Acasă Televizoare Samsung S9 4K Ultra HD TV

Samsung S9 4K Ultra HD TV

Samsung UE85S9000

Nu există nicio urmă de îndoială că unul dintre lucrurile care au stânit mare vâlvă anul acesta la CES a fost „Ultra HD” : un nume dat ecranelor care suportă rezoluţii „4k” (3,840 x 2,160 pixeli) care oferă de patru ori mai mulţi pixeli decât modele full HD actuale.

Deloc surprinzător, Samsung a fost cel care a venit cu cea mai neaşteptată propunere din cadrul show-ului: Samsung UE85S9000 4K Ultra HD TV de 85 de inch. Poate oare acest televizor enorm, de 85 de inch Ultra HD, să îşi justifice preţul cam măricel? După ce am petrecut multe ore în compania lui Samsung UE85S9, nu mai sunt atât de şocat de preţ. În schimb, creierul meu iubitor de filme se gândeşte doar la experienţa AV pe care acesta o oferă.

Să urmărim îndeaproape toate super funcțiile care le oferă Samsung UE85S9000 4K Ultra HD TV:

Samsung UE85S9000 4K Ultra HD TV prezintă cea mai bună calitate a imaginii pe care am văzut-o vreodată la un televizor – incluzând aici şi rivalii săi precum modele X9 de la Sony sau LG.

Înainte de toate, iată câteva cifre: 8,294,400 85 şi 240. 8,294,400 reprezintă rezoluţia ecranului UE84S9, fiind primul set Ultra HD de la Samsung. Cifra 85 se referă la dimensiunea ecranului în inch, UE85S9 fiind cel mai mare televizor Ultra HD. 240 se referă la numărul de zone locale suportate de iluminarea „direct LED”. Ultimul aspect este important deoarece face ca UE85S9 să fie primul televizor UHD cu sistem de iluminare „direct LED”, unde LED se află în spatele ecranului. Având luminile imediat sub ecran este permisă o uniformizare a luminozităţii mai uşor de obţinut şi împreună cu diminuarea locală a iluminării creează nivele de contrast imposibil de obţinut în cazul tehnologiei „edge LED”. Prin folosirea unui număr atât de mare de zone de iluminare care pot fi reduse, UE85S9 ar trebui să ofere cu mai multă acurateţe contrastul.

Samsung S9 4K Ultra HD TV - 1 - ilovesamsung

Şi dimensiunea contează.  În timp ce 65X9005A oferă Ultra HD pentru ecrane relativ normale, interesul pentru format creşte odată cu dimensiunea televizorului. Samsung UE85S9 se comportă foarte bine având în vedere dimensiunea impresionantă datorită aspectului de şevalet pe care o are rama de care atârnă efectiv ecranul. Unora s-ar putea să le displacă designul care măreşte şi mai mult dimensiunile enorme, dar eu cred că este o decizie inspirată. Acesta este un design unic, ecranul imens este agăţat de o ramă robustă care face parte dintr-un cadru asemenea unui şevalet permiţând astfel aşezarea televizorului pe podea.

Având în vedere presiunea pe care o exercită dispozitivele clasice de fixare asupra unor ecrane atât de mari, ideea pe care a avut-o Samsung pentru fixarea laterală este poate la fel de ingenioasă pe cât este de surprinzătoare. Dacă doriţi, puteţi monta televizorul împreună cu rama ( aşa cum se poate vedea şi în imagini). Suportul nu este făcut doar pentru a susţine televizorul şi pentru a arăta bine.

Samsung S9 4K Ultra HD TV - 2 - ilovesamsung

În partea de sus a ramei se găseşte  o cameră care poate fi folosită pentru Skype în timp ce pe lateral se găseşte un sistem de sonorizare foarte puternic de 120 W completat de două boxe „down firing”. După timpul petrecut cu UE85S9000 în timpul show-ului, trebuie să spunem că sistemul de sonorizare este pe măsura calităţii imginii pe care acest televizor o oferă.

Trebuie de asemenea menţionat ,că UE85S9000 este un televizor nu doar un simplu ecran. Acest lucru înseamnă că beneficiază de un tuner şi de funcţionalitatea completă a unui Smart TV de la Samsung. UE85S9000 are două trăsături comune cu seturile mai populare ale lui Samsung, „Smart TV engine” şi tehnologia „Evolution Kit” fiind astfel posibilă upgradarea televizorului cu viitoarele chipset-uri. „Evolution Kit” este foarte important deoarece face ca UE85S9000 să fie singurul televizor Ultra HD care poate fi upgradat să suporte HDMI 2.0 standard care se presupune că urmează să apară.

În ciuda tuturor aplicaţiilor şi caracteristicilor sale, cea mai are justificare a preţului constă în calitatea  extraordinară a imaginilor. O să rămâneţi mască! Acest televizor Ultra HD este ceva ce n-am mai văzut niciodată  – nu doar datorită detaliilor, a clarităţii şi a numărului mare de pixeli ci mai ales a gradării subtile a culorilor şi a mişcării precise. Nu are nicio importanţă faptul că sunt reproduse pe un ecran de 85 de inch – la acest nivel înalt, calitatea UHD este suficientă încât să vă dea pe spate. Atât conţinutul 3D cât şi 2D arată spectaculos pe ecranul masiv al lui S9000 LED TV. Claritatea oferită de detaliile de 4k vă va uimi cu siguranţă, lăsându-vă să realizaţi că aveţi în faţă un exemplu de televizor al viitorului. Faptul că nu puteţi vedea niciun semn de pixeli individuali în imagine – chiar şi în cazul unui ecran atât de mare, de 85 inch – este incredibil, fiind mult mai uşor să vă lăsaţi captivaţi de detaliile 4k. Culorile sunt redate impecabil datorită numărului mare de pixeli, iar imaginile par să aibă mai multă profunzime decât în cazul televizoarelor standard HD .

Samsung S9 4K Ultra HD TV - 3 - ilovesamsung

Ce se întâmplă însă cu sunetul? Ei bine, dispunerea sistemului permite redarea filmelor cu claritate, forţă, dinamism şi gravitate nealterată completate de un bass al celor două boxe care nu dezamăgesc niciodată. Este clar ca majoritatea oamenilor de rând nu vor putea niciodată să deţină un televizor Samsung UE85S9000, dar asta nu-l face mai puţin relevant. Astfel putem vedea avantajele pe care le oferă „direct LED” şi „Active 3D” lăsându-ne să visăm la ceea ce televizoarele Ultra HD mai mici de la Samsung vor putea oferi pe viitor.

Samsung S9 4K Ultra HD TV

CUPRINS

Samsung UE85S9000 reprezintă o combinaţie de design unic şi îndrăzneţ cu un ecran imens şi cu imagini de generaţie următoare, care în mod sigur va atrage destui fani indiferent de preţ.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...