Acasă Recenzii Samsung 48HU7500 4K Ultra HD 3D Smart TV

Samsung 48HU7500 4K Ultra HD 3D Smart TV

Samsung 48HU7500 este un TV LCD cu rezoluție UHD/4K de 48 inch cu funcții Smart TV, playback DNLA USB/network, playback Active 3D și sistem de recomandare TV.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă Samsung 48HU7500: 

Design și caracteristici Samsung 48HU7500

Din punct de vedere al design-ului Samsung 48HU7500 reușește să impresioneze. Piciorul de susținere metalic are un aspect atragător, iar marginile sunt subțiri și stilizate.

Samsung 48HU7500 4K Ultra HD 3D Smart TV -1- ilovesamsung

Samsung 48HU7500 este dotat cu numeroase conxiuni : 4 HDMI; 3 port-uri USB, atât pentru playback-ul multimedia cât și pentru stocarea pe HDD-uri USB a conținutului redat prin cele două tunnere încorporate, Freeview HD și Freesat HD; LAN și Wi-FI. Aceste conexiuni sunt încorporate în construcția TV-ului nu într-o structură externă separată precum TV-urile din seria HU8500.

Samsung 48HU7500 4K Ultra HD 3D Smart TV -2- ilovesamsung

HDMI-urile sunt construite la nivelul 2.0, reușind să suporte transmisia UHD la 50/60 Hz fără să compromită fidelitatea culorilor precum generația precendentă. Din punct de vedere al opțiunilor de rețea, acestea includ inevitabil streaming-ul de la dispozitivele DLNA, redarea de fișiere precum și opțiunea de second screen prin tabletele și smartphone-urile Samsung precum și accesul la platforma Smart TV de la Samsung.

Platforma Smart TV de la Samsung impresionează prin prezentare și conținut, în special prin intergrarea celor mai importante servicii de streaming catch-up și on-demand prin oferirea celui mai eficient serviciul de recomandare TV existent până în acest moment.

Cu toate acestea interfața sa poate părea uneori încurcată și greu de controlat precum și uneori prea ambițioasă în încercarea sa de integrarea a controlului vocal și a controlului prin gesturi.

Bineînțeles principala atracție a Samsung 48HU7500 este redarea cu rezoluție de 3840 x 2160 UHD, o rezoluție care ar trebui să ducă la imagini cu mai puțină pixelare față de ecranele cu diagonală mai mare, tinând cont că toți pixelii sunt înghesuiți pe o zonă mai mică.

Samsung își susține redarea UHD printr-o versiune puternica a tehnologie sale Micro Dimming, ce împarte imaginea în sute de mici „blocuri” pentru o îmbunătățire a acurateții procesării.

În meniul lui 48HU7500 se găsesc de asemenea multiple instrumente de procesare, incluzând : „edge enhancement”, „sharpness enhancement”, „noise reduction”, „colour boosting” și „contrast enhancement”.

Întregul kit de procesare este alimentat de un procesor Quad-core ce ar trebui să reducă artefactele procesării imaginilor precum și fluiditatea navigării prin meniul smart.

O un alt punct forte al lui Samsung 48HU7500 este playback-ul Active 3D, disponibil imediat prin intermediul celor 2 perechi de ochelari 3D ce se găsesc în cutia TV-ului.

Calitatea imaginilor Samsung 48HU7500

Este impresionant felul în care datorită vitezei și puterii sale, motorul de procesarea a imaginilor reușește să păstreze calitatea redării chiar șiatunci când există mișcare în frame-ul respectiv, în special la streaming-ul UHD la 60 fps.

Avantajele unui redări UHD native sunt net vizibile la Samsung 48HU7500 fără să fie necesar ca utlizator să își lipească nasul de ecranul TV-ului. Cu toate acestea, claritatea extra și redarea detaliilor nu sunt atât de agresiv evidente ca și la ecranele cu diagnonală mai mare cu redarea UHD / 4K.

Impresia generală de clariatea extra nu este limitată doar la redarea extra a detaliilor prin afișarea a de patru ori mai mulți pixeli. Redarea pe ecrane UHD impresionează și prin adâncimea și rezoluția culorilor. Îmbinarea culorilor se face cu o finețe desăvârșită, făcând imaginile să fie redate cât mai natural iar obiectele apar mai tri-dimensionale față de imaginea de fundal.

Nu putem spunte că toate aceste avantaje ale redării UHD sar în ochi utilizatorului la fel ca pentru un TV cu ecran mai mare dar sunt suficient de evidente cât să fie observate atunci când te concentrezi pentru a indentifica ce anume aduce acea calitate extra a detaliilor. Samsung 48HU7500 nu poate rivaliza cu seria HU8500 unde redarea UHD este îmbunătațită prin tehnologia PurColour însă calitatea transmisie este suficient debună încît să nu lase dubii ca este nativă UHD.

