Samsung este cel mai mare producător mondial de telefoane și în Q1 2020

931
Sursa Foto: Strategy Analytics

Samsung rămâne în continuare cel mai mare producător de smartphone-uri din lume pe trimestrul unu din 2020. Chiar dacă în contextul actual industria de telefoane mobile a atins valori minime, trecând prin cel mai rău sfert de an din istorie, Samsung păstrează coroana mondială. Și este posibil ca greul de acum să înceapă pentru Samsung și ceilalți producători de telefoane mobile.

Datele recent prezentate de Strategy Analitycs nu arată deloc bine pentru primul trimestru din acest an. Conform companiei de studiu de piață, livrările de smartphone-uri în Q1 2020 ale gigantului tehnic s-au ridicat la aproximativ 58,3 milioane de bucăți. Este o scădere cu 19% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Din primele cinci companii din lume niciuna nu a avut un scor pozitiv.

Posibil trimestrul doi din 2020 să fie și mai rău pentru Samsung

COVID-19 a avut un efect negativ, nu numai asupra populației dar și asupra cotei generale de piață a companiei Samsung. Aproape toți ceilalți producători de telefoane au înregistrat scăderi mari în perioada respectivă. Întreaga industrie de telefonie mobilă a scăzut cu aproximativ 55,6 milioane de bucăți în primele trei luni ale anului. Această tendință negativă se corelează aproape perfect cu încetinirea avută de Samsung.

Conform Strategy Analytics citată de SamMobile, Samsung deține acum 21,2% din piața mondială de smartphone-uri. Raportat la aceeași perioadă a anului trecut (Q1 2019), cota sa de piață este aceeași. De asemenea, gigantul tech este încă urmărit de Huawei și Apple – în această ordine. Huawei are 17,6% în scădere ușoară de la 17,9% în Q1 2019. Apple a crescut ușor față de trimestrul unu 2019 (13%), la 14,3%. Xiaomi a fost singura companie care pe zero, nu a crescut și nici nu a scăzut în cota de piață pe Q1 2020, față de Q1 2019.

Xiaomi Corporation este o companie chineză fondată în 2010. Xiaomi investește în smartphone-uri, aplicații mobile, laptopuri, căști, încălțăminte, ceasuri de fitness și multe alte produse. Xiaomi, alături de Apple, Samsung și Huawei își produce propriile cipuri mobile pentru telefoane.

Samsung vrea să lanseze mai multe telefoane mid-range 5G în viitor

Deși piața globală este în declin de ceva timp, căderea observată în primele de trei luni din 2020, este în principal un rezultat al pandemiei COVID-19. Criza majoră de sănătate a obligat mai mulți producători să-și suspende temporar operațiunile neesențiale și chiar producția din unele fabrici. Acest lucru a avut un impact serios asupra producției și livrărilor și înainte ca cererea consumatorilor pentru smartphone-uri să înceapă să scadă.

Săptămâna trecută Samsung a dezvăluit rezultatele financiare pe trimestrul unu din 2020. Nu au fost prea bune, doar Samsung Mobile punctând mai serios după lansarea seriei Galaxy S20 și a lui Samsung Galaxy Z Flip. Cu această ocazie, Samsung a declarat că își va îndrepta mai mult atenția către tehnologiile wireless de generație viitoare. Gigantul high-tech a spus că are în vedere lansarea de mai multe dispozitive mid-range compatibile cu 5G.