Piața globală a smartphone-urilor posibil să scadă din cauza COVID-19

653
Sursa Foto: radiofrance.fr

Pe fondul răspândirii fără încetare a noului virus COVID-19 pe tot globul, piața de smartphone-uri din lume se estimează să se reducă în prima jumătate a anului 2020. Conform ziarului sud-coreean The Korea Herald, acesta este rezultatul estimărilor făcute de Counterpoint Research și publicate zilele trecute.

Compania de studiu de piață a afirmat în ultimul său studiu că piața globală de telefoane va scădea cu 5% în primul trimestru. De asemenea, Strategy Analytics a declarat că volumul livrărilor de smartphone-uri la nivel mondial va scădea cu 10% anul acesta față de prognoza sa inițială, în mare parte datorită virusului COVID-19 și a contracției pieței de consum.

Pierderi mari pentru Apple și Huawei în urma COVID-19

Impactul asupra ofertei și cererii în urma COVID-19 a fost cel mai acut în China. Acum restricțiile de aprovizionare au început să apară pe alte piețe globale”, a declarat Counterpoint Research. „Cu toate acestea, acum ne așteptăm să vedem un anumit impact asupra cererii pe piața globală. Tot mai mulți consumatori își moderează investițiile în fața incertitudinii personale și economice.”

Companiile Apple și Huawei au majoritatea facilități de producție concentrate în China. Ambele companii se pare că se așteaptă la o lovitură semnificativă, în urma COVID-19, privind producția și vânzările la nivel mondial. Compania Samsung este mai flexibilă în acest sens, dar încearcă să-și diversifice locurile de producție pentru a minimiza problemele de aprovizionare legate de virusul corona.

Gumi este un oraș cu aproximativ 430.000 de locuitori (februarie 2020). Gumi este denumit Silicon Valley din Coreea de Sud. Între 2000 și 2009, exporturile acestui oraș au reprezentat 96,9% din excedentul comercial din Coreea de Sud.

După ce Samsung a declarat șase cazuri de infecții confirmate de COVID-19 la uzina din Gumi, acum a apărut încă un caz. Astfel Samsung a decis să suspende temporar mai multe linii de producție la Gumi. Pentru a compensa acest lucru va crește producția la fabricile din Vietnam. Fabrica din Gumi produce modele premium, cum ar fi Galaxy Note 10, Galaxy S20 și Galaxy Z Flip.

Pentru a minimiza impactul potențial al coronavirusului asupra operațiunilor noastre, alocăm temporar o mică parte din producția noastră din complexul Gumi din Coreea către Vietnam”. A spus un oficial Samsung. „Aceasta este o decizie de precauție pentru a servi cel mai bine consumatorilor noștri. Vom readuce producția la Gumi la nivel normal, atunci când este cazul.”