Samsung 48HU7500 4K Ultra HD 3D Smart TV -3- ilovesamsung

Cât despre redarea în HD, faptul că un utilizator obișnuit este limitat pentru un conțiut original 4K la seriale TV și la câteva video demo ce se pot downloada de pe Internet, semnifica dependența utilizatorului de capacitatea Samsung 48HU7500 de a transforma un stream HD sau chiar SD în UHD. Aceasta trasnformare este eficientă de cele mai multe ori, reușind să dea detalii și adâncime pixelilor mai mult decât să se bazeze pe îmbunătățirea clarității fiecărei imagini, fără să modifice acuratețea culorilor.

De asemenea este impresionant cum Samsung 48HU7500 reușește să se descurce cu sursele de noise. Nu doar că transformarea HD la UHD nu amplifică noise-ul ci pare că reușește să îl reducă.

Transformarea unei surse SD se dovedește a fi o provocare grea pentru Samsung 48HU7500. Rezultatul nu este de nevizionat însă recomandarea noastră pentru un viitor cumpărător al acestui TV este de a avea disponibl o sursă suficientă de conținut HD.

Din punct de vedere al constrastului, ne putem declara încântați de performanța lui 48HU7500. Fără o manipulare deosebită a setărilor luminii de fundal se pot obține nuanțe de negru bogate și adânci cu păstrarea detaliilor din umbră.

Redarea 3D pe Samsung 48HU7500

Povestea de succes a Samsung 48HU7500 continuă și pentru redarea conținutului 3D. Utilizarea tehnologiei Active 3D rezultă în redarea imaginilor 3D cu detalii impresionante și densitatea mare a pixelilor fără compromisul rezoluției 3D întâlnită la TV-uri cu ecrane pasive. Culorile sunt bogate și intense, iar nivelele de strălucire sunt excelente.

Mișcarea este redată satisfăcător, comparativ cu TV-urile 3D ale Samsung din generațiile trecute, cu puține trepidații și cu potențialul de a putea fi utilizate nivele mai mari ale sistemului de procesare a mișcărilor dacă totuși aceastea deranjează.

De asemenea foarte bine suprimat este și crosstalk-ul. Nu putem spune că aceasta dispare total, însă este redus mult, fiind observat rar în jurul obiectelor foarte luminoase.

Samsung 48HU7500 4K Ultra HD 3D Smart TV -4- ochelari 3D - ilovesamsung

Audio pe Samsung 48HU7500

Ținând cont de construcția subțire, Samsung 48HU7500 nu sună deloc rău. Se pot obține nivele ale sunetului crescute fără apariția distorsiunilor. Vocile sunt redate clar, chiar și în scenele de acțiune.

 

Alte caracteristici ale lui Samsung 48HU7500

Samsung 48HU7500 vine echipat cu doua telecomenzi. Una mică, standard și una smart, având implementată funcția „point and click”, touchpad și o formă ergonomică. Aceasta necesită o perioada de acomodare în utilizare din cauza spațiului mic funcțional localizat pe centrul ei.

De asemenea, funcția „point and click” este puțin ciudată prin faptul că apariția cursorului se face în poziția unde a rămas de la utilizarea anterioară și nu în poziția indicată acum, astfel apărând o mică pauză între ce face cursorului și cea ce îi indică utilizatorul. Este posibil și controlul prin voce însă utilizarea acesteia probabil va fi rară, secundară controlului clasic prin telecomandă.

Samsung 48HU7500 4K Ultra HD

CUPRINS

Samsung 48HU7500 4K Ultra HD 3D Smart TV este o adevărată tentație! Pe lângă posibilitatea achizionării unui TV UHD/4K la un preț mult mai scăzut, acest TV punctează la calitatea imagii și prin complexitatea platformei SmartTV.

Stiri

Apelurile video Google Duo disponibile pe Samsung Smart TV

Samsung a anunțat disponibilitatea Google Duo pe noile televizoare Samsung Neo QLED și QLED. Acest lucru facilitează efectuarea apelurilor video cu cea...

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Flex Note cu slot pentru S Pen

Luna trecută au fost lansate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Din păcate, un Galaxy Note...

Samsung anunță un nou capitol al experienței sale Life Unstoppable

Samsung prezintă ediția din 2021 a tradiționalului său „Life Unstoppable: the house of surprises”. După succesul de anul trecut, este un pas...

Samsung Hand Wash lansată în Play Store pentru seria Galaxy Watch 4

Aplicația oficială Samsung Hand Wash este acum disponibilă pentru descărcare în Play Store pentru noul Galaxy Watch 4 & Watch 4 Classic....