Samsung 65JS9500 SUHD 4K 3D Curbat

5331

A devenit o obișnuință pentru Samsung să încerce să domine piața TV-urilor în fiecare an lansând prima pe piață TV-ul său de referință din anul respectiv. Anul acesta compania koreeană aruncă în luptă Super TV-ul său de 65 inch, Samsung 65JS9500.

Design și caracteristici

Din punct de vedere al design-ului, Samsung 65JS9500 este o mișcare îndrăzneață din mai multe privințe. Cea mai importantă este refuzul de a urma trendul spre ultra-subțire, spatele lui Samsung 65JS9500 fiind cel mai gros pe care l-am putut vedea la TV-urile premium ale lui Samsung din ultimii ani. Acest aspect nu se observă privit din față și deși rama metalică a ecranului este ceva mai largă decât ce se poate vedea la marea majoritate a TV-urilor din ziua de azi, categoric nu se poate afirma despre acest TV că ocupă destul de mult spațiu.

Samsung 65JS9500 SUHD 4K 3D Curbat - Fata

Cât despre rama metalică aceasta este la rândul ei diferită, fiind angulată spre display, oferind un efect de angulare destul de puternic în contrast cu curbarea ușoară a ecranului și suportul argintiu de forma unui bomerang.

Despre curbarea ecranului nu putem spune prea multe lucruri noi, Samsung 65JS9500 venind cu același grad de curbare folosită de Samsung la TV-urile de anul trecut deși compania susține că a îmbunătățit procesarea adâncimii imaginilor pentru a le face cât mai potrivite pentru un ecran curbat.

Samsung 65JS9500 SUHD 4K 3D Curbat - Profil

Însă punctul forte al acestui televizor este, fără îndoială, capacitatea HDR. Pentru a obține acestă capacitate, Samsung 65JS9500 afirmă că poate produce o strălucire nativă de 1000 nits (tipic aceasta fiind de 300-500 nits) și 93% din gamă de culori Digital Cinema Initiative (DCI) ce poate fi văzută la cinematografele comerciale.

O altă caracteristică importantă este sistemul de operare utilizat, și anume Samsung 65JS9500 fiind un Smart TV ce rulează Tizen.

Alături de procesarea video, motorul Smart este alimentat de un „creier” octa-core, și a suferit o îmbunătățire substanțială față de cel de anul trecut, bogat în conținut dar de cele mai multe ori confuz, acum oferind o experiență mult mai user-friendly. Majoritatea meniurilor sunt acum suprapuse peste o mică parte a imaginii, pentru a evita îngreunarea vizionării și sunt astfel concepute încât să ducă utilizatorul rapid la conținutul dorit.

Un alt aspect ce merită menționat despre Tizen este simplificarea interațiunii cu celelalte dispozitive Smart, până la punctul de a fii capabil să detecteze orice smartphone de la Samsung Galaxy S4 / Samsung Galaxy Note 3 în sus de la intrarea în cameră și stabilirea automată a unei conexiuni.

Samsung 65JS9500 SUHD 4K 3D Curbat - Spate

Din punct de vedere al conectivității, menționăm că, la fel ca ultimele generații de TV-uri high-end de la Samsung, și 65JS9500 este însoțit de un dispozitiv extern One Connect, dispozitiv ce integrează toate porturile TV-ului. Găsim 4 porturi USB, 4 HDMI și cel mai important, „creierul” TV-ului, cel mai mare avantaj al acestui aspect fiind posibilitatea de a fii înlocuit cu un model updatat, o dată cu apariția de noi chipset-uri.

Calitatea imaginilor

Putem spune clar că imaginile sunt pur și simplu incredibile, chiar cele mai bune pe care le-am văzut la un TV. Există mai multe motive pentru care există această calitate.

În primul rând, contrastul este incredibil, un alb pur și un negru adânc atrag privirea inițial. Nici un alt televizor nu a reușit să afișeze asemenea extreme de lumină și întuneric. Între aceste extreme se găsesc culori și tonuri de o intensitate și o naturalețe extraordinară. Pur și simplu nu am întâlnit ceva asemănător.

Performanța 3D

Acesta este un alt aspect de succes pentru Samsung 65JS9500. Contrastul și strălucirea sa intensă, împreună cu ecranul curbal, upscalling-ul UHD extraordinar și îmbunătățirea procesării adâncimii oferă o performanță 3D fenomenală. A fost o mare ușurare să constatăm că imaginile suferă minim crosstalk-ul, ținând cont de strălucirea înaltă a ecranului.

Calitatea sunetului

Sunetul lui Samsung 65JS9500 este destul de bun. Punctele bune sunt redarea înaltelor, ce sună clar și curat fără distorsiuni; efectele sunt redate corect în zgomotul de fond, redat și el bine ca încadrare iar dialogul este clar chiar și atunci când trebuie să facă față unui zgomot de fundal intens. Bass-ul sună mai complet și mai adânc decât de obiceila TV-urile Samsung dar uneori dă senzația că iese din întregul sunetului.

Diverse

Samsung a modificat complet design-ul telecomenzii smart bazându-se pe un studiu de piață printre utilizatori, iar rezultatul este unul mult mai bun. Se simte bine în mână, bine balansată, subțire, însă grea și bine construită. Butoanele sunt responsive și mai bine poziționate, separarea butonului point-and-click de butoanele de navigare fiind în special binevenită, iar lipsa vechiului touchpad nu a fost simțită.

vezi oferta emag ilovesamsung

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung 65JS9500 SUHD 4K TV
samsung-65js9500-suhd-4k-3d-curbat-pret-impresii-si-pareriDacă îți dorești cea mai bună imagine disponibilă pe piață atunci Samsung 65JS9500 este soluția perfectă. Imaginea sa HDR nu se poate asemăna cu nimic din ce am văzut până acum, cu un HDR nativ având un impact uimitor.