Patent pentru un smartphone Samsung cu pictograme pe toate laturile

1255

United States Patent and Trademark Office (USPTO) a aprobat la începutul acestei luni o cerere de brevet de invenție de la Samsung pentru un nou tip de carcasă de protecție. Interesant este că această carcasă are la interior un nou model de smartphone Samsung. Cererea de brevet de invenție de la Samsung a fost inițial înregistrată în Statele Unite în trimestrul trei 2018.

Carcasa mai treacă meargă dar, într-un fel și telefonul este cu adevărat unic. Telefonul afișează pictograme iluminate pe toate cele patru laturi, potrivit PatentlyMobile. Carcasa de protecție este prevăzută cu o caracteristică unică de atingere. Utilizatorii vor putea să atingă pictogramele din toate cele patru laturi ale telefonului prin carcasa protectoare și să le activeze fără a atinge de fapt telefonul.

Nu se specifică ce caracteristici poate avea un viitor smartphone ce va fi împachetat în această carcasă. Este clar că va fi o noutate absolută având în vedere amplasarea notificărilor. Așteptăm ca Samsung să depună un brevet separat doar pentru un astfel de telefon. Cel mai mare producător mondial de smartphone-uri posibil să ne facă o altă surpriză în viitor.

Pe partea din spate telefonul poate afișa diferite caractere sau imagini

Carcasa de protecție ar putea fi realizat din sticlă călită sau materiale cu rezistență ridicată la impact. Pot intra aici materiale polimerice, cum ar fi policarbonatul, polimetilmetacrilat (PMMA) – un polimer termoplastic foarte transparent, tereftalatul de polietilenă sau materialele din cauciuc transparent.

Într-una din schițele publicate de PatentlyMobile care însoțesc cererea de brevet depusă de Samsung apare un alt lucru interesant. Pe partea din spate telefonului are un dispozitiv cu emisie de lumină. Acesta este denumit BLP și poate fi comandat pentru a realiza o imagine precum litera „S”, cum apare în schiță. Acest dispozitiv cu emisie de lumină este conceput pentru a afișa diferite caractere, simboluri, imagini și altele.

Brevetul de invenție este un document prin care se acordă un set de drepturi exclusive de către o țară unui inventator. Patentarea internațională nu se poate face mai târziu de un an de la depunerea primei cereri de brevet. Veneția acorda brevete fabricanților de sticlă încă din anul 1420!

În desenele tehnice ce însoțesc cererea Samsung colțurile sunt marcate cu EP pentru „Partea de conectare” și LP pentru dispozitivul de emitere a luminii. Brevetul nu explică  ceea ce este „Partea de conectare ” – Connection Part. Ar fi logic ca modul touch al acestei carcase să fie pornit de această parte de conectare din colț.

Celelalte schițe ce mai apar în cererea de brevet ilustrează faptul că designul carcasei de protecție ar putea avea mai multele configurații și metode de deschidere înainte de a intra pe piață.