Acasă Recenzii Televizor Samsung 48JU7000 4K Ultra HD Smart 3D

Televizor Samsung 48JU7000 4K Ultra HD Smart 3D

Design-ul lui Samsung 48JU7000 nu-ți va crește pulsul precum modelele Samsung JS9000 și JS9500. Utilizarea unui scheme de culori bazată pe gri închis în locul argintiului metalic reduce impactul vizual al ramei rotunjite iar finisajul general pare lipsit de opulență. Capacul posterior este de asemenea mai puțin atrăgător, față de cele ale modelelor JS9500 și JS9000.

Design, caracteristici și conectivitate 

[sociallocker id=”2582″] Nu putem spune că Samsung 48JU7000 este mai puțin atragator; standul său arcuit este elegant și atrage privirea prin marginea sa anterioară strălucitoare, dând privitorului senzația că TV-ul este înclinat posterior. Poate cel mai bun cuvânt să descrie design-ul lui Samsung 48JU7000 este „neutru” – dar potriv pentru majoritatea locuințelor.

Samsung 48JU7000 - Fata

Conectivitatea lui Samsung 48JU7000 este puțin ciudată. Deși vine în pachet cu o cutie One Connect, la fel ca și Samsung 65JS9500 și Samsung 48JS9000, de data această, device-ul extern este o versiune „mini”, conținând patru porturi HDMI și 2 USB. Intrările pentru satelit și terestru se găsesc pe corpul TV-ul și se pare că spre deosebire de cutiile One Connect standard, versiunea Mini nu conține „creierul” TV-ul, asta însemnând imposibilitate unui upgrade al cutiei cu viitoarele versiuni ale sistemelor de operare Samsung.

După cum se știe, ecranul lui Samsung 48JU7000 nu este unul SUHD. Astfel strălucirea lui este mult redusă față de seriiel JS9500 și JS9000, și nu prezintă caracterisitica Samsung Nano Crystal. Chiar și în acest caz, nu se poate spune că Samsung 48JU7000 este TV cu specificații slabe pentru prețul său.

Pentru început, este iluminat de un sistem de lumina de fundal LED direct, luminile fiind poziționate direct în spatele ecranului. Mai mult, iluminarea LED directă este controlată de sistemul de dimming local, ce poate ajusta nivelele de lumină produsă de anumite zone ale fundalului pentru a îmbunătății major contrastul.

Samsung 48JU7000 - susInevitabil pentru orice TV high-end în 2015, ecranul lui Samsung 48JU7000 are o rezoluție UHD de 3840 x 2160 pixeli. Unii se pot întrebare utilitatea unui număr atât de mare de pixeli pentru un ecran relativ mic, de 48 inch, însă putem confirma că avem destule dovezi pentru a afirma că un număr atât de mare merită și pentru ecranele sub 50 inch.

Samsung 48JU7000 are de asemenea suficientă putere. Nu vine echipat cu un chis octa-core precum TV-urile SUHD ale Samsung, însă se bucură de un motor quad-core ce alimentează atât sistemul de operare Tizen cât și sistemul de 1300 Hz de compensare a mișcăriilor.

Sistemul TV Tizen îl face pe 48JU7000 mult mai intuitiv și ușor de utilizat decât TV-urile din 2014 ale companiei Samsung. Urmează calea interfaței WebOS a LG, introducând o interfață partiționată ce ocupă relativ puțin spațiu pe ecran și se concentrează pe acces-ul la conținutul preferat, incluzând ultimele surse și canale utilizate.

Samsung 48JU7000 -Spate si Profil

Sistemul „de învățare” Samsung, ce permite TV-ului să recomande programe bazate pe istoricul de vizionare, din pacate nu este o caracteristică inclusă pe TV-urile Tizen până în prezent, însă suntem asigurați că va fi disponibil în curând.

Ultima caracteristică importantă a lui Samsung 48JU7000 este palyback-ul 3D. Datorită faptului că se folosește un sistem activ este necesară convertirea HD 3D Blu-rays la UHD – cea ce TV-urile Samsung 3D UHD anterioare o fac foarte eficient. Cu toate aceastea, deși este un TV high-end în seriile Samsung de pe 2015, Samsung 48JU7000 nu vine echipat cu ochelari 3D.

Calitatea imaginii

După remedierea firmware-ului privind problema de motion blur, imaginea lui Samsung 48JU7000 poate fi declarată un succes din majoritatea punctelor de vedere.

Cel mai important aspect este nivelul de negru al lui 48JU7000. Utilizarea iluminării LED direct ajută la producerea unor tonuri de negru naturale, superbe, în timpul scenelor întunecate. Mai mult, poate atinge aceste nivele fără să sufere probleme de clouding precum cele asociate frecvent cu TV-urile LED marginale și fără să limiteze strălucirea părților luminate ale scenelor întunecate, de asemenea o problemă pentru ecranele cu iliminare LED marginală.

