Acasă Televizoare Televizor Samsung 48JS9000 SUHD 4K Curbat Smart 3D

Televizor Samsung 48JS9000 SUHD 4K Curbat Smart 3D

Samsung 48JS9000 este TV-ul următor din seria de produse pentru anul 2015 după extraordinarul dar incredibil de scumpul Samsung 65JS9500. Ceva mai ieftin dar oferind noul sistem smart Tizen, suport HDR, un ecran curbat și rezoluție nativă 4K.

Design și caracteristici

[sociallocker id=”2556″] Deși urmează același trăsături de design ca și „fratele” mai scump, există câteva diferențe subtile. Una dintre ele este unghiul dintre marginile TV-ului și ecran, care de această dată nu este unul ascuțit, lipsind senzația de „pâlnie” înspre imagine pe care o oferă desing-ul lui 48JS9500. Surpinzător, aspectul mai plat al marginilor face mai vizibilă curbatura ecranului. De asemenea marginile sunt ceva mai late, posibil datorită treceri de la iluminarea LED directă la cea marginală.

Samsung 48JS9000 - Fata

Cea mai mare diferență de aspect o face însă partea posterioară a TV-ului, finisajul ultra-plat al lui 65JS9500 fiind înlocuit cu o textură ondulată ce arată destul de bine.

Samsung 48JS9000 are 2 caracteristici importante în afara ecranului curbat, rezoluția 4K nativă și playback-ul compatibil HDR. Din păcate momentan există un conținut nativ UHD destul de redus iar cel HDR lipsește cu desăvârșire. Însă ambele formate sunt într-un trend ascendent, DVD-urile Blue-ray UHD fiind așteptate să apară pe piață la sfârșitul acestui an.

Samsung 48JS9000 - Curbura

Deși trebuie să vizionezi un conținut nativ HDR pentru a te bucura cu adevărat de potențialul lui 48JS9000, este important de menționat că această tehnologie reușește să îmbunătățească strălucirea și culorile unui conținut non-HDR. Procesarea puternică (echipat cu un procesor Octa-core) reușește să convertească conținutul HD și chiar SD la rezoluția sa de 3840 x 2160.

Un altă caracteristică importantă este posibilitate de control integral asupra tuturor aspectelor imaginii – culoare, balansul de alb și sistemele de procesare video ce includ multiple opțiuni de reducere a noise-ului și a procesării mișcării.

Samsung 48JS9000 rulează noul sistem de operare Samsung, Tizen, având o interfață destul de asemănătoare lui Web OS, sistemul celor de la LG, însă făcându-și treaba mult mai eficient, chiar dacă uneori apar momente de funcționare mai înceată. Deși încă îi lipsesc elemente importante, cum ar fi un sistem de recomandări, Samsung lansează update-uri frecvente astfel că nu avem dubii că va reuși în curând să construiască un sistem de operare cel puțin la fel de complex ca și precedentul.

Samsung 48JS9000 - Spate

Ultima dar nu cea din urmă caracteristică importantă este sistemul One Connect, ce conține întregul set de conexiuni al TV-lui într-un dispozitiv separat ce se conectează cu acesta printr-un cablu unic. De asemenea acest dispozitiv extern conține întregul sistem de procesare al TV-ului astfel făcând posibil upgrade-ul pe măsura apariției unor componente sau tehnologii noi.

Calitatea imaginii

Deși Samsung 48JS9000 nu oferă aceiași imagine spectaculară ca și Samsung 65JS9500 și necesită un set-up ceva mai complex, totuși experiența pe care o oferă este greu de egalat.

Impactul vizionării unui conținut HDR este irezistibil. Culorile redate sunt incredibil de intense și dinamice dar fără să-și piardă naturalețea. Mulțumită luminozității extra produse de experiența HDR, 48JS9000 reușește să își păstreze saturația culorilor chiar și în secvențele întunecate, reușind să depășească acest cunoscut aspect negativ al ecranelor LCD. În plus, aceiași strălucire suplimentară face vizibile detaliile scenelor întunecate, o altă problemă a ecranelor LCD.

Samsung 48JS9000 - pe masuta

Spectrul larg al luminozității oferă imaginilor un contrast incredibil. Scenele luminate pur și simplu explodează pe ecran, susținute de nivele de strălucire nemaîntâlnite până acum la un TV cu ecran plat (bineînțeles cu excepția lui 65JS9500).

Din punct de vedere al redării UHD, Samsung 48JS9000 face o treabă la fel de uimitoare afișând fiecare pixel al rezoluției sale, oferind o vizionare plină de detalii clare, lipsite de noise.

