Windows Defender se instalează automat pe PC, ori doriți ori nu

252
Windows Defender
Sursa foto: via phonandroid.com

Aplicația Windows Defender se instalează acum automat pe PC-urile echipate cu Windows 10 și Windows 11. Laptopurile Samsung de până acum au toate sistemul de operare Windows, deci poate fi o veste bună pentru acești utilizatori. Este o decizie radicală a companiei Microsoft care își împinge software-ul de securitate în detrimentul concurenților săi.

Windows Defender este antivirusul de bază al sistemului de operare. Relativ eficient, nu este totuși preferat de toți utilizatorii, unii preferă programe antivirus concurente. Prin urmare, Microsoft promovează noua sa aplicație, care este prezentată ca un tablou de bord. Dacă sunteți pe Windows 10 sau Windows 11 și v-ați abonat la Microsoft 365, este posibil să fi observat că o nouă aplicație s-a instalat pe computer: Windows Defender. Acesta este un software dedicat, nu mai este o caracteristică ascunsă în setări.

Windows Defender se instalează automat pe PC

Software-ul poate fi foarte util, dar nu acesta este scopul. Decizia asumată a Microsoft de a instala forțat aplicația sa este cea care preocupă. Mulți utilizatori au observat că pe desktop a apărut o pictogramă nouă fără acordul lor. După cum a scris Windows Latest, unii utilizatori chiar au crezut într-un phishing sau malware care a luat forma unei aplicații cunoscute. Pe scurt, instalarea forțată nu prea dă bine și enervează o parte a comunității.

Microsoft 365 este o serie servicii prin abonament bazate pe cloud deținute de Microsoft, lansată în iulie 2017. Acesta cuprinde servicii online precum Outlook.com, OneDrive, Microsoft Teams, etc. Anterior s-a numit Microsoft Office.

Dacă sunteți abonat Microsoft 365, aplicația Windows Defender se va instala automat în următoarele zile, dacă nu a făcut-o deja. Neabonații, dacă doresc, pot descărca aplicația prin Microsoft Store, dar nu vor beneficia de anumite avantaje. Nu cântărește mult și poate fi invizibil dacă nu îl folosiți, dar este încă acolo și nu poate fi dezinstalat.

Nu este prima dată când Microsoft „forțează” o aplicație fără acordul utilizatorilor. Cel mai faimos exemplu rămâne browserul său Edge, potrivit PhonAndroid. Acesta a fost instalat implicit pe Windows și plasat automat pe multe PC-uri după o actualizare, eliminând versiunea veche. Aplicația Windows Defender este așadar un plus în ochii Microsoft, dar un plus pe care utilizatorii nu l-au cerut neapărat.

Deci utilizatorii seriei Galaxy Book 3 și alte modele de Galaxy Book puțin mai vechi, vor vedea în curând Windows Defender pe dispozitivele lor.