Samsung are de 5 ori mai mulți investitori după lansarea de noi acțiuni

701
Sursa Foto: via SamMobile.com

Numărul investitorilor care dețin acțiuni Samsung Electronics a crescut mai mult de cinci ori față decât erau acum doi ani. Conform ultimelor date, gigantul tehnologic sud-coreean are acum peste 1,36 milioane de investitori. Acest număr reprezintă o creștere de 565% comparativ cu primul trimestru din 2018, când Samsung Electronics a avut 241.513 investitori.

Conform datelor depuse de Serviciul de Supraveghere Financiară, stocurile Samsung Electronics în valoare de 1,25 trilioane KRW (aproximativ 1,02 miliarde USD) au fost tranzacționate zilnic în primul trimestru al acestui an. Aceasta este o creștere de 75% în comparație cu valoarea înregistrată în același trimestru din 2018.

O acțiune Samsung Electronics valorează acum aproximativ 37 de euro

La 04 mai 2018, compania a redus valoarea nominală a acțiunilor sale de la 5.000 KRW la 100 KRW. Conform specialiștilor financiari această decizie a fost luată pentru a îmbunătăți pentru valoarea corporativă pe termen lung și pentru a face achiziția de acțiuni mai accesibilă investitorilor individuali.

Scăderea valorii pe acțiune a crescut numărul acțiunilor comune emise de la 128,4 milioane la 6,42 miliarde de acțiuni. Fiecare acțiune valora o cincime din prețul inițial după divizarea acțiunilor în urmă cu doi ani, conform SamMobile.

Luni o acțiune Samsung Electronics era de 48.800 KRW (won sud-coreean) aproximativ 36,5 euro. Prețul acțiunilor a înregistrat un vârf de aproximativ 47 euro / acțiune în 20 ianuarie, chiar înainte ca piața sud-coreeană să fie lovită de pandemia coronavirusului.

La începutul anilor 1600, Compania Olandeză a Indiei de Est (VOC) a devenit prima companie din istorie care a emis obligațiuni și acțiuni publicului larg. Compania plătea un dividend la o medie de peste 16% pe an, între 1602 și 1650.

Experții spun că numărul mare de acțiuni și investitori ai Samsung au salvat compania de la o scădere a prețului acțiunilor. Tot mai multe persoane au reușit să cumpere acțiuni Samsung, în acest fel fiind posibilități mai mari de tranzacționare a acțiunilor.

Printr-o firmă de brokeraj se pot cumpăra acțiuni Samsung Electronics și în România. Nu trebuie să fii surprinși dacă prețul pe care îl plătești când cumperi o acțiune Samsung, nu este prețul la care ai cumpărat-o. Poate fi mai mare dar și mai mic. Cotațiile se schimbă frecvent pe parcursul unei zile.