Acasă Comparații Comparație Samsung Galaxy Note 10 vs Galaxy Note 9

Comparație Samsung Galaxy Note 10 vs Galaxy Note 9

A trecut ceva timp de când Samsung Galaxy Note 9 a apărut pe scenă. De atunci, telefonul a făcut saltul către Android 9 Pie, primind mai multe funcții noi. Dar cum se raportează Galaxy Note 9 la noul Galaxy Note 10. Este o diferență mare? Sau, acum cu reducerea de preț pentru Note 9, cumpărarea acestuia este afacerea bună?

În acest articol, punem cele două excelente smartphone-uri față în față. Putem vedea astfel care sunt diferențele între cele două telefoane Samsung lansate la o diferență de un an. Astfel cititorii noștri vor putea cântări mai bine pentru a vedea care este mai bun și care merită cumpărat.

Haideți să mergem direct la punctul sensibil! Dacă uităm de preț Galaxy Note 10 este desigur un telefon mai bun. Sau de fapt: Note 10 și Note 10+ sunt telefoane mai bune, pentru că există două modele în 2019, desigur. Și într-o serie de domenii, acestea depășesc pur și simplu pe Galaxy Note 9.

Samsung Galaxy Note 10 mai modern și mai bun
Galaxy Note 10 și Note 10 Plus

● Samsung Note 10 este mai rapid, datorită noului procesor Exynos 9825. Mai mult, Note 10 are 8 GB RAM standard, iar Note 10+ chiar și 12 GB. În acest timp  Samsung Galaxy Note 9 are 6 GB (versiunea cu 128 GB) sau 8 GB (versiunea cu 512 GB).

● Camerele foto la seria Note 10 oferă mai multe opțiuni și sunt (ușor) mai bune. Cu triple-camera (principală, Ultra-Wide și zoom), Galaxy Note 10 are pur și simplu mai multe de oferit decât dual-camera (cameră principală, zoom) aflată pe Note 9. Galaxy Note 10+ are, de asemenea un senzor ToF (timp de zbor).

Display, scaner in-display și S Pen Air, avantaje pentru Note 10

● Display-ul de 6,3 inch pe Note 10 este puțin mai mic decât cel aflat pe Note 9 de 6,4 inch. Cu toate acestea, Note 10 este mai compact, mai îngust și mai scurt ca dimensiuni. Note 10 are aproape aceeași dimensiune ca Note 9, dar are un ecran mult mai mare – 6,8 inch.

● Scaner de amprente pe ecran: pe Galaxy Note 10 senzorul de amprente este pe ecran. Deși acest lucru nu este la fel de rapid ca scanerul aflat pe Note 9, plasarea este mult mai elegantă și frumoasă. Și, ca să fim corecți, Samsung a optimizat senzorul în ecran de la lansarea acestuia pe Galaxy S10, astfel încât diferența de viteză să nu mai fie mare.

● Mai multe trucuri cu S Pen: Galaxy Note 10 are aceleași funcții S Pen ca Note 9, dar are și recunoașterea gesturilor. Aceasta vă permite să vă operați telefonul cu ajutorul S Pen-ului, fără a fi necesar să atingeți dispozitivul în sine. Util, de exemplu, pentru prezentări.

● Încărcare mai rapidă: Note 10 acceptă încărcare rapidă de 25 W. Chiar și Note 10+ cu bateria mai mare decât cea a lui Note 9 (4.300 mAh vs 4.000 mAh) se încarcă în aproximativ o oră de la 0 la 100%.

● Perioada de actualizare mai lungă de acum încolo. Deoarece Note 10 este cu un an mai tânăr, perioada de sprijin va fi acum un an mai lungă. Note 9 nu va beneficia de acest lucru. Acesta este pur și simplu avantajul achiziționării unui smartphone model nou.

În rezumat, putem spune că Samsung Galaxy Note 10 este mai rapid, oferă mai multe opțiuni ale camerei, se încarcă mai repede și are un S Pen cu mai multe trucuri. Mai mult, va avea actualizări software pentru un an în plus.

Samsung Galaxy Note 9 are totuși atuu-rile lui
Galaxy Note 9

Cu toate acestea, pentru mai puțini bani, Galaxy Note 9 oferă, de asemenea, foarte multe lucruri bune în 2019. În primul rând este mai ieftin de cât Galaxy Note 10 și semnificativ mai ieftin decât Samsung Galaxy Note 10+.

● Conexiune pentru căști: spre deosebire de dispozitivele noi, Samsung Galaxy Note 9 are pur și simplu o conexiune pentru căști de 3,5 mm. Pur și simplu conectați căștile preferate cu fir.

