mai mare și o latență mai mică.

Wi-Fi Direct mută datele mai rapid pe telefoanele Samsung Galaxy

O modalitate prin care această tehnologie a fost implementată pe telefoanele Samsung Galaxy și pe cele Android în general este cu funcția Nearby Share. Nearby Share permite dispozitivelor Android să își trimită fișiere unul altuia rapid și în siguranță. Acest lucru este mai important decât oricând, deoarece dimensiunea fișierelor crește cu tehnologia 4K și HDR, în special pentru videoclipuri.

Partajând pe telefonul dvs. Android, puteți selecta fie opțiunea În apropiere, fie Partajare în apropiere. Apoi, puteți activa funcția pentru a fi găsită de telefonul care trimite fișierul către dispozitivul de primire. Puteți alege dacă doriți sau nu să fiți văzut de toată lumea sau doar de persoanele cărora doriți să le permiteți. Dispozitivele vor folosi Bluetooth pentru a stabili o conexiune Wi-Fi Direct pentru a transfera fișierul. Unele telefoane vor afișa chiar pictograma Wi-Fi Direct. Vedeți pe I❤️Samsung cele mai bune telefoane Samsung Galaxy pe care le puteți cumpăra acum!

Cum să trimiteți fișiere de pe telefon pe Chromebook folosind Nearby Share

De asemenea, puteți trimite gigabiți de date în doar un minut sau două. Aceasta înseamnă că vă puteți împărtăși amintirile cu familia sau prietenii fără a pierde calitatea sau a aștepta ca un serviciu de mesagerie să proceseze videoclipul la o calitate inferioară. Poate cea mai bună parte a acestei funcții este că orice telefon Android modern o poate folosi. Funcția o poți folosi chiar și pentru a partaja cu Chromebookuri.

Wi-Fi Direct permite, de asemenea, difuzarea audio și video a ecranului dvs. pe un televizor sau monitor. Cu un dispozitiv compatibil care include multe dintre cele mai bune dispozitive de streaming sau chiar televizorul inteligent, vă puteți conecta rapid telefonul. Wi-Fi Direct permite, de asemenea, o latență mai mică decât Chromecastul, care trece prin router. Dacă ai venit din ecosistemul Apple, funcționează la fel ca Airplay.

Pentru a folosi această caracteristică, puteți folosi opțiunea ecran de proiectare pe dispozitivele Samsung Galaxy și Android. Dispozitivul dvs. Wi-Fi Direct va apărea și apoi, după ce ați aprobat conexiunea, puteți începe. Puteți vedea dispozitivele conectate în secțiunea Wi-Fi Direct din setările dvs. Wi-Fi. Pe unele dispozitive precum telefoanele Samsung Galaxy, setarea se găsește într-un submeniu atunci când vă conectați la un punct de acces Wi-Fi. În cea mai mare parte, este foarte ușor să cauți setările.