Samsung cel mai mare producător mondial de smartphone-uri în 2018

1569

Samsung a fost și anul trecut pe primul loc în topul mondial al vânzărilor de smartphone-uri, pe fondul unei concurențe intense din partea rivalilor săi. Chiar dacă a mai scăzut puțin față de anul anterior încă este deasupra tuturor când ne uităm la numărul mare de smartphone-uri vândute. Acest recul pe piața globală a smartphone-urilor a atins și compania Apple cel mai mare rival al său. Ambele companii au înregistrat o scădere a numărului de vânzări pentru întregul an 2018, potrivit SamMobile.

Este o poveste diferită pentru compania chineză Huawei. Aceasta are planuri să devină vânzătorul numărul unu mondial, anul acesta sau anul viitor. Vânzările sale de telefoane au crescut cu 34,5% față de anul 2017. Huawei a vândut aproximativ 206 milioane de unități în 2018 și a ajuns pe locul trei pe lista furnizorilor de top.

Samsung prima în topul mondial al smartphone-urilor

Cele mai recente date de la compania de studiu de piață Canalys arată că Samsung a vândut 70,3 milioane de unități în Q4 2018, în scădere cu 5,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Apple a fost pe primul loc în trimestrul patru cu 71,7 milioane de unități, în ciuda unui declin de 7,3% pentru aceeași perioadă. Huawei a înregistrat o creștere impresionantă de 47,3% față de Q4 anul trecut și a vândut 60,5 milioane de unități.

Compania americană Apple a depășit Samsung și a devenit cel mai mare furnizor de telefoane în ultimul trimestru din 2018. Gigantul tech coreean, când a făcut publice rezultatele din Q4 2018, a menționat că numărul său este scăzut din cauza încetinirii pieței smartphone-urilor. Mai menționăm aici că telefoanele iPhone se vând mai bine de sărbători în comparație cu dispozitivele Samsung.

IDC – International Data Corporation, este una dintre cele mai importante companii de cercetare de piață și consultanță financiară. Are sediul în Framingham, Massachusetts, SUA și a fost înființată în anul 1964. IDC are mai mult de 1.000 de analiști în peste 110 de țări la nivel mondial și operează pe toate piețele importante din întreaga lume.

IDC, o altă firmă de cercetare, a ajuns la o concluzie diferită. Acesta plasează Samsung pe locul unu în trimestrul patru 2018 expediții cu 70,4 milioane de unități vândute. Apple Inc. este pe locul doi cu 68,4 milioane de telefoane vândute. Huawei ocupă locul trei cu 60,5 milioane de unități. Asemenea discrepanțe între datele statistice sunt comune, deoarece fiecare firmă are propria metodă de a aduna datele.

Cele mai bune rezultate au fost obținute de companiile din China

Samsung a rămas cel mai mare furnizor mondial de smartphone-uri pe tot parcursul anului trecut, potrivit Canalys. Acesta a vândut 293,7 milioane de unități în 2018, înregistrând un declin de 7,2% față de anul 2017. Apple a rămas pe locul al doilea cu 212,1 milioane de unități și un declin de 1,7%. Apple anunțat recent că a vândut 900 de milioane de iPhone în întreaga lume din 2007 până acum. La rândul lor, alte dispozitive Apple (iPad, Apple Watch, iPod Touch, Mac și Apple) au în prezent 500 de milioane de utilizatori activi. În total, Apple are acum 1,4 miliarde de utilizatori de iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Watch sau iPod.

Companiile din China au fost cele mai performante în 2018. Huawei a ocupat locul trei cu 206 milioane de telefoane vândute în 2018 cu cea mai mare creștere, de 34,5%. Xiaomi a avut performanțe bune cu o creștere de 31,6% și 120,3 milioane de unități vândute. Oppo a fost clasată pe locul cinci.

Problemele pentru companiile chineze se vor apărea în 2019 pe fondul acuzațiilor de spionaj din partea SUA și țărilor occidentale. Justiția americană deține o serie de e-mailuri trimise între angajații companiei Huawei. Acestea dezvăluie strategiile create pentru a fura informații tehnice despre Tappy, un operator robot T-Mobile, folosit pentru a oferi controlul asupra smartphone-urilor

Samsung speră că lansarea seriei aniversare Galaxy S10 va impulsiona vânzările diviziei sale mobile în primul trimestru din 2019. Gigantul tech se bazează, de asemenea, pe telefonul pliabil Galaxy Fold și Galaxy S10 cu 5G pentru a crește vânzările și veniturile în același timp.