NVIDIA a ales Samsung pentru unitățile de procesare grafică de 7 nm

838
Sursa Foto: via HDBlog.it

NVIDIA a confirmat că noua sa generație de unități de procesare grafică GPU se va baza pe procesului de 7 nm. Nu numai atât dar, Samsung va fi compania responsabilă pentru furnizarea unităților GPU cu noua tehnologie de 7 nm. Acest lucru a fost confirmat de șeful NVIDIA Coreea de Sud, Yoo Eung-joon în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Seul.

Anterior NVIDIA a folosit tehnologia de fabricație de 12 nm FinFET Samsung pentru seria de plăci grafice RTX 20. Tehnologia de fabricație 14 nm a fost folosită pentru seria de plăci grafice GTX 1050. Noile unități de procesare grafică GPU (Graphics Processing Unit) vor fi construite de Samsung în Coreea de Sud, folosind procesul de fabricare de 7 nanometri EUV (Lithium Ultraviolet Extreme).

NVIDIA a avut în TSMC principalul furnizor de plăci grafice

Parteneriatul dintre cei doi giganți este oarecum surprinzător. Înainte de această înțelegere, compania TSMC din Taiwan, a fost principalul furnizor plăci grafice pentru NVIDIA. Acum, Samsung va fi responsabil pentru fabricarea plăcilor grafice cu procesul de 7 nm EUV, pe care NVIDIA le va folosi ulterior pentru producția arhitecturii de ultima generație a GPU-ului Ampere.

NVIDIA este un partener de mai mult timp al TSMC, dar ar fi ales să se bazeze pe Samsung în lumina unei politici de prețuri mai avantajoase, să diversifice furnizorii și astfel să asigure niveluri adecvate de furnizare. Un oficial NVIDIA a specificat că Samsung va avea o cotă de producție „substanțială” fără a specifica date exacte. Ne putem aștepta la noile unități GPU NVIDIA bazate pe procesul de 7 nm EUV al Samsung, cândva în 2020.

NVIDIA este o corporație multinațională americană specializată în producerea de procesoare grafice pentru PC și dispozitive electronice mobile. Compania a fost fondată în 1993 și are sediul în Santa Clara, (Silicon Valley) California. În 2018, NVIDIA a avut o valoare de piață de aproximativ 155 miliarde de dolari SUA.

Samsung a lansat producția în masă cu procesului LPN de 7 nm pe bază de EUV din octombrie anul trecut. Atunci a declarat că până în 2020 se așteaptă să asigure o capacitate suplimentară cu o nouă linie EUV. Compania a declarat deja că investiția în noua linie EUV va ajunge la 6 miliarde USD până în 2020.

Posibil ca Samsung să continue să-și extindă numărul clienților pentru tehnologia de 7 nm. Sunt informații că procesorul Qualcomm Snapdragon 865 va fi produs tot de Samsung. Anul trecut, IBM a semnat un acord cu Samsung pentru a utiliza procesul de fabricare de 7 nm pentru procesoarele sale de ultimă generație, pentru sistemele IBM Power Systems, IBM z și LinuxONE.