Acasă Televizoare Smart TV Samsung 49KS8000 4K SUHD

Smart TV Samsung 49KS8000 4K SUHD

Dacă îți dorești unul dintre excelentele TV-uri Samsung însă nu îți plac ecranele curbate, 49KS8000 este alegerea potrivită.

Are un ecran de 49 inch, absolut plat, și deși este lăsat puțin în urmă de specificațiile modelelor Samsung KS9500, este totuși unul dintre TV-urile Samsung UHD, îndeplinind cerințele standardului Ultra HD Premium. Mai precis, este versiunea plată de a impresionanta serie KS9000.

Funcții principale:

  • TV LCD de 49 inch cu LED marginal;
  • Rezoluție nativă UHD;
  • Smart TV cu Tizen OS;
  • Playback HDR 10;
  • System de dimming local;
Design-ul lui Samsung 49KS8000

Este o provocare să îl asamblezi, însă o dată reușit, 49KS8000 va merita, deoarece arată foarte bine. Felul în care ecranul 1.094 x 636 mm stă doar puțin ridicat deasupra unui stand argintiu de forma unui bumerang dă senzația de plutire. Rama este foarte subțire cu aspect metalic.

Deși subțire, de doar 42.4 mm și construit din plastic, spatele TV-ului arată bine, cu finisaje atractive, lipsit de grilaje și găuri pentru șuruburi. Acest lucru contează oricum prea puțin, câți dintre voi vă priviți TV-ul din spate?! :)

Seria KS8000 vine cu două telecomenzi: o remarcabilă telecomandă smart, cu puține butoane și una stadard cu o mulțime de butoane. Telecomanda smart vă va parea inițial problematică prin sărăcia butoanelor, însă o dată ce te obișnuiești va deveni o prelungire a mâinii tale.

Dacă totuși nu reușești să te descurci cu acest nivel de simplism, nici o problemă, telecomanda standard nu are nimic complicat, fiind chiar mai ergonomică decât ne-am aștepta.

Funcțiile lui Samsung 49KS8000

Principala funcție a lui 49KS8000 este abilitatea sa de a oferi UHD nativ și imagini HDR Ultra HD Premium. Face asta printr-un sistem LED marginal capabil să ajungă peste 1000 nits luminozitate, fără să piardă contrastul puternic dat de sistemul local de dimming.

Dimming-ul local, pentru cei care nu sunt familiari cu această funcție, permite iluminării LED marginale să emită nivele diferite de lumină pentru a se potrivi exact cu imaginea pe care trebuie să o redea.

Modelul KS8000 vine cu tehnologia proprie Samsung, Quantum Dot – cea ce este impresionant pentru prețul cu care vine acest TV. Rezultatul este că va acoperi aproximativ 96% din așa numita gamă de culori DCI-P3 utilizată în cinema-urile digitală și aproximativ 70% din gama de culori BT.2020 utilizată la video-urile HDR. Astfel, 49KS8000 este pregătit să se descurce cu un spectru de culori suficient de larg cât să acopere orice sursă curentă de HDR.

Funcțiile smart ale lui 49KS8000 sunt oferite printr-un interfață de a doua generație a sistemului de operare propriu, Tizen. Ușor de personalizat, fără să ocupe prea mult spațiu pe ecran. Structura sa a fost simplificată mult și în acest an, prin adăugarea unui rând suplimentar de icoane ce oferă link-uri bazate pe selecția utilizatorului de pe primul rând.

Samsung pare să fii micșorat numărul de aplicații și servicii disponibile pe platforma sa smart de anul acesta – lucru nu neapărat rău, permitându-ți să ajungi mai repede la ce îți dorești.

Samsung 49KS8000 are o lungă listă de instrumente pentru procesarea imaginilor, după cum ne-am aștepta de la un TV high-end. Printre acestea includ reducerea noise-ului, intensificarea mișcărilor, intensificarea culorilor și multiple setări pentru puterea motorului de dimming local pentru LED.

TV-ul cuprinde de asemenea ultimul sistem de upscaling UHD pentru convertirea surselor HD în UHD, precum și noul sistem HDR+ pentru convertirea surselor SDR.

Performanța lui Samsung 49KS8000 

Modelul 49KS8000 se alătură seriei KS9000 în promovarea HDR-ului – sau cel puțin a componentei de luminozitate a HDR-ului  – mai mult decât orice alt TV cu prețul său.

Poate ajunge la vârfuri de luminozitate substanțial peste 1000 nits pentru majoritatea conținutului HDR, reușind să livreze detalii atât mai proeminente cât și mai subtile în porțiunile cele mai luminate ale ecranului față de orice alt TV rival.