Bineînțeles, ironic, aspectele la care Samsung 48JS9000 excelează se referă la redarea unui conținut la care utilizatorul nu va avea acces pentru cel puțin încă o perioadă de timp. Din fericire însă 48JS9000 este extraordinar și la redarea conținutului 4K și HD. Strălucirea și culorile pe care TV-ul trebuie să le suporte pentru playback-ul HDR ajută conținutul non-HDR să pară mai luminos, mai îndrăzneț, mai bogat în contraste față de orice alt TV LED marginal.

Însă pentru că nimic nu e perfect, Samsung 48JS9000 are și el mici probleme. Una dintre ele este imposibilitatea chiar și printr-un control foarte bun al luminii de fundal să evite complet apariția unor opacității de fundal. Ba mai mult, utilizând setările Dynamic sau Movie, această problema va deranja destul de mult. Rezolvarea vine prin setarea atentă a luminii de fond și utilizarea caracteristicii Cinema Black va reduce la minim problema.

O altă problema este produsă de ecranul curbat ce reduce calitatea vizionării dacă privitorul este poziționat la un unghi peste 35-40 grade.

Calitatea 3D

Samsung 48JS9000 produce și din acest punct de vedere un mare „WOW”. Nivelul de detalii oferit de un conținut 3D Blue-ray este imens datorită capacității extraordinare de conversie a surselor HD în UHD. Detaliile extra și densitatea pixelilor afișați fac experiența 3D incredibil de solidă și tangibilă.

Calitatea sunetului

Samsung 48JS9000 oferă o performanță sonoră mai degrabă decentă decât spectaculară. Luând în considerare boxele situate inferior putem afirma că face o treabă destul de bună, sunetul fiind redat corect față de localizarea sursei pe ecran iar senzația generală a sunetului este decentă. Dialogul pare autentic și clar. Redarea înaltelor este destul de deficitară iar bass-ul este satisfăcător atât timp cât nivelul volumului nu este prea crescut. Bineînțeles, așezarea inferioară a boxelor nu oferă senzația puternică oferită de sistemele cu boxe frontale.

Alte aspecte

Samsung 48JS9000 nu dezamăgește nici din punct de vedere al experienței de gaming. În afara unei redări grafice de o strălucire intensă, cu un contrast și culori puternice, lag-ul realizat după oprirea tuturor sistemelor de precesare a imaginii este puțin peste 20 ms, un rezultat excelent pentru un TV UHD.

Samsung 48JS9000 - Telecomanda Samsung Smart Control

Un alt lucru important ce merită menționat este noua telecomandă Smart. O îmbunătățire majoră față de anul trecut, ce oferă o separe a butoanelor, mai ales între cele de navigare și cel de „point and click”.  De asemenea și reducerea numărului total de butoane este un aspect bine venit. [/sociallocker]
vezi oferta emag ilovesamsung

Samsung 48JS9000 SUHD 4K Curbat Smart 3D

CUPRINS

Cu excepția opacităților de fond, ce dovedesc pasul înapoi față de uimitorul 65JS9500, Samsung 65JS9000 este un TV incredibil ce va fi greu de egalat de orice alt rival.

Stiri

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul...

Wildlife Watch – un program Samsung pentru combaterea braconajului

Samsung a anunțat lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajul. Ținta este combaterea...

Samsung a stabilit un nou record de viteză de descărcare în 5G

Samsung Electronics Co. a declarat joi că a atins cea mai rapidă viteză de descărcare din industrie cu o tehnologie avansată de...

Samsung Galaxy A22 5G în lucru, mai multe detalii despre el

Era clar încă de la lansare că Samsung Galaxy A32 5G nu va rămâne cel mai ieftin telefon Samsung 5G mult timp....

Samsung va lansa trei noi procesoare Exynos în 2021

Samsung se numără printre acei producători de smartphone-uri, foarte rari, care își produc și propriile procesoare. Gigantul tech sud-coreean dezvoltă permanent noi...

Următorul Samsung Galaxy Watch ar putea rula Werar OS în loc de Tizen

Mai multe dovezi din ultimul timp indică faptul că Samsung dezvoltă un dispozitiv purtabil cu Wear OS numit în cod intern „Merlot”....

Samsung îmbrățișează noile standarde de eficiență energetică ale UE

În martie 2021 se vor introduce noile etichete energetice ale Uniunii Europene pentru aparatele de uz casnic. Acest lucru a fost stabilit...