Acasă Recenzii Samsung Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S

Noua Galaxy Tab S este o combinaţie foarte interesantă: pe de o parte poate fi considerată o schimbare mare a celor de la Samsung, o schimbare care promite a fi în sfârşit un rival pe măsură pentru iPad, în timp ce, pe de altă parte rămâne o tabletă extrem de familiară.

Este disponibilă în două dimensiuni, de 8.4 inch şi de 10.5 inch şi vine echipată cu cele mai bune caracteristici posibile, printre care se numără un ecran Super AMOLED de 2,560 x 1,600 pixeli, o durată a bateriei de 12 ore şi un design subţire cu o grosime de doar 6.6 mm.

Mai mult, Samsung a adăugat un senzor pentru amprente (încă o raritate în cazul tabletelor) şi multe alte avantaje cum ar fi renumitele magazine, spaţiu de stocare Dropbox etc.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă Samsung Galaxy Tab S:

Design

Galaxy Tab S este una dintre cele mai subţiri şi mai uşoare tablete existente în prezent. Are aceeaşi grosime, de doar 6.6mm ca şi versiunea de 8.4 inch şi este la fel de zveltă. Greutatea de doar 467 g o face să fie cea mai uşoară tabletă din gama de 10 inch, dar deşi are grosimea unei vafe, nu arată deloc ieftin. Tab S este disponibilă în două culori, „dazzling white” şi „titanium bronze” cu un finisaj maro auriu şi un spate din plastic cu perforaţii asemănător cu cel al lui Samsung Galaxy S5.

Samsung Galaxy Tab S -1- ilovesamsung

Atât versiunea de 8 inch, cât şi cea de 10 au aceleaşi caracteristici când vine vorba de cameră: cameră web frontală de 2 megapixeli şi o cameră foto de 8 megapixeli cu bliţ LED pe spate.  Pentru a naviga aveţi butoanele „back” şi „multitasking”, ambele situate lângă butonul „Home”. Selecţia porturilor este aceeaşi, deşi poziţionarea lor va fi diferită, tableta de 10 inch a fost concepută pentru a fi folosită în formatul „landscape” iar cea de 8 inch în formatul „portrait”. Începem prin a prezenta versiunea de 10 inch; sus aveţi butonul  „power/lock”, butonul pentru volum şi  blaster-ul IR care vă permite să folosiţi dispozitivul ca telecomandă.

Difuzoarele sunt dispuse pe ambele părţi, există o mufă pentru căşti pe partea stângă şi un cititor microSD pe partea dreaptă, capabil să suporte carduri de 128GB. Partea dreaptă găzduieşte de asemenea portul standard miscro-USB pentru încărcător. Pentru modelul mai mic, butonul „power/lock”, cel de volum, slot-ul microSD şi IR sunt toate pe partea dreaptă, iar difuzoarele sunt în partea de sus şi cea de jos a tabletei. Mufa pentru căşti şi portul micro-USB se află tot în partea de jos, exact acolo unde v-aţi aştepta să le găsiţi.

Samsung Galaxy Tab S -3- ilovesamsungEcranul

Unul dintre avantajele lui Tab S este ecranul colorat şi luminos Super AMOLED. Are o rezoluţie de 2,560x 1,600 pentru ambele modele, de 8 inch respectiv 10 inch. Pentru tableta de 10 inch rezoluţia se traduce într-o densitate de 287 ppi, iar pentru cea de 8 inch de 360 ppi. Este un panou Super AMOLED şi deşi pentru cei care au folosit unul dintre telefoanele recente produse  de Samsung nu pare nimic revoluţionar, putem spune că este destul de neobişnuit pentru o tabletă.

Software & Hardware

Galaxy Tab S funcţionează pe Android 4.4 Kitkat, pe Magazine UX – în acelaşi format, asemănător cu layout-ul lui Windows 8, motiv pentru care cei de la Google au fost puţini supăraţi la vederea noilor tablete.  Din moment ce este un produs Samsung care funcţionează pe software Samsung este normal să primiţi multe alte caracteristici pe care nu le-aţi avea pentru un produs Android standard. Printre acestea se numără aplicaţiile obişnuite ca S Voice, Multi Window Mode pentru a vedea două aplicaţii simultan şi Samsung Milk Music care, până de curând, a fost disponibil doar pentru telefoane.

Indiferent de dimensiunea pe care o alegeţi, Galaxy Tab S are aceleaşi caracteristici: trei giga de RAM şi un chip 8-core Exynos 5 Octa, acelaşi pe care îl puteţi întâlni la anumite versiuni de Galaxy Note Pro 12.2 şi Galaxy Note 10.1 2014 Edition. În cazul în care nu sunteţi la curent cu prezentările noastre despre tabletele Samsung, iată ce trebuie să ştiţi: Exynos 5 include două procesoare quad-core, dintre care doar unul este activ la un moment dat.

Acesta include un chip de 1.9 GHz pentru aplicaţii mai complicate şi unul de 1.3 GHz pentru lucruri mai uzuale. Ideea care a stat la bază a fost prelungirea duratei de viaţă a bateriei prin utilizarea procesorului mai puternic doar atunci când este nevoie.

Camera

Ambele versiuni Galaxy Tab S au o cameră pe spate de 8 megapixeli şi un bliţ LED, dar şi o cameră frontală de 2.1 megapixeli – cam aceleaşi setări ca în cazul tabeletei Galaxy Note Pro 12.2. Aşadar ar trebui să vă aşteptaţi la aceeaşi performanţă a imaginii pentru ambele versiuni Galaxy Tab S, dar şi pentru cele mai recente tablete Samsung. Aşa cum am menţionat şi mai demult, reproducerea culorilor este bună iar cameră focalizează repede. Povestea se repetă şi în cazul înregistrării video de 1080p.

Durata de viaţă a bateriei

Potrivit paginii web a companiei Samsung, modelul de 10 inch are o baterie de 7,900 mAh care rezistă până la 12 ore de redare video. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre versiunea de 8 inch, cotată la 12 ore deşi are o baterie mai mică de 4,900 mAh. În realitate,s-a dovedit că Galaxy Tab S funcţionează mai bine decât a fost iniţial prezentată. Tableta de 8 inch a reuşit să reziste 12 ore şi 22 de minute de redare video, iar cea de 10 inch a rezistat fix 12.5 ore.

Dacă sunteţi interesaţi de o tabletă subţire pentru seriviciu, Samsung Galaxy Pro este o alegere mai potrivită. Dar, dacă vă doriţi o tabletă pentru a urmări show-uri TV, să vedeţi filme când sunteţi pe drum sau să vă bucuraţi de avantajele de a avea o tabletă, Samsung Galaxy Tab S este cea mai bună opţiune.

 

Samsung Galaxy Tab S

CUPRINS

Cu un ecran superb, un design ultra subţire şi o durată de viaţă a bateriei mare, Samsung Galaxy Tab S se poziţionează printre tabletele noastre preferate. Samsung Galaxy Tab S este nu bună, ci foarte bună!

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...