Samsung Gear Fit 2 – Preț, Păreri și Specificații

5057

Gear Fit 2 arată cu siguranță mai bine decât Gear Fit, în mare parte datorita display-ului curbat. Device-ul este disponibil în 2 dimensiuni – mic (125 – 170 mm) și medie/mare (155 – 210 mm) – utilizatorul putând alege în funcție de dimensiuniea încheieturii antebrațului.

De asemenea, poate alege între 3 variante de culoare: negru, albastru și roz – fiecare în cele 2 dimensiuni.

Design-ul general al dispozitivului este unul sport. Totuși, ecranul curbat îl face să iasă în evidență între celelelalte tracker-e fitness. Există două butoane fizice – home și back – la dreapta de display. Aceste butoane se apasă ușor dar dau o senzație de gol la apăsare.

Gear Fit 2 este certificat IP68, asta însemnând că poate fi cufundat în apă până la 1.5 m adâncime fără riscuri. Totuși, asta nu înseamnă că poate fi purtat în timpul înotului. De asemenea nu recomandăm să fie purtat nici la duș – datorită variațiilor de presiune a apei, dispozitivul tolerând greu presiunile mari.

Cureaua dispozitivul este confecționată din elastomer și are o textură moale. Se simte foarte confortabil. Purtarea dispozitivul este simplă datorită modalității de prindere a curelei, diferită de cea a lui Gear Fit. Capătul curelei are un singur buton care intră într-un dintre găurile de pe cureaua cealaltă. Gear Fit 2 nu s-a deschis niciodată accidental, iar strângerea sa pare fermă însă fără să deranjeze.

Spre deosebire de alte dispozitive purtabile, nu a provocat mâncărimi chiar și după transpirația de după mișcare.

 

Pro

  • Display touchscreen curbat uimitor
  • Confortabil de purtat
  • Software rapid și interfață intuitivă
  • Teme pentru ceas cu design plăcut
  • Funcționalități similare unui smartwatch
  • GPS, senzor pentru frecvența cardiacă, playback muzical offline

Contra

  • Notificările aplicațiilor Samsung au funcții reduse
  • GPS-ul necesită mult timp pentru localizare
  • Treptele nu sunt numărate cu precizie
  • Capacitatea bateriei este sub ceea ce firma afirmă

 

Display Super AMOLED extraordinar

Comparat cu Gear Fit, Gear Fit 2 vine echipat cu un touchscreen mai lat și mai luminos. Mai mult, ecranul curbat Super AMOLED are o rezoluție ceva mai mare, de 432 x 216 comparat cu 432 x 128 a lui Gear Fit. Datorită formei curbate, este mai ușor de operat cu mișcări de swipe în sus și în jos.

Display-ul este luminos și colorat, ca orice al ecran Super AMOLED. Negrul este profund și culorile puternice. Uneori este prea luminos, mai ales în interior, putând fi chiar deranjant la somn. Totuși, la exterior povestea este total opusă, ecranul fiind mai puțin luminos decât ne-am așteptat. Este veșnica problemă a dispozitivelor portabile cu touchscreen, inclusiv, noul Applet Watch 2. Încă mai cred că display-urile monocrome sunt mai potrivite pentru tracker-ele de fitness, însă acestea sunt un dezavantaj pentru funcțiile de smartwatch.

Display-ul se aprinde automat la ridicarea mâinii. Totuși, nu funcționează chiar cum trebuie, de cele mai multe ori display-ul nu s-a aprins sau s-a aprins cu întârziere. Această situație a fost întâlnită și la Gear S2. Interesant, ecranul a răspuns mai repede atunci când dispozitivul era în modul de exerciții. Pare să fie o problemă de software, ceea ce înseamnă că ar trebuie să poate fi rezolvată cu un update. Prin ecranul ceva mai mare comparat cu Gear Fit, interfața se simte și mai ușor de folosit.

 

Urmărirea activităților fizice se face cu precizie

Am ajuns şi la cel mai important element al lui Gear Fit 2 – urmărirea activităților fizice.

Dispozitivul are un accelerometru, un barometru, un giroscop, un monitor al frecvenței cardiace și un GPS. Numărarea pașilor este în general precisă, destul de apropiat de Misfit Shine.

Poți stabili un număr țintă de pași iar Gear Fit 2 te va împinge să-ți atingi țintia. Spre deosebire de alte trackere fitness în aceiași categorie de preț, pot fi vizualizate o mulțime de date chiar de pe ecranul dispozitivului.

Monitorizarea somnului este și ea destul de precisă, reșind să urmărească chiar și somnul de după-masă.

