Samsung Display a prezentat ecranul UHD OLED pentru laptopuri

830
Samsung Display Co. a anunțat că a dezvoltat primul ecran OLED cu ultra-înaltă definiție (UHD) pentru laptopuri. Ecranele UHD OLED sunt destinate să echipeze laptop-urile din gama premium de la Samsung, conform agenției de presă sud-coreene YonhapNews. Samsung Display a prezentat un ecran OLED Ultra HD de 15,6 inch, despre care spune că este primul astfel de afișaj UHD pentru piața notebook-urilor. Samsung Display a spus că ecranele au o rezoluție înaltă, lumină albastră redusă și un unghi larg de vizionare. În comparație cu panourile LCD, ecranul nou de afișare Samsung oferă un volum de culoare de 1,7 ori mai mare. Aceasta ar însemna o mai bună claritate când laptop-ul este folosit la exterior și o degradare mai redusă a imaginii în lumina puternică a soarelui.
Ecranele OLED UHD cu o rezoluție de 3.840 x 2160 pixeli
Samsung Display afirmă că noul ecran poate atinge o luminozitate de 600 nits, în timp ce raportul dinamic al contrastului este de 120.000: 1. Culorile negre sunt 200 de ori mai întunecate decât la ecranele LCD, în timp ce albul este de două ori mai luminos. Acest ecran de 15,6 inch, îndeplinește specificația DisplayHDR True Black, dezvoltată de VESA. Această specificație include culorile negre de 100 de ori mai bogate decât standardele HDR anterioare și un contrast ridicat aproape până la nivelul ochiului uman.

VESAVideo Electronics Standards Association. Organizația a fost înființată în iulie 1989 și are sediul în San Jose, California. Este o organizație care stabilește norme tehnice pentru standardele de afișare pe computer. În 2018 avea peste 270 de companii cu statut de membru. Este considerată una dintre cele mai mari organizații industriale de standardizare.

Samsung  a declarat că noile ecrane OLED UHD de 3.840 x 2160 pixeli vor intra în producție luna viitoare. Gigantul tech a spus că panourile OLED sunt mai subțiri și mai eficiente din punct de vedere energetic decât produsele LCD. Totuși, prețul la noile ecrane poate fi cu aproximativ 50-60 $ mai scump decât un panou LCD comparabil. În acest an, companiile de cercetare de piață așteaptă o creștere a cererii pentru laptopuri care utilizează panouri UHD OLED. Explicația este că acestea sunt mai bune pentru vizionarea conținutului de înaltă rezoluție și pentru jocuri. Gaming-ul, designul grafic și streaming-ul video vor fi printre cele mai importante puncte de interes. Samsung Display nu a spus pentru cine sunt destinate aceste display-uri de 15,6 inch în afară de produsele Samsung. Conform informațiilor, Samsung are mai multe acorduri cu mai mulți producători de calculatoare.