Galaxy Z Fold 4 și iPhone 14 pot avea același tip de ecran OLED

397
Galaxy Z Fold 4 si iPhone 14 pot avea noi ecrane OLED
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung se pregătește să lanseze noi inovații în materie de ecrane AMOLED. Este vorba despre ecrane OLED pentru produsele sale și ale companiei Apple. Primul astfel de ecran va fi disponibil în dispozitive încă de anul acesta. În prezent, afișajul lui Galaxy S22 Ultra folosește vechea generație de material OLED M11 care se află și pe ecranul lui Galaxy S21 Ultra.

Cu toate acestea, potențialul său de luminozitate a fost exploatat la maximum de Samsung pentru a atinge acele specificații superioare ale afișajului la Galaxy S22 Ultra, cum ar fi o luminozitate record a afișajului de 1.750 niți, în timp ce controlerul său permite o rată de reîmprospătare de 1 – 120Hz pentru prima dată pe un telefon Samsung. Se pare că cea mai nouă generație de ecrane OLED M12 este păstrată pentru telefoanele care vor ajunge în a doua jumătate a anului. Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 sunt de așteptat să fie primele telefoane cu noul ecran AMOLED. Dar, conform PhoneArena și seria Apple iPhone 14 va beneficia de aceste ecrane.

Stai ce, ce? Da, seria iPhone 14 (probabil modelele Pro) va avea ecrane OLED mai noi decât cele aflat pe Galaxy S22 Ultra. Încă nu știm cum noile ecranele OLED pot fi comparate cu actualele ecrane M12 aflate pe Galaxy S22 Ultra. Dar, nu credem că fanii Samsung care au cumpărat un S22 Ultra ar trebui să se enerveze prematur.

Galaxy Z Fold 4 și iPhone 14 cu noi ecrane OLED

Cealaltă inovație OLED pe care Samsung se va strădui în viitorul apropiat este dezvoltarea de panouri cu două stive precum cele pe care LG le folosește acum pentru integrarea în vehicule electrice și alte vehicule. Metoda cu două stive – dual-stack permite afișajelor OLED să reziste mult mai mult fără degradare vizuală, mai ales când vine vorba de fragilele diode organice albastre. Acest lucru este important pentru dispozitivele electronice cu termen de valabilitate mai lung decât telefoanele, cum ar fi laptopurile sau tabletele.

Se spune că Apple va pune ecrane AMOLED pe Mac și iMac, nu doar pe iPad-uri. Cum acestea au un ciclu de viață mai lung decât iPhone-ul obișnuit, Apple vrea OLED-uri dual-stack. Acest lucru ar fi determinat Samsung să accelereze dezvoltarea ecranelor OLED dual-stack – seria T1. Ecranul este numit OLED T1 pentru a evoca cuvântul tandem atunci când vine vorba de cele două straturi ale ecranului.

Primul logo al firmei Apple a fost un desen care îl înfățișează pe Isaac Newton stând sub un măr. Aproape imediat a fost înlocuit de „Apple curcubeu”, un măr colorat în culorile curcubeului cu o mușcătura scoasă din el.

Ecranul OLED cu o singură stivă utilizat în prezent în telefoane are doar un strat de diode emițătoare de lumină organică, roșu, verde și albastru. Acesta scurtează durata de viață a ecranului de patru ori în comparație cu soluția OLED T1 cu două stive – dual-strak.

Samsung va lansa probabil ecrane din seria T1 dual-stack cu seriile Galaxy Tab S și Galaxy Book. Acest lucru se va întâmpla cu aproximativ un an înainte ca Apple să folosească astfel de panouri. Astfel este posibil ca seriile Galaxy Tab S9 și Galaxy Book Book 2023 să fie primele cu afișaje OLED T1.