Comparație Samsung Galaxy S10+ vs Galaxy S20 Ultra

5214

Samsung a lansat recent seria Galaxy S20. Din acestă serie Samsung Galaxy S20 Ultra este cel mai puternic. În acest articol îl vom compara cu unul dintre cele mai puternice telefoane Samsung ale anului trecut. Pentru a fi mai precis, aceasta este o comparație dintre Samsung Galaxy S10+ și Samsung Galaxy S20 Ultra.

Samsung a introdus și anul trecut o serie aniversară Galaxy S10. Excelentă din toate punctele de vedere, aceasta este compusă din Galaxy S10, Galaxy S10+ și Samsung Galaxy S10 5G. Cel mai bine din această serie s-a vândut și încă se mai vinde, Samsung Galaxy S10+, așa că ne vom concentra pe modelul „Plus”. Galaxy S10+ este încă un telefon foarte puternic, dar Samsung a făcut un pas imens înainte cu seria S20, inclusiv cu Galaxy S20 Ultra, desigur.

Vom compara cele două telefoane, prin intermediul AndroidHeadlines, în mai multe categorii, de la ecran și design, la camere și performanțe. Bineînțeles că Galaxy S10+ este acum considerabil mai accesibil decât a fost anul trecut. Este posibil ca unii dintre voi să opteze la cumpărare pentru acesta.

Comparație Samsung Galaxy S10+ vs Galaxy S20 Ultra: Design

Ambele telefoane sunt fabricate din metal și sticlă. Metalul nu este același la ambele telefoane. Pentru Galaxy S10+, Samsung a folosit aluminiu, în timp ce Galaxy S20 Ultra folosește oțel inoxidabil. Totuși, majoritar la ambele telefoane ca material este sticla. Având în vedere că Galaxy S20 Ultra este mai mare și folosește oțel inoxidabil, este considerabil mai greu.

Galaxy S10+ este mai scurt, mai îngust și mai subțire decât Galaxy S20 Ultra. Cântărește 175 de grame, în timp ce S20 Ultra are 221 de grame. S20 Ultra este mai mare decât S10+, în principal datorită ecranului mai mare. Are și marginile ușor mai subțiri decât Galaxy S10+. Ambele telefoane au o gaură pentru afișaj, deși la Galaxy S20 Ultra este mai mică. Ultra are o singură cameră acolo, poziționată central, în timp ce S10+ are două camere frontale în colțul din dreapta sus al afișajului.

Ambele dispozitive sunt curbate atât pe față, cât și pe spate. Apropo, ecranul Galaxy S10+ este mai curbat decât cel al lui Galaxy S20 Ultra. Ambele telefoane includ mai multe camere pe spate și vom vorbi mai jos despre ele. Camerele pe Galaxy S10+ sunt aliniate orizontal, în timp ce ale lui Galaxy S20 Ultra sunt aliniate vertical, în cea mai mare parte. Poziționarea pentru acele module de cameră este, de asemenea, diferită.

Galaxy S20 Ultra arată cu siguranță mai modern, în principal datorită unui orificiu mai mic al camerei frontale și a amplasării sale. Deci, Galaxy S20 Ultra câștigă această rundă. Rețineți că ar trebui să-l evitați dacă nu vă plac telefoanele grele. Câștigător: Samsung Galaxy S20 Ultra.

Comparație Samsung Galaxy S10+ vs Galaxy S20 Ultra: Display

Ambele telefoane au afișaje de super-clasă, ecrane Dynamic AMOLED. Galaxy S10+ are un ecran cu o gaură în formă de pastilă, în timp ce gaura camerei Galaxy S20 Ultra este mai subtilă. Nici una dintre aceste două soluții nu este ideală, desigur, dar Galaxy S20 Ultra arată mult mai frumos. Acestea fiind spuse, ambele afișaje sunt curbate. Totuși, aceste curbe de afișare sunt mai pronunțate pe Galaxy S10+. Ambele afișaje vin cu colțuri rotunjite, așa cum era de așteptat. Galaxy S10+ are un ecran QHD+ (3040 x 1440) de 6,4 inch, în timp ce Galaxy S20 Ultra are unul WQHD+ (3200 x 1440) de 6,9 ​​inch.

