10 lucruri pe care Samsung Galaxy S6 le poate face iar iPhone 6 nu

14258

Vezi și topurile noastre cu cele mai bune aplicații pentru Galaxy S6:


Ani de-a rândul smartphone-urile Samsung au deținut supremația a tot ce are mai bun de oferit Android, depâșind chiar și ceilați competitori din spațiul Android și mergând cot la cot cu iPhone. Cu toate astea, experții s-au obișnuit să ironizeze Samsung pentru decizia lor de a construi telefoane non-metalice și desing-uri similare. O dată cu apariția lui Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung se răzbună, mulți experți considerându-le chiar mai bune decât actuala generație iPhone.

În afară de un super design, Samsung Galaxy S6 are multe motive care să susțină aceată afirmație:

  1. Selfie-uri uimitoare prin camera sa frontală – ne dorim o cameră frontală capabilă de selfie-uri grozave iar camera lui iPhone 6 pur și simplu nu e capabilă de așa ceva. Rezoluția camerei sale frontale este mai mică chiar decât rezoluția display-ului său. Pe de altă parte camera frontală a lui Samsung Galaxy S6 are 5 megapixeli cu multiple moduri de captură și nu în ultimul rând este capabilă de înregistrare video QHD (2560 x 1440 pixeli).
  2. Înregistrare video 4K, cu autofocus și stabilizare optică a imaginilor – Rezoluția camerei nu este un aspect de apreciere a calității camerei, însă 8 megapixeli nu mai impresionează de mult, în special în era televiziunilor high-definition 4K. Ambele telefoane vin cu autofocus, însă iPhone-ului îi lipsește stabilizarea optică a imaginilor rezultând imagini cu neclarități la captura în condiții de lumină slabă.
  3. Măsoară frecvența cardiacă, saturația O2 și nivelul de stress – Samsung Galaxy S6 poate ține locul unui device de monitorizare a sănătații precum și a unui monitor pentru fitness. Aplicația Samsung S Health integrează date despre frecvența cardiacă, saturația O2, pașii făcuți, ciclurile de somn sau chiar și aportul alimentar, toate fără să fie necesară cumpărarea altor aplicații.
  4. Controlează TV-ul și alte dispozitive casnice – Samsung Galaxy S6 vine echipat cu IR Blaster permițând controlul TV-ului, DVD Player-ului, DVR-ului și chiar a aerului condiționat prin intermediul aplicației pre-instalate Peel Smart Remote.
  5. Posibilitate de personalizare a telefonului după placul fiecăruia – Spre deosebire de iPhone cu al său iOS, TouchWiz-ul lui Samsung duce personalizarea telefonului la următorul nivel, incluzând teme complete (icoane, fonturi și culori), wallpapere și ringtonuri.
  6. Posibilitatea de modificare a display-ului și a sunetelor în funcție de circumstanțe – Display-urile Super AMOLED au fost întotdeauna mai bogate în culoare și cu un contrast mai bun decât rivalele LCD, însă strălucirea nu era punctul lor forte. O dată cu Samsung Galaxy S6, Samsung a schimbat materiale de construcție, Quad HD Super AMOLED fiind un display mult mai strălucitor decât multe LCD-uri. De asemenea funcția Adapt Sound permite utilizatorului să găsească nivelul său ideal de sunet.
  7. Ascunde fișierele și datele sensibile – iPhone-ul permite ascunderea imaginilor însă aceaste continuă să fie vizibile în galerie. Samsung Galaxy S6 vine cu modul Privat ce permite stocarea informațiilor confidențiale. Acest mod poate fi activat/dezactivat print-o setare simplă însă aceasta se află sub controlul amprentei utilizatorului.
  8. Blocarea unei aplicații pe ecran – În cazul în care utilizatorul uită să activeze modul Privat și trebuie să încredințeze telefonul său unei alte persoane, Samsung Galaxy S6 permite blocarea telefonului având aplicația dorită pe ecran. Persoana nu va reuși să închidă aplicația doar prin amprenta posesorului sau prin apăsarea unei combinații de butoane. Această caracteristică este utilă și oferă singuranță atunci când telefonul ajunge pe mâinile copiilor.
  9. Încărcarea completă a bateriei în 80 minute – Chiar dacă Samsung Galaxy S6 nu mai permite înlocuirea bateriei, Samsung a compensat oarecum acest aspect prin creșterea vitezei de încărcare completă a bateriei, făcând din acest device unul dintre cele mai rapide din acest punct de vedere.
  10. Încărcarea wireless – Încărcarea wireless este lipsită de orice efort. Sunt disponibile pe piață o mulțime de încărcătoare wireless, iar IKEA a început să fabrice mobilă cu abilități integrate de încărcare. Samsung Galaxy S6 suportă ambele tehnologii majore, PMA și WPC, salvând utilizator de confuzia dată de cumpărarea încărcătorului potrivit.
Citește review’urile noastre și descoperă toate super funcțiile care le oferă noua serie de smartphoneuri Samsug Galaxy: