Tehnologii Samsung pentru automobile și casă la CES 2019

782
Oferta de soluții pentru automobile de la Samsung a fost unul dintre punctele forte la CES în acest an. Componentele și tehnologiile-cheie pentru infotainmentul în vehicule, telematică și sistemul avansat de asistență pentru conducere (ADAS) au fost expuse clienților și partenerilor. La CES 2019, Samsung a prezentat exclusiv și tehnologiile sale de ultimă oră în domeniul semiconductorilor pentru clienții și partenerii cheie. Tot acolo Samsung și-a prezentat viziunea pentru viitorul Connected Living și a expus cele mai recente soluții la Centrul de Convenții Las Vegas. Exynos Auto V9 este dedicat de Samsung pentru sistemele auto IVI (In-Vehicle Infotainment) de generație viitoare. Exynos Auto V9 poate suporta până la șase display-uri de înaltă rezoluție prin procesarea a opt CPU-uri centrale. Dispune de un GPU tri-cluster și un GPU cu trei seturi separate de nuclee, capabile să suporte simultan mai multe sisteme. Exynos Auto V9 este echipat, de asemenea, cu o unitate de procesare neurală (NPU). Aceasta procesează date vizuale și audio pentru a recunoaște fețele, vorbirea și gesturile, potrivit NewsSamsung. Exynos Auto T este o soluție telematică care integrează tehnologiile de telecomunicații și informatică. Primul modem celular care suportă multi-mode de la 2G la 5G NR, modemul Exynos 5100, a fost de asemenea prezentat.

ADAS, sistemul a fost proiectat ca o interfață sigură între om și mașină. Tehnologia ADAS poate detecta obiecte și poate alerta șoferul asupra condițiilor de drum periculoase. În unele cazuri, încetinește sau oprește vehiculul. Poate face diferența între un taxi sau o mașină de poliție, între o ambulanță sau un camion.

ADAS – Advanced driver-assistance systems. Sistemul ADAS poate recunoaște și detecta toate tipurile de obiecte, cum ar fi autovehicule, pietoni și semne de circulație. În plus, platforma DRVLINE, o platformă deschisă, modulară și scalabilă care include ADAS, a fost prezentată.
Soluții pentru automobile cu ISOCEL Auto și ADB Inteligent
ISOCELL Auto. Este un senzor de imagine, o soluție nouă, avansată, capabilă să aducă o experiență de conducere cu totul nouă. Are performanțe ridicate în detectarea obiectelor într-o varietate de condiții de iluminare. Tehnologia senzorilor de imagine ISOCELL Auto oferă o recunoaștere a obiectelor fără egal într-o gamă diversă de medii de conducere. Rezoluția ridicată a senzorului și viteza rapidă a cadrelor permit detectarea precisă a oricăror obiecte în mișcare, în timp ce sensibilitatea ridicată a luminii ajută la recunoașterea obiectelor. În plus, o gamă dinamică largă permite senzorului să reacționeze rapid și eficient la modificările bruște ale luminozității. De exemplu, în timpul intrării / ieșirii în tuneluri slab luminate. ADB Inteligent (Adaptive Driving Beam). Este o soluție LED de nouă generație pentru faruri, care ajută la prevenirea efectului de orbire. Este valabilă atât pentru autovehicule cât și pentru pietonii care se află în mișcare, prin controlul automat al distribuției luminii unui far. Samsung a prezentat această soluție LED extrem de specializată, demonstrând diferite situații de condus.
Tehnologii de semiconductoare de ultimă generație
În acest an, cinci dintre cele mai recente produse din domeniul semiconductoarelor Samsung au primit CES 2019 Best of Innovation Awards. Samsung 256GB 3DS DDR4 RDIMM, 512GB Universal Storage Flash, 3,84TB NVMe Z-SSD SZ1733, LM302S și SSM-U Series. Samsung 256GB 3DS DDR4 RDIMM. Este cel mai rapid modul de memorie DDR4 și cea mai mare densitate de servere pentru platformele enterprise de generație următoare. Oferă cele mai bune soluții de înaltă densitate, de înaltă performanță, cu consum extrem de redus de energie (15 wați la 1,2V). 512GB Universal Storage Flash. Memoria Samsung 512GB este primul sistem de stocare Flash Universal de 512 GB pentru sistemele A / V auto și dispozitive mobile de ultimă generație, folosind noile cip-uri V-NAND de 64 de straturi de 512 GB Samsung. Pachetul de 512 GB eUFS transferă un clip video de înaltă definiție de 5 GB pe un SSD în aproximativ șase secunde. Este de peste 8 ori mai rapid decât o cartelă tipică microSD. Sistemul NVMe Z-SSD SZ1733. Un nou nivel de stocare pentru supercomputere, destinat analizelor AI, datelor și aplicațiilor IoT, folosind noile cip-uri Z-NAND Samsung. Oferă o performanță de citire de cel puțin 10 ori mai mare decât cipurile V-NAND de 3 biți.
Soluții inovative Samsung pentru casă
Samsung LM302S este o platformă de iluminat de generație viitoare. A fost concepută pentru a îmbunătăți eficiența muncii, ajutând utilizatorii să realizeze un ritm circadian mai bun și un somn mai sănătos. Soluția cu LED-uri poate îmbunătăți nivelul de concentrare al unei persoane pentru o mai mare eficiență a muncii. Crește eficiența cu până la 10% și îmbunătățește calitatea somnului prin reducerea melatoninei în timpul zilei. Seria Samsung SSM-U. Este un modul inteligent alcătuit din mici senzori cu radar, cu sensibilitate mai mare de detectare decât senzorii convenționali. Seria SSM-U oferă transmisie invizibilă și inteligentă pe bază de detecție a mișcării pentru o mai mare flexibilitate și reactivitate în iluminatul rezidențial inteligent.