Acasă Recenzii Samsung Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S

Noua Galaxy Tab S este o combinaţie foarte interesantă: pe de o parte poate fi considerată o schimbare mare a celor de la Samsung, o schimbare care promite a fi în sfârşit un rival pe măsură pentru iPad, în timp ce, pe de altă parte rămâne o tabletă extrem de familiară.

Este disponibilă în două dimensiuni, de 8.4 inch şi de 10.5 inch şi vine echipată cu cele mai bune caracteristici posibile, printre care se numără un ecran Super AMOLED de 2,560 x 1,600 pixeli, o durată a bateriei de 12 ore şi un design subţire cu o grosime de doar 6.6 mm.

Mai mult, Samsung a adăugat un senzor pentru amprente (încă o raritate în cazul tabletelor) şi multe alte avantaje cum ar fi renumitele magazine, spaţiu de stocare Dropbox etc.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă Samsung Galaxy Tab S:

Design

Galaxy Tab S este una dintre cele mai subţiri şi mai uşoare tablete existente în prezent. Are aceeaşi grosime, de doar 6.6mm ca şi versiunea de 8.4 inch şi este la fel de zveltă. Greutatea de doar 467 g o face să fie cea mai uşoară tabletă din gama de 10 inch, dar deşi are grosimea unei vafe, nu arată deloc ieftin. Tab S este disponibilă în două culori, „dazzling white” şi „titanium bronze” cu un finisaj maro auriu şi un spate din plastic cu perforaţii asemănător cu cel al lui Samsung Galaxy S5.

Samsung Galaxy Tab S -1- ilovesamsung

Atât versiunea de 8 inch, cât şi cea de 10 au aceleaşi caracteristici când vine vorba de cameră: cameră web frontală de 2 megapixeli şi o cameră foto de 8 megapixeli cu bliţ LED pe spate.  Pentru a naviga aveţi butoanele „back” şi „multitasking”, ambele situate lângă butonul „Home”. Selecţia porturilor este aceeaşi, deşi poziţionarea lor va fi diferită, tableta de 10 inch a fost concepută pentru a fi folosită în formatul „landscape” iar cea de 8 inch în formatul „portrait”. Începem prin a prezenta versiunea de 10 inch; sus aveţi butonul  „power/lock”, butonul pentru volum şi  blaster-ul IR care vă permite să folosiţi dispozitivul ca telecomandă.

Difuzoarele sunt dispuse pe ambele părţi, există o mufă pentru căşti pe partea stângă şi un cititor microSD pe partea dreaptă, capabil să suporte carduri de 128GB. Partea dreaptă găzduieşte de asemenea portul standard miscro-USB pentru încărcător. Pentru modelul mai mic, butonul „power/lock”, cel de volum, slot-ul microSD şi IR sunt toate pe partea dreaptă, iar difuzoarele sunt în partea de sus şi cea de jos a tabletei. Mufa pentru căşti şi portul micro-USB se află tot în partea de jos, exact acolo unde v-aţi aştepta să le găsiţi.

Samsung Galaxy Tab S -3- ilovesamsungEcranul

Unul dintre avantajele lui Tab S este ecranul colorat şi luminos Super AMOLED. Are o rezoluţie de 2,560x 1,600 pentru ambele modele, de 8 inch respectiv 10 inch. Pentru tableta de 10 inch rezoluţia se traduce într-o densitate de 287 ppi, iar pentru cea de 8 inch de 360 ppi. Este un panou Super AMOLED şi deşi pentru cei care au folosit unul dintre telefoanele recente produse  de Samsung nu pare nimic revoluţionar, putem spune că este destul de neobişnuit pentru o tabletă.

Software & Hardware

Galaxy Tab S funcţionează pe Android 4.4 Kitkat, pe Magazine UX – în acelaşi format, asemănător cu layout-ul lui Windows 8, motiv pentru care cei de la Google au fost puţini supăraţi la vederea noilor tablete.  Din moment ce este un produs Samsung care funcţionează pe software Samsung este normal să primiţi multe alte caracteristici pe care nu le-aţi avea pentru un produs Android standard. Printre acestea se numără aplicaţiile obişnuite ca S Voice, Multi Window Mode pentru a vedea două aplicaţii simultan şi Samsung Milk Music care, până de curând, a fost disponibil doar pentru telefoane.