Poți selecta manual tipul de exercițiu pe care dorești ca Gear Fit 2 să-l urmărească sau poți lăsa dispozitivul să detecteze automat activitatea.

O funcție nouă, este urmărirea prin GPS. Are și GLONASS, ce, în teorie ar trebui să utilizeze mai mulți sateliți pentru a obține o localizare mai rapidă și mai exactă. Dispozitivul a avut nevoie de câteva minute pentru a mă localiza.

După selectarea activității, alergare sau ciclism, Gear Fit 2 începe numărătoarea inversă de la 3 la 0 fără să confirme însă dacă te-a localizat. După localizare, îți urmărește activitate cu destulă precizie, și furnizează informații precum viteza și frecvența cardiacă. Cu toate aceastea, uneori, o cursă cu motocicleta a fost detectată de dispozitiv ca fiind ciclism. Samsung ar fi putut evita asta corelând cu frecvența mea cardiacă.

Există diferite activități din care să alegi, alergare, mers, cățărare, ciclism și exerciții la diferite aparate de fitness. Poți să îți setezi ținte bazate pe ritm, durată, distanță, calorii sau ca exercițiu simplu. Indiferent ce alegi Gear Fit 2 iți va afișa cel mai bun rezultat. După terminarea activității, dispozitivul îți va afișa informații precum ritmul, caloriile consumate, timpul scurs și multe altele. De asemenea te va anunța când atingi jumătate din ținta propusă și atunci când o atingi. Atunci când Gear Fit 2 observă o staționare de peste o oră te va trimite să faci o plimbare.

 

Software rapid și stabil cu o interfață intuitivă

Gear Fit 2 are la bază nouă versiune Tizen pentru dispozitive purtabile. Spre deosebire de Gear Fit, ce era compatibil doar cu telefoanele Samsung cu Android, Gear Fit 2 este compatibil cu orice smartphone cu Android cel puțin 4.4, cu 1.5 GB sau mai mult. Samsung a promis de asemenea cât mai curând suport pentru iPhone.

Este necesară instalarea a două aplicații, Gear Manager și S Health –  pentru a avea acces la toate funcțiile dispozitivului. Dacă ai deja un smartphone Samsung recent, aplicația S Health este pre-instalată. La setup-ul inițial, ce este chiar simplu de efectuat, poți personaliza diferite aspecte ale lui Gear Fit 2. Există mai multe teme pentru ceas deja instalate însă poți descărca multe altele.

Interfața este intuitivă. Poți să vezi toate notificările făcând un swipe spre dreapta, iar un swipe te duce la widget-uri. Un swipe de sus în jos va afișa procentajul bateriei, luminozitatea, butonul pentru modul Do Not Disturb, un shortcut spre player-ul de muzică și statusul activității curente. Apăsând butonul Home va deschide lista aplicațiilor instalate. Poți trece la ecranul anterior apăsând butonul Back. Apăsarea dublă a butonului Home dă startul unei activități. În plus poți introduce aportul de cofeină și apă.

Deoarece acest device poate juca rolul unui smartwatch, Geat Fit 2 poate afișa notificările primite de telefon. Pot fi selectate aplicațiile de la care dorești să primești notificări pe Gear Fit 2. Surprinzător, notificările de la aplicațiile non-Samsung, precum Gmail și WhatsApp oferă mai multe opțiuni interactive comparate cu clientul de email a default. Există de asemenea o opțiune de rearanjare a aplicațiilor și ale widget-urilor. În plus, deoarece Gear Fit 2 are 4 GB de memorie internă, poți stoca muzică și conecta o pereche de căști prin Bluetooth.

 

Capacitatea reală a bateriei este mai mică decât valoarea declarată

Gear Fit 2 vine cu o baterie de 200 mAh, ce poate fi încărcată folosind dock-ul de încărcare livrat în cutie. Este nevoie de aproximativ o oră pentru încărcarea completă.

Samsung susține că Gear Fit 2 poate funcționa aproximativ 3-4 zile, însă la testele noastre nu a ținut mai mult de 2 zile. Cu modul AlwaysOn activ, Gear Fit 2 a funcționat doar o zi.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Samsung Gear Fit 2
samsung-gear-fit-2În mare parte da. Categoric da, dacă treci de la Gear Fit și îți place platforma S Health. Gear Fit 2 vine cu upgrade-uri semnificative: un design mai bun, un display mai luminos, trackink GPS și o interfață mult mai bună. Mai mult, oferă funcții ce îl face mai mult decât un tracker fitness. Totuși, capacitatea bateriei ar putea fi mai bună, iar lipsa unui port microUSB împiedică încărcarea dacă ai uitat dock-ul acasă.