După cum vedeți, afișajele diferă. Display-ul de pe Galaxy S20 Ultra este mai înalt. În ceea ce privește reproducerea imaginilor, Galaxy S20 Ultra ia tortul. Contrastul este mai bun și culorile mai strălucitoare.

Ecranul lui Galaxy S20 Ultra are un avantaj major față de cel aflat pe S10+. Oferă o rată de actualizare ridicată, 120Hz, pentru a fi exact. Ecranul lui Galaxy S10+ este blocat la 60Hz. O rată de actualizare ridicată face ca totul să se miște mai ușor pe ecran, întreaga interfață de utilizare, astfel încât utilizarea lui Galaxy S20 Ultra este o experiență mult mai plăcută. Diferența se observă ușor. Galaxy S20 Ultra este victorios și în această categorie. Câștigător: Samsung Galaxy S20 Ultra.

Comparație Samsung Galaxy S10+ vs Galaxy S20 Ultra: Performanțe

În ceea ce privește performanța, ambele telefoane sunt la un nivel extrem de ridicat. Totuși, S20 Ultra are un avantaj aici. Galaxy S10+ este alimentat de Snapdragon 855 / Exynos 9820, ambele fiind încă destul de puternice. Este livrat cu o cantitate amplă de memorie RAM și software-ul său este destul de bun.

În comparație, Galaxy S20 Ultra are o memorie RAM cât și o stocare mai rapidă. În plus, vine cu mai multă memorie RAM și are un procesor mai puternic la interior. Galaxy S20 Ultra are LPDDR5 și UFS 2.1 la UFS 3.0, față de LPDDR4X la Galaxy S10+. Acest lucru va însemna o diferența ce va fi vizibilă în utilizarea de zi cu zi.

Galaxy S10+ nu este în niciun caz un telefon lent, dar nu se compară cu S20 Ultra. Galaxy S20 Ultra gestionează totul cu cea mai mare ușurință. În plus, are acel afișaj cu o rată de actualizare ridicată, ceea ce face ca totul să fie mult mai ușor și mai rapid. Sigur că ambele telefoane se pot ocupa de tot ceea ce vreți să faceți cu ele în privința sarcinilor. Numai că S20 Ultra va face asta mult mai ușor și mai mai fluid. Câștigător: Samsung Galaxy S20 Ultra.

Samsung Galaxy S10 + vs Galaxy S20 Ultra: Baterie

Samsung Galaxy S10+ a avut la început o durată de viață excelentă a bateriei, dar a scăzut rapid la bine. Acestea fiind spuse, nu am avut suficient timp pentru a testa în mod corespunzător durata de viață a bateriei Galaxy S20 Ultra, dar trebuie să spunem că nu a scăzut rapid deloc. Am deschis o mulțime de aplicații, am făcut câteva jocuri ușoare pe telefon, multitasked și așa mai departe … și telefonul este excelent și în privința bateriei. La început, se pare că va descărca bateria mult mai puțin decât S10+, dar nu putem spune sigur încă.

Acest lucru poate fi atribuit unei optimizări de software mai bune, a unei baterii mai mari sau a faptului că Snapdragon 865 este mai eficient din punct de vedere al puterii. Același lucru este valabil și pentru memoria RAM LPDDR5 și UFS 3.0. De fapt. Putem spune, cu siguranță, că Galaxy S20 Ultra va oferi o durată de viață mai bună a bateriei decât Galaxy S10+, dar încă nu vă putem oferi momentan date concrete.

Galaxy S20 Ultra oferă și o încărcare mai rapidă decât S10+. Este livrat cu încărcare rapidă prin cablu de 45W, cu un încărcător de 45W care nu este inclus în cutie. Galaxy S10+ rămâne la 15W. Ambele telefoane oferă încărcare wireless rapidă și Wireless Power Share (încărcare wireless inversă). Câștigător: Samsung Galaxy S20 Ultra.

