Ecran OLED de 6,9 inch de la Samsung Display pe Huawei Mate 20

2315

Huawei Mate va adopta un ecran de 6,9 inch AMOLED de la Samsung Display. Locul 3 la nivel global și locul 1 în China, producătorul de telefoane mobile Huawei pregătește smartphone-uri premium cu un display având cea mai mare diagonală văzută vreodată pe un smartphone. Smartphone-ul planificat de Huawei va ajunge astfel la o dimensiune asemănătoare cu cea a unei tablete mai mici.

Conform ziarului sud-coreean The Bell, Huawei a comandat afișaje OLED de 6,9 inch de la Samsung Display pentru a fi utilizate pe un smartphone viitor.

Producătorul chinez intenționează să pună acest display pe următoarele telefoane emblematice ce le va lansa cândva în al patrulea trimestru din 2018. Deși o lansare în primele trei luni ale anului 2019 este încă o posibilitate. Se pare că Huawei are planificat un astfel de telefon cu ecran uriaș în această perioadă iar acesta nu poate fi decât Mate 20. Huawei Mate 20 cu un ecran cu dimensiunea de 6,9 ​​inch va fi cel mai mare smartphone de ultimă generație, deoarece în prezent nu este de așteptat niciun dispozitiv cu un astfel de ecran uriaș de la competitorii direcți ai producătorului Huawei. Acest display ar trebui să permită producătorului să introducă un senzor de amprentă digitală sub ecranul lui Mate 20, așa cum a sugerat compania Digitimes.

Pentru a face o comparație, unul dintre cele trei noi modele programate pentru lansare în a doua jumătate a acestui an de Apple are un OLED de 6,46 inch, în timp ce Samsung Galaxy Note 9 va avea un ecran de 6,38 inch, Huawei le depășește cu un ecran de 6,9 inch. Se pare că utilizatorii chinezi sunt foarte atrași și mulțumiți de ecranele masive de pe smartphone-uri, iar producătorul chinez vrea să fie primul care introduce un astfel de afișaj. Deoarece China folosește un model de scriere cu text mare pentru caracterele chinezești, utilizatorii de acolo preferă ecranul relativ mare față de alte țări. Huawei nu vrea, de asemenea, ca Samsung sau Apple să-i ia fața pe propriul teren cu astfel de ecrane uriașe.

Huawei – denumirea tradusă din limba chineză înseamnă floare. Numele mai poate însemna, de asemenea, splendid sau magnific, tot în chineză. Acest lucru este sugerat și de logo-ul firmei Huawei. Ren Zhengfei este fondatorul și președintele Huawei din 1987.

Noile modele de ecrane produse de Samsung Display dar și de alți producători, au permis ca smartphone-urile să crească în dimensiune fără a fi mai grele. Mai intervine în această ecuație și faptul că o astfel de dimensiune a unui smartphone va fi foarte greu de ținut și manipulat cu o singură mână. Dar vom vedea, dimensiunile telefoanelor inteligente moderne au crescut permanent și nu știm unde se vor opri.

Huawei s-a clasat pe locul întâi în China, cu o cotă de piață de 21,2% . Cota de piață globală a companiei Huawei a fost de 11,4% în aceeași perioadă, fiind pe locul al treilea după Samsung Electronics (22,6%) și Apple (15,1%).

VIAPhonAndroid
SURSĂTheBell