Samsung HomeSync (GT–B9150)

1810

Este un set-top box pentru sistemul dumneavoastă „home theater” care funcţionează pe Android Jelly Bean. Samsung promite că toate telefoanele sau tabletele cu sistem Android vor putea să se conecteze la micuţul „home-cloud bridge” care nu depăşeşte mărimea unui router wireless. Scopul companiei Samsung este să acopere spaţiul deţinut de Apple Tv în cadrul eco-sistemului Apple. Dacă sunteţi familiarizaţi cu Android OS , vă veţi simţi ca acasă cu sistemul Jelly Bean. E momentul potrivit să aflăm dacă se merită să îl cumpărăm sau este mai bine să aşteptăm până va fi integrat în televizoare. Dispozitivul a fost programat pentru lansare în aprilie, dar a durat puţin mai mult fiind lansat abia acum. Să vedem dacă a meritat amânarea datei de lansare şi dacă se ridică la nivelul aşteptărilor.

Caracteristicile HomeSync sunt: 1.7 Ghz dual-core CPU, platformă Android 4.2.2 Jelly Bean, 2 GB de RAM, 8 GB spaţiu de stocare internă (flash memory), 1 TB hard disk drive, Bluetooth 4.0, Wireless LAN, Optical Audio, conectivitate prin  HDMI 1.4, Android TV integrat (permite încărcarea/descărcarea de pe multiple dispozitive şi o distribuire imediată).

Design: La prima vedere, dispozitivul seamănă cu un router Wireless. Are renumitul design Samsung, industrial, foarte subţire şi modern. Prezintă un panou frontal din aluminiu mat care îi conferă aspect premium. Arată foarte bine lângă televizoare noi de la Samsung. Panoul frontal are un singur indicator LED în colţul din dreapta sus. HomeSync are doar 2 butoane, butonul Power şi unul pentru funcţii (acesta este folosit pentru a lega dispozitivele fără NFC) aşezate în partea dreaptă a dispozitivului pentru a menţine partea frontală cât se poate de curată. În spate se poate observa un port HDMI pentru video output, un port micro-USB, o mufă Ethernet şi două porturi USB 3.0. Porturile USB 3.0 pot fi utilizate pentru a mări capacitatea de stocare sau pur şi simplu pentru a reda fişiere media. Cei de la Samsung au optat în sfârşit pentru portul optical audio.

Interfaţa: Acest dispozitiv poate fi controlat prin intermediul unei aplicaţii pentru telefon care poate fi descărcată de pe Google Play Store.Dacă doriţi versiunea „lite” a acestei aplicaţii, trebuie doar să intraţi pe Samsung App Store. Samsung, vă cam băgaţi clienţii în ceaţă, oare de ce nu aţi pus toate aplicaţiile pe un singur site?

Haideţi să discutăm despre interfaţa aplicaţiei.

Prima dată când instalaţi dispozitivul, vi se cere să faceţi o conexiune NFC, dar eu am ales să mă conectez prin Wifi care funcţionează perfect. Dacă sunt conectate mai multe telefoane care au instalată aplicaţia HomeSync, primul telefon care a instalat aplicaţia şi care s-a legat la dispozitiv va fi numit Administrator. Acesta trebuie să îşi dea acceptul pentru ca altcineva să poată folosi HomeSync. Foarte interesantă mişcare din partea companiei coreene!

Primul ecran vă arată conţinutul stocat pe dispozitivul dumneavoastră HomeSync. Mai exact: Fotografii, Muzică, Video, Documente, Toate fişierele şi Privat. În colţul din dreapta sus se află o iconiţă care permite controlul de la distanţă. Puteţi apăsa pe meniul pe care îl doriţi şi apoi pe pagina următoare sau puteţi face acest lucru prin glisare. Totul funcţionează perfect pe Note 3, nu sunt pauze, deşi există mici întârzieri între acţiunile de pe telefon şi ceea ce se vede la televizor. Controlul de la distanţă înseamnă să intraţi în Video de pe telefonul dumneavoastră, apoi să apăsaţi pe unul dintre filmele stocate pe HomeSync, iar acesta va începe să ruleze pe televizor, telefonul devenind o telecomandă. Când aplicaţia Home Sync este activată, fotografiile şi filmele făcute cu dispozitivele înregistrate (smartphone-uri şi camere) se vor descărca automat pe HomeSync. Pentru a trimite fişierele media, este posibil să conectaţi dispozitive şi prin USB.

Sunt compatibile următoarele formate (în funcţie de aplicaţie):

  • Muzică: mp3, m4a, 3ga, wma, ogg, oga, aac, flac şi wav
  • Imagini: bmp, poison, jpg şi png
  • Video: avi, wmv, asf, flv, mkv, mp4, 3gp şi webm
  • Documente: doc, docx, dot, dotx, rtf, xls, xlsx, xlt, xltx, csv,ppt, pptx, pps, ppsx, pot, potx, pdf, hwp, txt, asc şi fişierele MS Office protejate prin parole

vezi oferta emag ilovesamsung