Noi informații despre smartphone-ul Galaxy S20 Fan Edition 5G

723
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung a reintrodus ideea unui flaship cu marca Lite în ianuarie, odată cu lansarea lui Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite. Anul acesta a fost cel puțin ciudat în privința vânzărilor de smartphone-uri, cauza: COVID-19. Această situație s-a răsfrânt asupra vânzărilor seriei Galaxy S20 și nu numai. Acum gigantul tech intenționează să lanseze un al doilea model „Lite” pentru a stimula vânzările, dar de data aceasta va folosi un nume ușor diferit. Va fi Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G.

Potrivit colegilor noștri de la PhoneArena, smartphone-ul va fi comercializat ca „Samsung Galaxy S20 FE 5G“ mai degrabă decât Samsung Galaxy Lite S20 5G. Conform acestora, telefonul are destul de multe în comun cu Galaxy S10 Lite atunci când vine vorba de design. Era și normal, seria Galaxy S20 moștenește destule lucruri de la seria Galaxy S10.

Mai exact, Samsung pare să-l fi echipat cu același ecran Infinity-O de 6,7 inch aflat pe Galaxy S10 Lite la începutul acestui an. Acest ecran este de așteptat să îl vedem și pe Galaxy Note Note 20, deși există unele diferențe cheie între cele două. În timp ce Note 20 va include un S Pen, Galaxy S20 FE nu va avea așa ceva. Samsung pune o rată de actualizare de 120 Hz pe S20 FE, precum cea văzută la modelele premium Galaxy S20.

Galaxy S20 Fan Edition 5G cu Android 10 și posibil One UI 3.0

În ciuda plângerilor unor utilizatorilor fideli, Samsung adoră să-și doteze smartphone-urile europene cu chipset-urile Exynos. Dar această practică se poate încheia cu Galaxy S20 FE 5G, care va fi echipat cu Snapdragon 865 pe toate piețele. Samsung a folosit anterior acest cip-set în seria Galaxy S20 destinată SUA și altor câteva piețe. Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G va fi cuplat ca standard cu 6GB RAM și 128GB de stocare internă.

Ca sistem de operare Android 10 și interfața Samsung One UI 2.5 vor fi disponibile direct din cutie. Desigur, odată disponibilă, Samsung trebuie să înceapă să lucreze la o actualizare software Android 11 și One UI 3.0 pentru telefon.

Suprafața Statelor Unite este de aproximativ 40 de ori mai mare decât suprafața României, fiind a treia țară ca mărime din lume (după Rusia și Canada). Cu o populație de peste 328 milioane de locuitori (2020), SUA este a treia țară cea mai populată din lume.

Smartphone-ul va avea margini relativ subțiri și, un mic orificiu se va afla pe ecran pentru camera selfie de 32MP. Conform informațiilor, S20 FE va avea o cameră principală de 12 megapixeli împrumutată de la Galaxy S20 și Galaxy S20+. Aceste smartphone-uri realizează fotografii uimitoare, așa că același lucru ar trebui să așteptăm la Galaxy S20 FE. Lângă această cameră vor mai fi una cu unghi larg de 12MP și o cameră zoom 3x de 8MP. Nu sunt informații despre capacitățile de înregistrare video ale telefonului sau funcțiile software, cum ar fi Modul de noapte.

Alte caracteristici includ prezența rezistenței la apă și praf IP68 și adăugarea unei baterii mari de 4.500 mAh.

Preț de aproximativ 800$ în Statele Unite

Samsung Galaxy S20 FE 5G este așteptat să ajungă în trimestrul patru din acest an, înaintea sezonului anual de sărbători. Se spune că practic orice piață în care Samsung este prezentă îl va primi. Și Samsung este prezentă peste tot! În SUA, cea mai importantă piață a companiei, ar putea avea un preț de 799$. Va fi mai ieftin cu 200$ decât Galaxy S20 obișnuit. Smartphone-ul va veni în roșu, alb, verde și portocaliu.