● Baterie mai mare decât Galaxy Note 10, de 4.000 mAh vs 3.500 mAh (dar nu mai mare decât Galaxy Note 10+)

● O cameră care oferă poate opțiuni mai puține, dar în ceea ce privește calitatea fotografiei nu este deloc inferioară în viața de zi cu zi.

● Marginile sunt puțin mai groase. Dar nu toată lumea dorește margini foarte subțiri ale ecranului.

● Ecran fără notch sau gaură. Marginile mai late de sus și de jos ale ecranului oferă, de asemenea, spațiu pentru lucruri precum camera frontală. Astfel ecranul nu este întrerupt de crestături sau găuri.

● Un senzor de amprente de tip vechi, dar de încredere. Plasarea scanerului sub camera din spate nu este la fel de practică pentru toată lumea, dar acest senzor „mai vechi” este de neegalat din punct de vedere al funcției: rapid și precis.

Galaxy Note 9 are scaner de iris și slot pentru card Micro SD

● Scaner Iris: Note 9 are un scaner iris – caracteristică pe care nu o veți găsi pe Galaxy Note 10. Cu scanerul iris, puteți debloca dispozitivul doar ținându-l în fața feței. Scanerul de iris funcționează și în întuneric, dar nu este la fel de rapid ca senzorul de amprentă.

● Card de memorie: puteți pune un card de memorie în Samsung Galaxy Note 9. Această opțiune este prezentă pe Note 10+, dar nu și pe Galaxy Note 10. Desigur, aveți „doar” 128 GB stocare în Note 9, în timp ce noile dispozitive încep cu 256 GB.

● S Pen: stylus-ul aflat pe Note 9 nu poate recunoaște gesturile, dar are o conexiune Bluetooth, deci puteți face mai mult cu el decât scrisul și desenatul.

În total, Galaxy Note 9 are câteva lucruri clare, în funcție de ceea ce doriți. Vedeți review-ul nostru pentru Galaxy Note 9 de pe iLoveSamsung! Mufă pentru căști de 3,5 mm, senzor de amprentă de modă veche, scaner iris, margini puțin mai mari. Și în alte domenii – aparat de fotografiat, S Pen – încă oferă o calitate și posibilități excelente, mai ales dacă luați în calcul prețul.

Desigur, Galaxy Note 10 este în cele din urmă mai bun doar în (hardware, cameră foto, S Pen, mai multe actualizări). Dar, diferențele nu sunt uriașe în unele zone (camera foto). Mai mult, am văzut că Note 9 are câteva detalii care pentru unii oameni contează foarte mult (conexiune de 3,5 mm, scaner iris, senzor de amprente mai rapid). Având în vedere diferența de preț, acum puteți lua o decizie bună dacă intenționați să achiziționați unul dintre cele două telefoane Galaxy Note.

Stiri

Samsung pe primul loc în Q4 2019 la vânzările de telefoane în Coreea

Samsung Electronics și-a păstrat primul loc în cota de piață internă a smartphone-urilor în al patrulea trimestru al anului trecut. Totuși cota...

Galaxy Z Fold 2 va avea S Pen, dar nu și cea mai bună cameră Samsung

Conform tuturor informațiile originalul Galaxy Fold va avea anul acesta un urmaș: Samsung Galaxy Z Fold 2. Sperăm ca acesta va fi...

Samsung Members este cea mai recentă aplicație cu suport Dark Mode

Fanii Samsung au fost încântați de Dark Mode de când compania a introdus acest mod în mai multe aplicații. În urma acestui...

Samsung Galaxy M31 lansat, quad-camera la spate și baterie de 6.000mAh

Samsung a anunțat oficial smartphone-ul Galaxy M31 din India. Receptorul împrumută câteva funcții de pe smartphone- ul Galaxy M30s, care a fost...

Apple vs Samsung: Cine pierde mai mult în urma CORONA Virus?

Coronavirusul izbucnit la Wuhan continuă să fie în atenția presei de peste tot, cu titluri tot mai de speriat pe zi ce...

Galaxy S20 Ultra – cât consumă din baterie ecranul de 120Hz vs 60Hz

Samsung Galaxy S20 Ultra vine cu un ecran mai special care se poate reîmprospăta de două ori mai rapid decât un ecran...

Galaxy Buds+ cu o conexiune multi-dispozitiv doar pe telefoane Samsung

Samsung a lansat un nou set wireless Galaxy Buds+ alături de seria Galaxy S20 și smartphone-ul pliabil Galaxy Z Flip. Cele mai...