Samsung 55HU8500 Smart Tv 3D Led Curbat Ultra HD 4k

3512

Samsung 55HU8500 este un TV LCD cu tehnologie LED marginală cu o diagonală de 55 inch și playback 3D activ. Are o rezoluție UHD/4K nativă și un ecran curbat, cel mai perfomant sistem de prelucrare a imaginilor și tehnologia completă PurColour.

Design si caracteristici

Ecranul curbat a lui Samsung 55HU8500 crează din start un impact estetic deosebit, ridicându-se mult peste obișnuitele ecrane plate pe care le tot vedem în ultimii ani.

Ecranul este susținut de un suport metalic argintiu iar Samsung reușește să impresioneze cu o ramă foarte subțire în ciuda potențialelor probleme structurale asociate curbării unui ecran LCD.

Samsung 55HU8500 -1- ilovesamsung

Conectivitatea lui Samsung 55HU8500 vine prin „One Connect”, un periferic ce este echipat cu 4 HDMI, un LAN, Wi-Fi și diferite porturi și sloturi tuner de intrare și ieșire. Aceast periferic reușește să ne scape de obișnuita îngrămădeală de fire din spatele TV-ului. Mai mult, ținând cont că întregul „creier” al lui Samsung 55HU8500 se găsește în această cutie, face posibilă schimbarea ei cu una nouă pe măsura dezvoltării de noi tehnologii și caracteristici Samsung.

Panelul lui Samsung 55HU8500 este cel mai avansat de la ora actuală, promițând nivele impresionante ale contrastului și calitate a culorilor, în special că în spatele lui se află noua tehnologie PurColour ce permite  mult mai multe ajustări ale imaginii față de setările standard. PurColour este posibil doar datorită procesorului Quad Core Plus de 1,8 GHz, fiind de departe cel mai puternic procesor pe care Samsung l-a folosit vreodată.

Samsung 55HU8500 -2- ilovesamsungAcest sistem este atât de puternic că a permis Samsung trecerea de la sursele standard definition și HD la UHD precum și echiparea cu un sistemul de procesare a mișcării de 1200 Hz. În plus susține un sistem de dimming local ce permite controlul independent a diferite zone ale ecranului.

Puterea de procesare nu se limitează doar la performanța imaginilor ci joacă un rol major în rularea caracteristicilor smart deosebit de sofisticate și cu un design foarte atractiv. Ne rezumăm la a preciza că Samsung oferă cea mai largă varietate de aplicații din lumea Smart TV-urilor, dominată de o suită impresionantă de servicii video catch-up și on-demand, în variantele lor UHD.

Calitatea imaginii

Majoritate imaginiilor produse de Samsung 55HU8500 sunt glorioase. Sunt incredibil de dinamice datorită unor nivele de negru superbe și culori ultra-bogate.

Ca la orice imagine UHD, nu sunt doar detaliile extra cele ce îți sar în ochi. Imaginile au oferă o senzație de adâncime mult îmbunătațită cu absența oricărui pixel aberant, dând utilizatorului senzația că privește prin geam și nu la un TV.

Samsung 55HU8500 -3- ilovesamsung

Setările Samsung standard oferă imagini UHD cu ceva mai mult asprime decât rivalii săi. Aceast aspect poate mulții anumiți utilizatori însă din punctul nostru de vedere poate fi ușor deranjantă însă această problemă se poate rezolva ușor prin modificarea setărilor.

Manipularea mișcărilor este de primă clasă. Tendința ecranelor LCD să piardă rezoluția la afișarea obiectelor în mișcare este în special deranjantă mai ales la imaginile UHD, însă timpii de răspuns și sistemul de procesare al mișcării a lui 55HU8500 reușesc să compenseze această problemă.

Puterea de procesare a lui Samsung 55HU8500 face față foarte bine și din punct de vedere al conversiei rezoluției imaginilor. Inițial imaginile convertite par ușor artificiale, cu un noise ce distrage atenția mai ales în zonele de detalii fine. Și această problemă poate fi rezolvată prin modificarea setărilor de acuratețe. De altfel în afara acestei probleme, 55HU8500 reușeste excelent să mărească de 4 ori numărul de pixeli a unei imaginii HD fără ca imaginea rezultată să pară prelucrată. Chiar și imaginile standard definition sunt trasnformate foarte bine.

Samsung 55HU8500 -4- ilovesamsung

Din punct de vedere al efectului ecranului curbat asupra experienței de vizionare se poate spune că prin poziționarea centrală față de ecran și de la o distanță destul de apropiată se obține o senzație de imersiune foarte bună, marginile ecranului reușind să cuprindă întreg câmpul vizual al utilizatorului. Vizionarea devine problema doar la poziționarea persoanei la un unghi de peste 35 grade, când imaginea din partea apropiată utilizatorului pare îngustată.

Calitatea 3D

Cu excepția câtorva probleme minore ce se pot rezolva modificând setările TV-ului, Samsung 55HU8500 oferă una dintre cele mai bune redări 3D active. Imaginea este strălucitoare, culorile sunt suficient de vibrante cât să ofere senzația de adâncime iar detalii sunt impresionante.

Calitatea sunetului

Contra mai vechilor generații de TV-uri Samsung, calitatea sunetului lui Samsung 55HU8500 este foarte bună. Mulțumită unei boxe cu o construcție diferită, TV-ul poate oferii un bass peste cea ce ne-am obișnuit să auzim de la TV-urile foarte subțiri. De asemenea noile boxe pot suporta volume foarte mari fără apariția sunetului distorsionat.

Alte aspecte

Samsung 55HU8500 vine în pachet cu 2 telecomenzi: una obișnuită și o telecomandă Smart completă, cu touchpad, suport „point and click” și un număr foarte mic de butoane.

vezi oferta emag ilovesamsung

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung 55HU8500