Samsung și Vodafone, conducere și drifting de la distanță prin 5G

906

Samsung și Vodafone au testat recent performanța rețelei 5G și în alt domeniu. A fost arătată capacitatea rețelei 5G printr-o demonstrație de conducere a unui autovehicul controlat de la distanță. Viteză, latență scăzută și fiabilitate: acestea sunt ingredientele pentru conducere după rețea „legat la ochi”.

Recent, weekend-ul trecut, la Festivalul Vitezei din Goodwood – Goodwood Festival of Speed, Samsung și Vodafone au pus în scenă o demonstrație de conducere „telecomandată“. În circuitul înființat în 1993 în sudul Angliei, Samsung și Vodafone, cu siguranță nu au vrut să demonstreze plăcerea de a conduce un autovehicul în mod real. Cele două companii au dat alt sens noțiunii „a conduce”. Da, a conduce dar, de la câteva sute de metri distanță. Șoferul, care a fost poziționat într-o altă locație la Goodwood, a ghidat autoturismul prin căști Samsung Gear VR.

Samsung a dovedit ce poate smartphone-ul Galaxy S10 5G

Scopul acestei acțiuni? Vodafone și Samsung au vrut și au reușit, să demonstreze fiabilitatea rețelei 5G a companiei Vodafone. Pe circuitul din Goodwood, o mașină – un Lincoln transformat în „S-Drone” – a fost condusă de la distanță de campionul de drifting Vaugh Gittin Jr. Acesta a folosit rețeaua Vodafone 5G, noul smartphone Samsung Galaxy S10 5G și Samsung Gear VR.

O stație de jocuri înființată de Vaugh Gittin Jr, a fost locul de comandă, în care realitatea virtuală a fost direct conectată cu realitatea fizică. A rezultat o situație pe care Gittin Jr. însuși – folosit pentru a menține emoțiile sub control – o definește pur și simplu un lucru „nebun”. Un merit incontestabil l-a avut Samsung Galaxy S10 5G.

Goodwood Festival of Speed, este un festival al mașinilor de curse istorice. Are loc anual la Goodwood House, West Sussex, Anglia la sfârșitul lunii iunie sau începutul lui iulie. Organizatorul este Charles Henry Gordon-Lennox, Duce de Richmond. Acesta este cel mai mare eveniment din lume de acest gen.

Potrivit site-ului  italian HDBlog, demonstrația a avut un mare succes. Driver-ul Gittin Jr. i-a distrat și atras pe cei prezenți cu stilul său de conducere de la distanță. Profitând de timpii de latență de ordinul a 5 milisecunde (pentru aplicațiile de acest tip, răspunsul instantaneu este crucial) și o viteză maximă care poate ajunge până la 10 Gbps, Gittin Jr s-a dovedit a fi un as și aici. Smartphone-ul Samsung Galaxy S10 5G a dovedit, dacă mai era necesar, capabilitățile sale de 5G.