Samsung a început producția în masă de memorii de 12 GB LPDDR5

1064
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că a început să producă în premieră prima serie de dispozitive DRAM mobile LPDDR5 de 12GB. Aceste memorii permit implementarea mai multor caracteristici 5G și AI în viitoarele smartphone-uri. Noua memorie mobilă vine la doar cinci luni de la anunțarea producției în masă a LPDDR4X de 12GB.

De asemenea, Samsung intenționează să înceapă producția de pachete de memorie LPDDR5 de 12GB mai târziu în această lună. Acestea combină fiecare opt cipuri de 12GB, în ​​concordanță cu cererea tot mai mare de performanță și capacitate a smartphone-urilor de la producătorii mondiali de smartphone-uri premium.

Noile memorii Samsung măresc capacitățile 5G și AI și extind viața bateriei

„Memoria LPDDR5 de 12GB, este fabricată cu ultimul proces de a doua generație Samsung de 10 nm. Suntem încântați să anunțăm lansarea în timp util a noii memorii, necesară smartphone-urilor 5G pentru clienții noștri din întreaga lume”. A declarat Jung-bae Lee, vicepreședinte executiv al DRAM Product & Technology, Samsung Electronic. „Samsung își asumă angajamentul de a introduce rapid tehnologiile de ultimă generație de memorie mobilă. Acestea oferă performanțe mai mari și o capacitate mai mare și vor duce la creșterea pieței de memorie premium”.

Datorită randamentului ridicat, al vitezei și a eficienței energetice, noile memorii DRAM permite smartphone-urilor de generație viitoare să profite pe deplin de capacitățile de 5G și AI, cum ar fi înregistrarea video ultra-înaltă și învățarea automată a mașinilor, mărind în același timp durata de viață a bateriei.

LPPDDR – Low-Power Double Data Rate sau rată de date dublu sincron cu putere scăzută. Este un tip de memorie RAM pentru smartphone-uri și tablete și consumă mai puțină energie. Cel mai important lucru este că tensiunea de alimentare este redusă de la 2,5 la 1,8 V. Samsung și Micron sunt cei mai importanți producători și furnizori ai acestui tip de memorie.

Viteză mare de descărcate a datelor și consum de energie cu 30% mai mic

La o rată de descărcare a datelor de 5.500 megabiți pe secundă, LPDDR5 de 12GB este mult mai rapid. Este de 1,3 ori mai rapid față de memoria LPDDR4X, 4.266 Mb / s, aflată în telefoanele de astăzi. Când este făcută într-un pachet de 12GB, LPDDR5 poate transfera 44GB de date sau aproximativ 12 filme Full HD (de 3,7GB), într-o secundă. Noul cip de memorie utilizează de asemenea cu până la 30% mai puțină energie decât predecesorul său. Printr-un nou design al circuitului cu o funcționalitate îmbunătățită și putere redusă, asigură o performanță stabilă chiar și atunci când funcționează la viteze mari.

Pentru o capacitate de producție mai flexibilă Samsung intenționează să își transfere producția de memorii LPDDR5 de 12GB la Pyeongtaek (Coreea de Sud) începând cu anul viitor, în funcție de cererea clienților globali. După introducerea acestei memorii în producție, Samsung va trece la dezvoltarea LPDDR5 de 16 GB începând de anul viitor, potrivit NewsSamsung.