Indiferent de dimensiunea pe care o alegeţi, Galaxy Tab S are aceleaşi caracteristici: trei giga de RAM şi un chip 8-core Exynos 5 Octa, acelaşi pe care îl puteţi întâlni la anumite versiuni de Galaxy Note Pro 12.2 şi Galaxy Note 10.1 2014 Edition. În cazul în care nu sunteţi la curent cu prezentările noastre despre tabletele Samsung, iată ce trebuie să ştiţi: Exynos 5 include două procesoare quad-core, dintre care doar unul este activ la un moment dat.

Acesta include un chip de 1.9 GHz pentru aplicaţii mai complicate şi unul de 1.3 GHz pentru lucruri mai uzuale. Ideea care a stat la bază a fost prelungirea duratei de viaţă a bateriei prin utilizarea procesorului mai puternic doar atunci când este nevoie.

Camera

Ambele versiuni Galaxy Tab S au o cameră pe spate de 8 megapixeli şi un bliţ LED, dar şi o cameră frontală de 2.1 megapixeli – cam aceleaşi setări ca în cazul tabeletei Galaxy Note Pro 12.2. Aşadar ar trebui să vă aşteptaţi la aceeaşi performanţă a imaginii pentru ambele versiuni Galaxy Tab S, dar şi pentru cele mai recente tablete Samsung. Aşa cum am menţionat şi mai demult, reproducerea culorilor este bună iar cameră focalizează repede. Povestea se repetă şi în cazul înregistrării video de 1080p.

Durata de viaţă a bateriei

Potrivit paginii web a companiei Samsung, modelul de 10 inch are o baterie de 7,900 mAh care rezistă până la 12 ore de redare video. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre versiunea de 8 inch, cotată la 12 ore deşi are o baterie mai mică de 4,900 mAh. În realitate,s-a dovedit că Galaxy Tab S funcţionează mai bine decât a fost iniţial prezentată. Tableta de 8 inch a reuşit să reziste 12 ore şi 22 de minute de redare video, iar cea de 10 inch a rezistat fix 12.5 ore.

Dacă sunteţi interesaţi de o tabletă subţire pentru seriviciu, Samsung Galaxy Pro este o alegere mai potrivită. Dar, dacă vă doriţi o tabletă pentru a urmări show-uri TV, să vedeţi filme când sunteţi pe drum sau să vă bucuraţi de avantajele de a avea o tabletă, Samsung Galaxy Tab S este cea mai bună opţiune.

 

Samsung Galaxy Tab S

CUPRINS

Cu un ecran superb, un design ultra subţire şi o durată de viaţă a bateriei mare, Samsung Galaxy Tab S se poziţionează printre tabletele noastre preferate. Samsung Galaxy Tab S este nu bună, ci foarte bună!

Stiri

Galaxy M41 cu o baterie de 6.800 mAh certificată de 3C și Safety Korea

Despre smartphone-ul Galaxy M41 ultimele informații au fost că Samsung a oprit dezvoltarea acestuia. Acum am afla că Samsung Galaxy M41 nu...

Samsung domină piața globală a brevetelor AI în ultimul deceniu

Samsung Electronics, IBM și Tencent au depus cel mai mare număr de brevete centrate pe AI în ultimul deceniu. Nicio companie europeană...

Samsung a lansat un nou frigider de lux, New Chef Collection

Samsung a lansat vineri un nou frigider de lux. Acesta se evidențiază prin caracteristicile de personalizare pe care oferă cu până la...

Samsung Galaxy Watch 3 mai scump decât ceasul original

Urmașul de drept a lui Galaxy Watch, Samsung Galaxy Watch 3 se apropie tot mai mult de lansare. Apar în continuare nou...

Galaxy Z Flip 5G „Mystic Bronze” prezentat din toate unghiurile

Samsung Galaxy Z Flip 5G Mystic Bronze tocmai a apărut online și într-un format GIF putem vedea dispozitivului din toate unghiurile. După...

Samsung a publicat primele imagini cu Galaxy Note 20 Ultra

Samsung a pus deja două fotografii cu Galaxy Note 20 Ultra pe site-ul său oficial Samsung Rusia. Este vorba despre varianta mare...

Samsung UV Sterilizer dezinfectează telefonul, căștile sau ochelarii

Smartphone-ul dvs. este probabil plin de germeni, ceea ce este deosebit de problematic nu numai în timpul unei pandemii globale. Acum, Samsung...