Galaxy Home Mini primește certificările Bluetooth și Wi-Fi Alliance

771

Samsung lucrează de mult timp la un difuzor inteligent cu Bixby, Galaxy Home. Dispozitivul a fost prezentat la evenimentul de lansare al phablet-ului Galaxy Note 9 de anul trecut. Cu toate acestea, este încă un produs cu ștampila „în curând”. Samsung păstrează un mister total cu privire la orice aspect privind lansarea. Între timp, un Galaxy Home Mini, despre care am scris în luna ianuarie, pare să se apropie de lansare. Galaxy Home Mini a fost certificat de Bluetooth SIG și Wi-Fi Alliance.

Samsung Galaxy Home Mini, purtând numărul de modelul SM-V310 a trecut de procesul de certificare Bluetooth SIG. Pentru comparație Samsung Galaxy Home are numărul de model SM-V510. În timp ce listarea nu dezvăluie nimic despre viitorul difuzor Bixby, acesta confirmă faptul că difuzorul va funcționa pe Bluetooth v4.2. Conform SamMobile, certificarea Bluetooth vine la o săptămână după ce dispozitivul a fost certificat de Wi-Fi Alliance.

De pe site-ul Wi-Fi Alliance aflăm că vine cu Tizen 4.0 și suport pentru Wi-Fi 2,4 GHz. Desigur, cu experiența pe care o avem cu Galaxy Home, ce încă nu a fost lansat, Galaxy Home Mini poate să vină și el „în curând”. Totuși, speranțele sunt mai mari mai ales că a primit deja două avize favorabile – Bluetooth și Wi-Fi.

Mai știm despre Galaxy Home Mini că va fi disponibil în negru. De asemenea sunt zvonuri, ne confirmate, că Galaxy Home Mini integrează 6 difuzoare și 8 microfoane. A fost creat cu sprijinul AKG și combină asistentul de voce Bixby cu toate caracteristicile ecosistemului SmartThings.

Difuzoarele Galaxy Home vor concura cu Amazon Echo și Google Home

Când cele două difuzoare inteligente de la Samsung vor ajunge să fie lansate, ele vor concura cu difuzoarele Google Home și Amazon Echo. Aceste dispozitive sunt pe piață de foarte mult timp. Și nu numai atât, acestea vin cu mult mai rafinații asistenți inteligenți digitali – Google Asistent și Amazon Alexa.

Conform unui sondaj din 2017 cei mai utilizați asistenți inteligenți în SUA sunt Siri de la Apple (34%), Google Asistent (19%), Amazon Alexa (6%) și Cortana de la Microsoft (4%). Apple și Google au baze mari de utilizatori pe smartphone-uri. Microsoft pe computere personale bazate pe Windows, smartphone-uri și difuzoare inteligente. Alexa pe difuzoare inteligente.

Potrivit AndroidAuthority, judecând după numele Mini, se pare că gigantul tech speră concureze cu Google Home Mini și Amazon Echo Dot. Difuzoarele mici de la Google și Amazon sunt, de obicei, de vânzare cu amănuntul la un preț de 50 de dolari. Tot ce este posibil și nu am fi deloc surprinși dacă și Galaxy Home Mini vine la un preț similar.

Difuzorul Samsung va folosi asistentul inteligent Bixby, care promite peste 3.000 de comenzi vocale. În timp ce Bixby a crescut mult în ultimul an, Samsung trebuie să ofere un motiv convingător pentru cumpărători să treacă la asistentul său digital. De asemenea, trebuie să reintroducă o parte din funcționalitatea pe care Bixby a pierdut-o în prima sa actualizare majoră și sperăm că lucrează la aceasta.

Pentru Samsung va fi o adevărată provocare să convingând utilizatorii să părăsească ecosistemul Amazon și Google. Un recent studiu de piață a constatat că 97% dintre proprietarii de difuzoare inteligente din SUA sunt fideli unei singure mărci de difuzoare. Va fi un lucru complicat pentru Samsung pe piața americană. Gigantul tech se poate impune prin calitate și preț, lucru demonstrat de multe ori.