Testele dovedesc că poate să mențină această luminozitate destul de mult – aproximativ 14 secunde – înainte să reducă nivelul său. Oricum, rar se întâmplă în realitate ca un conținut să aibă un nivel de luminozitate extremă ce să dureze atât de mult.

49KS8000 oferă de asemenea nivele de negru rezonabil de adânci și naturale pentru un ecran LCD. Însă pentru standardele LED marginale, nivelele de negru ale lui 49KS8000 sunt excelente – mai ales în contextul nivelelor mari de luminozitate ale acestui TV.

De asemenea 49KS8000 oferă culori extraordinare. Sistemul său de culori Quantum Dot se combină cu luminozitatea extremă pentru a produce o paletă spectacular de vibrantă.

Samsung excelează de mult timp la furnizarea de detalii și claritate extra pe care rezoluția UHD o face posibilă. 49KS8000 menține această tradiție având UHD nativ și de asemenea continuă trendul Samsung de a face un upscaling clar și curat al conținutului HD.

Panel-ul de 49 inch a lui 49KS8000 nu oferă acel impact al rezoluției 4K pe care alte TV-uri mai mari îl au. Nu zic că nu există un beneficiu, însă este un fapt simplu: cu cât ecranul este mai mare, cu atât impactul unei rezoluții native UHD este mai mare. Astfel dacă îți permiți varianta de 55 inch a lui KS8000, îți sugerez să o faci.

Deși imaginile lui  Samsung 49KS8000 sunt capabile să arate spectacular de dinamice din sursele HDR, ele nu sunt perfecte. Asta se datorează faptului că scenele ce conțin obiecte foarte strălucitoare pe un fundal întunecat pot cauza umbre de fundal și dungi destul de evidente în jurul obiectelor respective. Acest lucru poate deveni destul de supărător uneori.

Singura modalitate de a întrerupe acest efect este dezactivarea sistemului local de dimming. Însă făcând asta vei reduce drastic nivelele de negru ale ecranului, obținând astfel scene întunecate dezamăgitor de gri.

Datorită ecranului plat, 49KS8000 este imun la probleme precum unghiul de vizualizare sau distorsiuni de reflexie ale ecranului, asociate cu TV-urile curbate ale lui Samsung. Și sincer vorbind, nu văd nici un beneficiu potențial al unui ecran curbat la un TV cu o diagonală așa mică.

Pot fi obținute nivele de volum mari fără distorsiuni. Vocile sună bine și clar chiar peste un fundal zgomotos. Soundtrack-urile complexe sună detaliat și viu. Bineînțeles bass-ul ar putea fi mai potent, însă per general 49KS8000 sună mai bine decât te-ai fi așteptat de la un TV cu un șasiu atât de zvelt.

Samsung 49KS8000 4K SUHD

CUPRINS

Deși obișnuita problemă cu umbrele de fond din conținutul HDR impiedică Tv-ul Samsung 49KS8000 să fie o recomandare completă, acest TV este unic în clasa sa pentru intervalul său de preț. Performanța vizuală extraordinară este însoțită de o performanță audio robustă și dacă intenționezi să utilizezi 49KS8000 pentru jocuri atunci avem o veste bună. Testele au evidențiat un lag de 25 ms – un rezultat extraordinar pentru un TV UHD.

Stiri

Cum să folosiți încărcarea Wireless PowerShare pe seria Galaxy S20

În foarte multe privințe, seria Galaxy S20 este punctul culminant al tehnologiilor mobile de care dispune Samsung. Încărcarea Wireless PowerShare nu face...

Samsung Galaxy S20, aplicație pentru trecerea între 96 și 120Hz

După cum se știe, Samsung a lansat anul acesta o serie Galaxy S20 compusă din trei smartphone-uri. Toate cele trei telefoane au...

Tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite neanunțată, listată în SUA

Despre tableta Samsung Galaxy Tab S6 Lite am scris că este cu toate actele la zi și poate apărea în orice clipă....

Galaxy A21s cu un procesor Exynos 850 necunoscut, apare pe Geekbench

Deocamdată smartphone-ul Samsung Galaxy A21 nu a fost lansat oficial de compania sud-coreeană. Sunt multe informații despre el și poate fi lansat...

Samsung Galaxy Note Fold, un smartphone pliabil cu S Pen

În urmă cu mai bine de un an, Samsung Galaxy Fold a fost anunțat drept primul telefon pliabil al gigantului tech sud-coreean....

Galaxy Note 20+ 5G cu Snapdragon 865 și 8GB RAM pe Geekbench

Anul acesta vom primi de la Samsung încă două smartphone-uri de excepție, Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20+. Acestea, conform mai...

Și Galaxy Fold varianta 5G, primește Android 10 cu One UI 2.1

Am scris recent că primul smartphone pliabil Samsung Galaxy Fold a început să primească actualizarea la Android 10. În articol era vorba...