Comparație Samsung Galaxy S10+ vs Galaxy S20 Ultra: Camere foto

Samsung a făcut un pas considerabil înainte cu seria Galaxy S20, iar camerele au contribuit la acest pas. Gigantul tech a modernizat total departamentul foto, iar Galaxy S20 Ultra a primit cel mai semnificativ upgrade. Galaxy S10+ nu a adus îmbunătățiri majore pe partea de hardware la camere în comparație cu predecesorul său, ci în principal la software. Acestea fiind spuse, Galaxy S10+ a fost și este încă un smartphone ce are camere foarte performante. Cum se compară cu Galaxy S20 Ultra? Ei bine, nu prea.

Fotografiile realizate cu S20 Ultra sunt mai clare, în majoritatea cazurilor și, de asemenea, mai luminoase. Îmbunătățirea în ceea ce privește senzorii camerei este vizibilă. Fotografiile cu unghi larg sunt de asemenea îmbunătățite și același lucru este valabil și pentru efectul bokeh. Inutil să mai spunem că Galaxy S20 Ultra poate mări mult mai mult datorită acelei camere de periscop.

Când vine vorba de fotografii în lumină scăzută cu „Ultra”, telefonul face o treabă mai bună decât S10+. Imaginile sunt mai luminoase, păstrând totodată mai multe detalii. Galaxy S20 Ultra este mai bun și la camerele foto. Câștigător: Samsung Galaxy S20 Ultra.

Comparație Samsung Galaxy S10+ vs Galaxy S20 Ultra: Audio

Dacă ești pasionat de muzică pe smartphone aceste două telefoane sunt destul de apropiate în domeniul audio. Ambele telefoane includ difuzoare stereo. Difuzorul principal la ambele este plasat în partea de jos, în timp ce cel secundar este deasupra afișajului. Difuzoarele de pe ambele telefoane sunt reglate de AKG și nu este o mare diferență între ele. Amândouă sunt de cea mai bună calitate, distorsiunea este aproape inexistentă. Deci, sunt la egalitate, practic.

Galaxy S10+ are un avantaj față de Galaxy S20 Ultra, are o mufă pentru căști de 3,5 mm. S-ar putea să nu fie o mare afacere pentru marea majoritatea, dar pentru persoanele care folosesc căști de 3,5 mm și sunt audiofile, cu siguranță este. Și calitatea audio prin căști este destul de apropiată. Sunetul este bine echilibrat, atât printr-o pereche de căști, cât și prin Bluetooth când vine vorba de Galaxy S20 Ultra. Acest lucru este valabil și pentru Samsung Galaxy S10+. Vom oferi un bonus lui Galaxy S10+, chiar dacă sunt la egalitate în domeniul audio, pentru că S10+ are o mufă pentru căști de 3,5 mm. Aici cele două sunt la egalitate.

Specificații Samsung Galaxy S10+ și Samsung Galaxy Ultra

Ecran Ecran fullHD+ de 6,4 inch │ Dynamic AMOLED Ecran WQHD de 6,9 inch │ Dynamic  AMOLED (120Hz)
Rezoluție 3040 x 1440 3200 x 1440
Procesor Snapdragon 855 / Exynos 9820 Snapdragon 865 / Exynos 990
Memorie RAM 8GB 12GB / 16GB
Stocare 128GB / 512GB │ Extensibilă 128GB / 512GB │ Extensibilă
Camere Spate 12MP cu diafragmă f/1,5 – 2,4, 12MP cu f/2,4
16MP cu f/2,2
108MP cu f/1,8
48MP cu deschidere f/3,5
12MP cu f/2,2, 120°
Cameră ToF
Camere Față 10MP cu f/1,9
8MP cu  f/2/2
40MP cu f/2,2
Baterie 4.100mAh inamovibilă, încărcare rapidă 15W (atât cu fir cât și fără fir), încărcare wireless inversă de 9W 5.000mAh, inamovobilă, încărcare rapidă a bateriei 45W, încărcare wireless rapidă, încărcare inversă
Dimensiuni 157,6×74,1×7,8 mm 167x76x8,8 mm
Greutate 175 grame 221 grame
Conectivitate LTE, NFC, Bluetooth 5.0, Wi-Fi, USB Type-C LTE, 5G, NFC, Bluetooth 5.0, Wi-Fi, USB Type-C
Securitate Scaner amprente (cu ultrasunete) Scaner amprente (cu ultrasunete)
Sistem operare Android 9 Pie One UI Android 10 cu One UI 2.0