Marca „Samsung Crypto Wallet” înregistrată în UK

988
Samsung a depus o altă aplicație de marcă pentru cripto-portofele, în Marea Britanie, potrivit site-ului CryptoGlobe. La începutul lunii, pe 10 decembrie, Samsung a depus trei mărci comerciale, toate cu trimitere la monedele virtuale, în UE. La EUIPO, Samsung a depus cerere pentru aplicațiile Blockchain KeyStore, Blockchain key box și Blockchain Core. Acum, pe 27 decembrie, gigantul tech a depus o cerere de marcă comercială în Regatul Unit. Aceasta sugerează că Samsung ar putea planifica integrarea unui portofel valutar digital în telefoanele mobile. Potrivit cererii de marcă înregistrată la Intellectual Property Office (IPO) din Marea Britanie, Samsung ar putea să dezvolte un „software de calculator pentru utilizarea ca portofel de tip criptocurrency” și să proiecteze un software pentru „transferul și plata prin criptocurrency folosind tehnologia blocchain„. Deși înregistrarea mărcii comerciale nu include detalii referitoare la planurile Samsung legate de criptare sau monede virtuale, secțiunea „Clase și termeni” din cererea de brevet sugerează că Samsung ar putea să dezvolte „software pentru aplicații informatice” special pentru smartphone-uri, tablete și PC-uri portabile.
Conform Samsung, smartphone-urile sunt cele mai sigure pentru monedele virtuale
După cum a anunțat CryptoGlobe la începutul acestei luni, compania a respins afirmațiile că intenționează să lanseze un portofel digital rece pentru active digitale pe smartphone-ul Galaxy S10. Cu toate acestea, un reprezentant Samsung a precizat că „din păcate, nu putem furniza nicio informație (cu privire la portofelul rece), așa cum a apărut în mai multe zvonuri și speculații„.

Prima monedă digitală descentralizată este Bitcoin-ul, a fost pusă în circulație în 2009. A fost creată de Satoshi Nakamoto. Construcția monedei Bitcoin permite deținerea și transferul de valoare. Semnul monetar oficial Bitcoin ₿, a fost acceptat în 2015 conform Unicode.

La sfârșitul lunii iulie, Samsung a spus că smartphone-urile sunt cele mai sigure dispozitive pentru stocarea monedelor digitale. Potrivit gigantului de electronice, criptarea poate fi stocată în siguranță pe telefoanele mobile deoarece utilizează un mediu de încredere, Trusted Execution Environment (TEE). După cum explică Samsung, TEE rulează în propriul său mediu de execuție independent, astfel încât stocarea și memoria RAM sunt separate de sistemul de operare al unui telefon mobil. Deoarece există un mediu independent de funcționare, sistemul de operare Android nu are acces direct la TEE. Dacă sistemul de operare este atacat, atacatorul nu va putea accesa datele din TEE. Singura modalitate de a accesa datele din TEE este printr-o interfață de programare compatibilă (API), conform Samsung.
Samsung produce cip-uri ASIC pentru monede virtuale
Samsung recomandă dezvoltatorilor de cripto-portofele să restricționeze și să controleze accesul la codurile private stocându-le în TEE. Compania sud-coreeană asigură că „securitatea este foarte strânsă” deoarece devine practic imposibil ca programele malware să aibă acces la parolele private ale unui utilizator. Samsung a solicitat numele de marcă „Samsung Crypto Wallet”, având în vedere integrarea cripto-valutelor. Este o practică obișnuită pentru companii să înregistreze numeroase nume de marcă, chiar dacă unele nu vor ajunge la comercializare. Samsung este pe punctul de a lansa seria Galaxy S10. Speculațiile legate de aceste înregistrări de marcă spun că unele modele S10 vor dispune de un portofel încorporat, ca o nouă caracteristică. Tot începând din acest an Samsung produce cip-uri ASIC (Application Specific Circuit Integrated), specifice aplicațiilor pentru monede virtuale. Se cam leagă unele lucruri. Bineînțeles că gigantul tech nu a confirmat acest lucru.