Samsung 48JU7000 - lateral

Această ultimă abilitate, îi oferă lui Samsung 48JU7000 un contrast excepțional. TV-urile HDR Samsung ne-au răsfățat în acest an în ceea ce privește contrastul, însă deși contrastul lui 48JU7000 este sub cel al modelelor JS9500 și JS9000, este cu mult peste standardele oricărui TV non-HDR.

Calitatea imaginilor 3D

Samsung 48JU7000 este un excelent performer 3D, contrastul său excepțional și rezoluția 4k UHD combinându-se pentru a crea o lume 3D densă și spațiată dar întotdeauna naturală. Ecranul nu este atât de mare pe cât ne-am dori pentru o experiență 3D cu adevărat captivantă și uneori atenția ne-a fost distrasă de crosstalk.

Calitatea sunetului

Primele impresii despre sunetul lui Samsung 48JU7000 sunt pozitive. Vocile sună impresionant de clar în aproape toate circumstanțele, de asemenea generând impresia că fac parte natural din întreg sunetul și nu că sunt suprapuse artificial peste acesta. Nivelul de detalii este de asemenea bun, permițând utilizatorului să audă zgomote subtile precul sunetele păsărilor sau valorilor oceanului, detalii ce în general nu se aud prin boxele interne ale TV-urilor.

Sunetul general poate devenii  puțin răgușit la nivele înalte, în special prin absența unui nivel crescut de bass ce să permită înaltelor un echilibru.

Alte aspecte de luat în considerare

Avem vești bune pentru gameri, folosind presetarea Game (inexplicabil de ascunsă în submeniul General al meniului Sistem), Samsung 48JU7000 a obținut un lag de doar 22 s. Această valoare este una impresionant de scăzută pentru standardele TV – în special al TV-urilor UHD – și ar trebui să aibă un impact minim în abilitățile gamerilor.

Samsung 48JU7000 - telecomenzi

De asemenea merită menționat că noul sistem de operare Tizen i-a fost asociată o telecomandă cu design nou ce este oferită gratis cu toate TV-urile din seria JU7000. La fel ca interfața Tizen, această nouă telecomandă este o îmbunătățire majoră față de orice a oferit Samsung până acum, renunțând la vechiul și problematicul track-pad și oferind un grad mai mare de separare între diferitele butoane „point and click” și butoanele standard de navigare. [/sociallocker]
vezi oferta emag ilovesamsung

Televizor Samsung 48JU7000 4K Ultra HD Smart 3D

CUPRINS

Trebuie să fii nebun să nu te gândești la Samsung 48JU7000 – în special când momentan, brand-urile rivale nu au reușit încă să lanseze în 2015 nici un model care să concureze cu acest TV de la Samsung. Calitatea imagini este excelentă iar caracteristicile smart sunt vaste. Judecând după specificațiile și performanța oferită de Samsung 48JU7000, prețul său este justificat și promite să fie un model grozav pentru orice fan al TV-urilor 4K UHD.

Stiri

Cum să folosiți încărcarea Wireless PowerShare pe seria Galaxy S20

În foarte multe privințe, seria Galaxy S20 este punctul culminant al tehnologiilor mobile de care dispune Samsung. Încărcarea Wireless PowerShare nu face...

Samsung Galaxy S20, aplicație pentru trecerea între 96 și 120Hz

După cum se știe, Samsung a lansat anul acesta o serie Galaxy S20 compusă din trei smartphone-uri. Toate cele trei telefoane au...

Tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite neanunțată, listată în SUA

Despre tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite am scris că este cu toate actele la zi și poate apărea în orice clipă....

Galaxy A21s cu un procesor Exynos 850 necunoscut, apare pe Geekbench

Deocamdată smartphone-ul Samsung Galaxy A21 nu a fost lansat oficial de compania sud-coreeană. Sunt multe informații despre el și poate fi lansat...

Samsung Galaxy Note Fold, un smartphone pliabil cu S Pen

În urmă cu mai bine de un an, Samsung Galaxy Fold a fost anunțat drept primul telefon pliabil al gigantului tech sud-coreean....

Galaxy Note 20+ 5G cu Snapdragon 865 și 8GB RAM pe Geekbench

Anul acesta vom primi de la Samsung încă două smartphone-uri de excepție, Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20+. Acestea, conform mai...

Și Galaxy Fold varianta 5G, primește Android 10 cu One UI 2.1

Am scris recent că primul smartphone pliabil Samsung Galaxy Fold a început să primească actualizarea la Android 10. În articol era vorba...