Samsung Galaxy XCover Pro a fost lansat oficial – Specificații și preț

1314
Sursa Foto: techspot.com

Samsung a dezvăluit discret smartphone-ul Galaxy XCover Pro în Finlanda. Confirmarea a venit printr-un comunicat de presă oficial. La fel ca modelele precedente, Galaxy XCover Pro este un smartphone robust. Spre deosebire de modelele mai vechi, care au fost dotate cu niște margini mai groase, XCover Pro este dotat cu cel mai recent ecran cu gaură, înconjurat de margini mai subțiri. De asemenea, celelalte funcții atractive ale smartphone-ului includ camerele duale la spate și o baterie detașabilă de dimensiuni mari, cu suport rapid pentru încărcare.

Samsung Galaxy XCover Pro are dimensiunile 165,2 x 76,5 x 9,94 mm și cântărește 217 grame. Este un smartphone robust și certificat IP68 și MIL-STD-810G, construit pentru a rezista la condiții climatice dure și daune provocate de apă, praf, impacturi și șocuri. IP68 este pentru un nivel foarte ridicat de protecție. Certificare mai înaltă decât IP68 este doar IP69, destinată echipamentelor, cum ar fi panourile de control sau echipamentele electrice care sunt instalate în zonele care necesită spălare. Testarea IP69 necesită ca forța unui jet de apă să fie măsurată de la o distanță de maximum 50 mm.

Memorie de 4GB RAM și baterie detașabilă de 4.050 mAh

Samsung Galaxy XCover Pro are un ecran TFT de 6,3 inch cu o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli și un raport de aspect de 20: 9. Gaura din ecran este în partea din stânga sus. Ecranul poate fi folosit cu mâini și mănuși umede și răspunde excelent la comenzi. Procesorul Samsung Exynos 9611 împreună cu 4GB de RAM este pe Xcover Pro. Spațiul de stocare nativ al dispozitivului este de 64GB și există un slot care acceptă până la 512GB de stocare cu un card microSD. Are o baterie de 4.050mAh care suportă încărcare rapidă de 15W. Bateria este detașabilă.

Pe spatele smartphone-ului este un sistem foto dual-camera asistat de un bliț LED. O cameră principală de 25MP cu autofocus și una Ultra-wide de 8MP compun dual-camera. Gaura din ecran este ocupată de o cameră de 13MP pentru selfie și apeluri video.

Samsung Knox este o soluție de securitate mobilă preinstalată în majoritatea smartphone-urilor, tabletelor și smartwatch-urilor Samsung. Numele „Samsung Knox” provine de la numele bazei militare americane Fort Knox. La Fort Knox sunt depozitate ca mai mare parte a rezervelor de aur ale SUA.

Android 9 Pie ca sistem de operare cu One UI este preîncărcat pe Galaxy XCover Pro. Sigur acest smartphone va primi cândva Android 10 și One UI 2.0. Este prea de vreme să știm când. Smartphone-ul dispune de două butoane programabile care pot fi utilizate pentru pornirea / oprirea lanternei sau trimiterea de mesaje text prin (Push to Talk). Samsung promite cea mai mare securitate pe acest dispozitiv prin sistemul său de securitate Samsung Knox. Un senzor de amprentă montat lateral este de asemenea disponibil pe smartphone.

Prețul lui Samsung Galaxy XCover Pro și data lansării

Smartphone-urile „rezistente” par a fi o afacere rentabilă pentru Samsung pe mai multe piețe. Spre deosebire de majoritatea smartphone-urilor din seria XCover, noul XCover Pro are un design nou și un software mai modern. Samsung Galaxy XCover Pro este practic un smartphone de gamă medie. Mulțumită certificării IP68, prima certificare de acest fel pe un smartphone Samsung, este foarte bine protejat împotriva apei și prafului. Este rezistent la șocuri și impact datorită plasticului special aflat pe acest tip de telefon.

Samsung Galaxy XCover Pro este disponibil doar în negru, conform GizmoChina. Acesta are un preț de 499 euro (~ 555 dolari), iar vânzările sale vor începe din 31 ianuarie în Finlanda. Nu știm nimic momentan cu privire la disponibilitatea smartphone-ului pe alte piețe.