Puteți utiliza Samsung Pay în Dubai pentru a vă plăti taxiul

1032

Plata unei curse cu taxiul în Dubai este acum mult mai ușoară și comodă. Puteți utiliza Samsung Pay pentru a achita tariful, deoarece taxiurile sunt acum capabile să accepte această metodă de plată. Samsung Pay a fost lansat inițial în Emiratele Arabe Unite în aprilie anul trecut, permițând utilizatorilor din țară să efectueze plăți fără efort folosind smartphone-urile.

Emiratele Arabe Unite a devenit prima țară din Orientul Mijlociu care a implementat, anul trecut, serviciul mobil de plată Samsung Pay. Serviciul utilizează tehnologia Magnetic Secure Transmission (MST) și Near Field Communication (NFC), permițând astfel comercianților să accepte Samsung Pay chiar dacă nu au terminale speciale. Ei pot folosi pur și simplu actualele cititoare de carduri.

Samsung Pay a fost susținut de băncile majore din Emiratele Arabe Unite la lansare, printre care HSBC, Emirates NBD, ADCB, Mashreq, Banca Națională din Abu Dhabi, Standard Chartered și altele. Samsung a colaborat, de asemenea, cu cele mai importante corporații de servicii financiare de pe piață, cum ar fi Visa și Mastercard, pentru a se asigura că serviciul este disponibil pentru cât mai mulți consumatori de pe această piață.

Dubai Roads and Transport Authority (RTA) – Autoritatea Drumurilor și Transportului din Dubai permite acum utilizarea de smartphone-uri pentru a plăti tarifele pentru cursele de taxi în Emirate. Network International, compania care furnizează servicii POS către RTA, a activat această funcție în taxiurile din Dubai. Mai mult de 8.000 de taxiuri din Emiratele Arabe Unite vor permite acum pasagerilor să utilizeze Samsung Pay pentru a-și plăti tarifele.

RTA a anunțat, printr-o declarație, că Apple Pay și Samsung Pay pot fi de acum folosite pentru plăți la mașinile de taxi din Dubai. Noul serviciu face parte din inițiativa „Smart City” a guvernului din această țară. Plata în numerar sau prin card de credit va rămâne în continuare în vigoare.

Serviciul urmărește să ofere companiilor de taxi noi opțiuni de plată din partea clienților, care să le ridice satisfacția și fericirea„, a spus Ahmed Hashim Bahrozyan, CEO al Dubai Roads and Transport Authority. El a continuat și a spus că: „Ne propunem să extindem domeniul serviciilor în viitor pentru a acoperi un număr cât mai mare de taxiuri„.

Conform unei estimări a Băncii Mondiale, populația EAU în 2018 va fi de 9.543.000 de locuitori. Expatriații și imigranții reprezintă 88,52% din populație. Doar 11,48% din totalul populației este născută în această țară. Aproximativ 88% din populația Emiratelor Arabe Unite este urbană.

VIASamMobile
SURSĂArabianBusiness