Samsung pe primul loc în lume la numărul de brevete 5G primite

909
Sursa Foto: via zdnet.com

Samsung este pe primul loc în lume în mai multe domenii în care activează. Acum, potrivit unui studiu de piață realizat de compania Iplytics, gigantul tech este pe primul loc și la brevetele 5G depuse. Samsung Electronics are cel mai mare număr de brevete acordate pentru domeniul 5G, a  spus compania, citând un studiu efectuat în Germania.

Gigantul tehnologic sud-coreean are cele mai multe brevete acordate de cel puțin unul dintre birourile din SUA, Europa sau Tratatul de cooperare în domeniul brevetelor (PCT), cu un număr de 1.728. Studiul de piață a fost realizat în comun în ianuarie de către Universitatea Tehnică din Berlin și firma de cercetare a proprietății intelectuale Iplytics.

Samsung a furnizat echipamente de rețea 5G în mai multe țări

Conform studiului, brevetele acordate sunt cele care pot fi executate, ceea ce înseamnă că sunt recunoscute oficial pentru dreptul lor exclusiv. Conform Zdnet, studiul, citat de Samsung , a fost comandat de Ministerul Federal al Economiei și Tehnologiei (BMWi) din Germania. Samsung a lucrat cu diverși operatori de rețele celulare 5G din Japonia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Taiwan, SUA. Aici, dar și în alte țări Samsung la folosit echipamente de rețea proprii pentru construcția rețelelor 5G. Recent a fost dezvăluit că Samsung va folosi cipurile Xilinx în echipamentele sale de rețea 5G pentru tehnologiile de formare a fasciculului.

Samsung are un număr de 1.728 de brevete 5G primite, ocupând primul loc în lume în acest domeniu. Este urmată de Nokia cu 1.584 de brevete acordate, urmată de LG pe locul trei cu 1.415 și Huawei cu 1.274. Topul este continuat de ZTE pe locul cinci cu 837, Qualcomm cu 831, Ericsson 768 și pe locul opt compania americană Intel cu 148. Acestea sunt brevete primite de companiile de mai sus.

În ceea ce privește brevetele 5G declarate, Huawei a avut cel mai multe cu 3.147. Samsung este pe locul doi cu cu 2.795, în timp ce ZTE a fost pe locul trei cu 2.561. Au fost urmate de LG Electronics și Nokia cu 2.300, respectiv 2.147.

ZTE Corporation este o companie producătoare de echipamente de telecomunicații din China. Peste 30% din componentele telefoanelor ZTE au provenit din SUA, inclusiv procesoarele Qualcomm, software-ul Android și serviciile Google Mobile. Acum ZTE are interdicție timp de șapte ani la acestea.

Țările din Asia foarte active în domeniul brevetelor 5G

Samsung este un furnizor major de echipamente și telefoane 5G în țara sa natală Coreea de Sud. Aici abonații la rețelele 5G au ajuns recent la un număr de 5 milioane. Samsung este implicată la nivel global cu echipamente de rețea și telefoane cu o conexiune 5G în diferite țări de pe mapamond.

Asia este pe primul loc la brevete 5G cu patru companii care dețin un număr de 5.254 de brevete. Europa, cu Nokia și Ericsson, este pe locul doi cu 2.352 de brevete 5G primite iar SUA este pe trei cu 979 de brevete. Creșterea substanțială a brevetelor 5G depuse din Asia arată potențialul inovării din această zonă. În același timp ce pionierii acestui domeniu precum Qualcomm, Nokia și Ericsson – chiar dacă mai dezvoltă soluții – par să fi pierdut avantajul pe care îl aveau în telecomunicații.