Samsung a investit enorm în Q1 2020 în cercetare și dezvoltare

824
Sursa Foto: via businesstoday.com.tw

Investiția Samsung Q1 2020 în cercetare și dezvoltare depășește recordul precedent al gigantului tech. Recent, Samsung și-a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul unu din 2020. A fost înregistrată o oarecare scădere a vânzărilor de smartphone-uri, cel mai probabil din cauza pandemiei coronavirus în curs. Cu toate acestea, în ciuda scăderii profitului, Samsung nu a renunțat la cercetarea și inovarea în domeniul tehnologiei.

Potrivit informațiilor via PhoneArena, compania tehnologică din Coreea de Sud a investit 4,37 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare (R&D) pentru primul trimestru al anului 2020. Anterior cea mai mare sumă primită de divizia de cercetare și dezvoltare a companiei Samsung a fost de 4,34 miliarde USD. Această sumă a fost alocată pentru R&D în ultimul trimestru al anului 2018. Acum Samsung a bătut acest record, în ciuda situației provocatoare din întreaga lume.

Aproape 10% din totalul vânzărilor din Q1 2020 sau fost alocați pentru R&D

Investiția Samsung în primul trimestru din 2020 în cercetare și dezvoltare este de 9,7% din vânzările de produse Samsung în Q1. În comparație, pentru primul trimestru din 2019, procentul alocat pentru R&D a fost de 9,6%. Pe întreg anul 2019, Samsung a investit aproximativ 16,47 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare. În general Samsung investește sume uriașe în R&D iar rezultatele se văd în toate produsele companiei de pe piață.

Compania coreeană a confirmat că va continua cu investițiile planificate în cercetare și dezvoltare și în viitor. Cel mai probabil că actuala pandemie de coronavirus nu va afecta aceste investiții ale companiei coreene. Am scris recent că Samsung deține peste 180.000 de brevete de pe glob – dintre care 5.075 sunt în Coreea de Sud și peste 8.700 în Statele Unite.

Ericsson este o companie suedeză fondată în 1876 de Lars Magnus Ericsson și are sediul în Stockholm Compania deține 50% din producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson. Ericsson este cel mai mare producător de rețele de telefonie mobilă din lume.

Samsung deține și cel mai mare număr de brevete 5G din lume

Recent, un studiu studiu de piață a dezvăluit că Samsung deține cel mai mare număr de brevete 5G din lume, depășind Ericsson, Huawei, Nokia, precum și Qualcomm și ZTE. Conform informațiilor, compania intenționează să investească în continuare mai mult în cercetarea proceselor semiconductoare, ecrane cuantice și senzori de cameră mai mari.

Ne bucurăm că cel mai mare brand de smartphone-uri din lume investește asemenea sume în cercetare și dezvoltare. Samsung trebuie să aducă permanent pe piață tehnologii de ultimă generație pentru a atrage clienții la produsele sale. Ne amintim că în ultimii ani gigantul tech a adus mereu noutăți cel puțin în domeniul telefoanelor mobile. Am primit procesoare mai performante, afișaje uluitoare și camere de cea mai înaltă rezoluție. Sigur că toate acestea costă și le simțim de cele mai multe ori în prețul noilor produse. După ce vedem cât investește Samsung în acest domeniu, prețul plătit pe un smartphone premium nu mai pare exagerat.