Galaxy S23 Ultra mai rapid ca iPhone 14 Pro Max la deschiderea aplicațiilor

395
Galaxy S23 Ultra mai rapid ca iPhone 14 Pro Max
Sursa foto: via phonandroid.com

De la lansarea lui Galaxy S23 Ultra toată lumea s-a întrebat dacă Samsung a reușit în sfârșit să ajungă din urmă iPhone în ceea ce privește puterea. Cel mai recent videoclip YouTube al lui PhoneBuff pune capăt dezbaterii. Este clar că Galaxy S23 Ultra este foarte puternic și chiar reușește să se descurce mai bine decât iPhone 14 Pro Max în unele zone.

Există un punct asupra căruia toate testele par să fie de acord cu privire la seria Galaxy S23 și, în special, modelul său Ultra: compania Samsung s-a autodepășit anul acesta în domeniul puterii. Atât de mult încât mulți se întreabă dacă cel mai recent flagship nu a reușit să facă ceea ce smartphone-urile Android încearcă să facă de ani de zile, și anume să fie la fel de rapide ca iPhone-urile.

Galaxy S23 Ultra vs iPhone 14 Pro Max

Săptămâna aceasta au fost informații că Apple că plătește Geekbench pentru a obține scoruri mai bune decât Samsung. Așa că era timpul ca cineva să dea un verdict final și să găsim un învingător între cele două smartphone-uri. Aceasta este tocmai misiunea pe care și-a propus-o canalul de YouTube PhoneBuff.

În cel mai recent videoclip, PhoneBuff compară cele două smartphone-uri unul lângă altul într-o serie de teste. În primul rând, videoclipul încearcă să determine care dintre cele două își deschide cel mai rapid aplicațiile. În acest punct, nu există cu adevărat o dezbatere: Galaxy S23 Ultra durează mult mai puțin timp decât rivalul său pentru a încărca conținut. O performanță posibilă datorită excelentului Snapdragon 8 Gen 2 care alimentează telefonul.

NVMe (Non-Volatile Memory Express), este o specificație de interfață care permite unui dispozitiv să acceseze un dispozitiv de stocare SSD printr-o interfață PCI Express. NVMe a fost dezvoltat inițial în principal pentru servere.

Ambele telefoane au procesoare fabricate cu tehnologia de 4 nm. Samsung Galaxy S23 Ultra are 12GB RAM LPPDR5 și stocare UFS 4.0. În același timp, iPhone 14 Pro Max are 6GB RAM LPDDR5 și stocare NVMe. Cu toate acestea, Ultra trebuie să se ocupe de mai mulți pixeli, deoarece are o rezoluție QHD+ (3.088×1.440 pixeli). În comparație, iPhone-ul are o rezoluție Full HD+ (2.796 x 1.290 pixeli).

În schimb, iPhone 14 Pro Max este mai bun în ceea ce privește captarea și procesarea fotografiilor, potrivit PhonAndroid. Smartphone-ul Apple a depășit concurentul său în acest domeniu, Galaxy S23 Ultra durând mult mai mult pentru a se deschide și a face o fotografie. Cu alte cuvinte, cele două rivale au fiecare terenul său preferat.